Τελειώνει τον Φεβρουάριο η «Εγνατία»

Τη θετική επίδραση που θα έχει άμεσα στην πραγματική οικονομία αυτήν την ώρα της μεγάλης οικονομικής κρίσης υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελος Φιλιππίδης, αναφερόμενος στη σύναψη με το ΥΠΕΧΩΔΕ ομολογιακού δανείου για την αποπεράτωση της Εγνατίας οδού, με προνομιακούς όρους ύψους 400.000.000 ευρώ. Κι αυτό γιατί, όπως είπε, τα λεφτά του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου θα καταλήξουν σε 8.000 ανθρώπους που εργάζονται στην «Εγνατία» και από αυτούς, τις ημέρες των Χριστουγέννων, σε άλλους επαγγελματίες, δίνοντας ζωή στη βόρεια Ελλάδα.

Μπορούμε, πρόσθεσε ο κ. Φιλιππίδης, να υπολογίσουμε ότι αυτά τα λεφτά μέχρι τα Χριστούγεννα θα γυρίσουν 2 ή 3 φορές, με αποτέλεσμα πάνω από 1 δισ. ευρώ να καταλήξουν στην πραγματική οικονομία.
Ο ΥΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς, αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο του ΤΤ και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο για τη δανειοδότηση της ανώνυμης εταιρείας «Εγνατία», τόνισε ότι «με αυτά τα χρήματα θα αποπερατώσουμε τα έργα της Εγνατίας και πιστεύω ότι μέσα στον Ιανουάριο, το αργότερο μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου, πλέον ο κύριος άξονας θα είναι προς διάθεση και χρήση όλων των Ελλήνων».

Ο κ. Σουφλιάς διευκρίνισε επίσης ότι με τον δανεισμό από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο δεν επιβαρύνεται κατ’ αρχάς το δημόσιο χρέος και ότι δεν επιβαρύνεται ταυτόχρονα κατά το ποσόν αυτό ούτε το πρόγραμμα των δημοσίων επενδύσεων του 2008 και μεγάλο μέρος του 2009.


Σχολιάστε εδώ