Τη χρεοκοπία του Συνδικαλιστικού Κινήματος καταγγέλλουν οι καταληψίες

Με την Αστυνομία μακριά άρχισαν οι διαφοροποιήσεις στους κόλπους του συνδικαλιστικού κινήματος. Την Τετάρτη το απόγευμα, ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ συγκέντρωσαν 150 – 200 συνδικαλιστές έξω από τα γραφεία της ΓΣΕΕ, ανάμεσά τους και τα ηγετικά στελέχη των δύο παρατάξεων. Πρόθεση των συγκεντρωμένων η εκδίωξη των καταληψιών, οι οποίοι, προφανώς προετοιμασμένοι για όλα, κάλεσαν «ενισχύσεις», καθώς στον τόπο της αντιπαράθεσης εμφανίστηκαν μαυροντυμένα άτομα με κράνη, λοστούς και ρόπαλα…

Ακολούθησαν έντονοι φραστικοί διαξιφισμοί και ευτυχώς αποφεύχθηκαν οι συγκρούσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

Μέχρι στιγμής, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος δεν συγκάλεσε τους επικεφαλής για κοινή αντιμετώπιση του προβλήματος. Αντιθέτως, το πρωί της Πέμπτης, παρουσία και του τέως προέδρου της ΓΣΕΕ Χρ. Πολυζωγόπουλου, συγκεντρώθηκαν στο Εργατικό Κέντρο της Αθήνας τα συνδικαλιστικά στελέχη της ΠΑΣΚΕ, πιθανότατα για να εξετάσουν τις σοβαρές εξελίξεις. Επισήμως η δήλωση ήταν πως «αντικείμενο της συνάντησης είναι οι τρόποι επιτυχίας του συλλαλητηρίου».

Κανείς πάντως δεν γνωρίζει ποιος είναι ο αριθμός των καταληψιών, οι οποίοι, όπως πληροφορούμαστε, δεν προχώρησαν (πάντα μέχρι στιγμής) σε βανδαλισμούς ή καταστροφές εντός του κτιρίου. Ως προς τον χρόνο αποχώρησής τους από το κτίριο της ΓΣΕΕ, νεαροί, που είναι στην είσοδο των γραφείων της Συνομοσπονδίας, μάς δήλωσαν πως πρόκειται για απόφαση της συνέλευσής τους, ενώ δεν έδειξαν (σε μας τουλάχιστον) εκδηλώσεις επιθετικότητας και μας μίλησαν για τις άθλιες συνθήκες υπό τις οποίες εργάζεται η σημερινή νεολαία.

Νεαρή που δουλεύει σε υπηρεσίες επισιτισμού διαπίστωνε με πικρία ότι «ούτε τώρα πρόκειται να ταρακουνηθούν (εννοώντας τα μέλη της συνδικαλιστικής ηγεσίας).

Η πρώτη μέρα της κατάληψης συνοδεύτηκε από την, σε προσωπικό επίπεδο, οξεία αντιπαράθεση της «γενικής συνέλευσης εξεγερμένων εργατών στο ʽʽαπελευθερωμένοʼʼ κτίριο της ΓΣΕΕ» με τον πρόεδρο της Συνομοσπονδίας, όταν ο τελευταίος δήλωσε πως «αν ήταν χειρωνάκτες εργάτες οι καταληψίες θα ήταν στα γιαπιά…».

Οι «νυκτερινοί εργαζόμενοι» απάντησαν αστραπιαία και σε ανακοίνωσή τους χαρακτήριζαν τον κ. Παναγόπουλο τεχνοκράτη, διευθυντικό στέλεχος σε ΔΕΚΟ, κομματικό ρουσφετολόγο, νεκροθάφτη αγώνων κ.λπ. Μάλιστα ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κατηγορείται γιατί οργάνωσε συνέδριο της συνομοσπονδίας για τα ενενηντάχρονά της στο αμφιθέατρο της Εθνικής, δηλαδή σε χώρο του «αφεντικού του, Αράπογλου» με επιχορήγηση του υπουργείου Εξωτερικών, δείχνοντας τις διαθέσεις του και την ταξική του θέση…


Σχολιάστε εδώ