στα ΕΝΔΟΤΕΡΑ των ομάδων

~ Περίμεναν πολλοί την είσοδο του Ντούσαν Μπάγεβιτς στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και τη στάση των οπαδών του Άρη απέναντί του. Κυρίως επειδή κάθε επιστροφή του Ντούσκο αποτελεί είδηση.

~ Απ’ όπου κι αν πέρασε ο 60χρονος προπονητής δημιούργησε φανατικούς φίλους και ορκισμένους εχθρούς! Οπότε ένα μεγάλο παιχνίδι σαν κι αυτό της προηγούμενης Κυριακής ανάμεσα στον Άρη και την ΑΕΚ έδινε αφορμή για σχόλια, ενώ κέντριζε το ενδιαφέρον του κόσμου.

~ Ο Μπάγεβιτς, πάντως, δεν άκουσε πολλά από τους φίλους του Άρη που ενστερνίστηκαν την επιθυμία του Λάμπρου Σκόρδα. Ίσως επειδή και ο πρόεδρος της ΠΑΕ ήταν πολύ προσεκτικός και διακριτικός στις κινήσεις του.

~ Φρόντισε ο Σκόρδας να μη δώσει στόχο και να μην προσφέρει την παραμικρή αφορμή για σχόλια. Αλλά και ο Μπάγεβιτς προσπάθησε να μην προκαλέσει για τον ίδιο λόγο: Για να μη γίνει στόχος.

~ Ακόμα κι έτσι, όμως, πέρασε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον δίωρο στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Έστω και αν οι δύο πλευρές προσπάθησαν με τον τρόπο τους να μη δημιουργήσουν προϋποθέσεις για εκρήξεις.

~ Απέφυγαν τις προκλήσεις οι βασικοί συντελεστές. Όπως απέφυγαν και να έρθουν σε επαφή μεταξύ τους.

~ Οι διοικούντες τον Άρη άλλαξαν ακόμη και συνήθειες άλλων αγώνων, όπου συχνά βρίσκονταν στα αποδυτήρια της ομάδας, είτε πριν είτε μετά το τέλος των παιχνιδιών, ώστε να μην ανταλλάξουν ούτε καν ματιά με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς. Μια ενδεχόμενη συνάντηση ανάμεσα στον Γιάννη Κόντη για παράδειγμα και τον Ντούσκο, εκτός από αμηχανία και παγωμάρα, θα μπορούσε ίσως να φέρει και κάτι παραπάνω, ειδικά στην περίπτωση που τα πνεύματα ήταν πιθανώς οξυμένα, εξαιτίας ίσως ενός σφυρίγματος, όπως έγινε σε μικρό βεβαίως βαθμό στα αποδυτήρια του Άρη μετά τη λήξη του αγώνα.

~ Ο Μπάγεβιτς από τη δική του πλευρά απέφυγε τα πολλά λόγια ή ακόμη και τις φιλοφρονήσεις με ανθρώπους με τους οποίους πέρασε έναν περίπου χρόνο και φυσικά δεν έχει να χωρίσει τίποτα. Διατήρησε ουσιαστικά το «ψυχρό» του ύφος και δεν θέλησε σε καμιά περίπτωση να έρθει και ο ίδιος σε επαφή με οποιονδήποτε φορούσε φόρμα του Άρη, έστω κι αν ίσως ήθελε να πει δυο κουβέντες με μερικούς από αυτούς.

~ Ουσιαστικά τον ρόλο αυτό ανέλαβε σε μικρό βαθμό ο Μπουρουτζίκας που έσπασε τον πάγο και είχε ορισμένες συνομιλίες με ανθρώπους που συνεργάστηκε στα αποδυτήρια του Άρη. Ο Μήτσος, άλλωστε, ήταν και παραμένει ιδιαίτερα συμπαθής στους παράγοντες των «κίτρινων».

~ Και οι παίκτες λένε καλά λόγια για τον Έλληνα γυμναστή. Θεωρούν ότι τους δούλεψε σωστά την προηγούμενη σεζόν και, μάλιστα, πριν από μερικούς μήνες τον μνημόνευαν όταν διαπίστωσαν πρόβλημα φυσικής κατάστασης.

~ Ακόμη και στις συζητήσεις με τον Μπουρουτζίκα, πάντως, το όνομα του Μπάγεβιτς δεν αναφερόταν ιδιαίτερα. Τόσο οι παίκτες του Άρη όσο και το τεχνικό τιμ και το προσωπικό της ομάδας, άλλωστε, ήξεραν ότι το όνομα του 60χρονου τεχνικού είχε απαγορευθεί στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

~ Πόσω μάλλον στη διάρκεια ενός τέτοιου αγώνα, που ο Ντούσκο ήταν εκ των πραγμάτων ο εχθρός, καθώς είχε πάει ως προπονητής μιας ομάδας που διεκδικεί κατά τα φαινόμενα τους ίδιους στόχους με τον Άρη. Οπότε φυσιολογικά, οι «κίτρινοι» απέφυγαν τους μπελάδες.

~ Ακόμη και μετά το τέλος του αγώνα, όταν κάποια στιγμή η κατάσταση πήγε λίγο να εκτραχυνθεί, κάποιες παρεμβάσεις απέτρεψαν τα χειρότερα.

~ Ήταν η στιγμή που ο Μπάγεβιτς κατευθυνόταν προς τα αποδυτήρια και ο Σκόρδας προσπάθησε από τη Θύρα 9 όπου βρισκόταν να κάνει κινήσεις προς την απέναντι εξέδρα, ώστε να μη συμβεί το παραμικρό. Έστω και μέσα στο… μισοσκόταδο!

~ Ήταν η στιγμή που αρκετοί οπαδοί του Άρη που βρίσκονταν εκεί, πετούσαν σακουλάκια με μπισκότα που μοιράζονταν δωρεάν προχθές στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για να φύγει και η απορία αρκετών για το τι ήταν αυτά τα σακουλάκια που πετάγονταν και έλεγαν διάφορα «γαλλικά» στον Μπάγεβιτς, που διατήρησε πάντως την ψυχραιμία του. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης ζητούσε από τον κόσμο να σταματήσει καθώς δεν ήθελε να δοθεί οποιαδήποτε αφορμή για σχόλια και, τελικά, μάλλον τα κατάφερε πολύ καλά.

~ Πρόβλημα στην επίθεση αντιμετωπίζει ο Πανιώνιος, καθώς ο Λάμπρος Χούτος αναμένεται να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για δύο μήνες. Οι άνθρωποι των «κυανέρυθρων» αναζητούν τον αντικαταστάτη του και οι Κύπριοι αναφέρουν πως υπάρχει ενδιαφέρον για τον Λούκας Σοσίν της Ανόρθωσης.

~ Ο Πολωνός επιθετικός, ο οποίος εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις του στο Τσάμπιονς Λιγκ, και ιδιαίτερα κόντρα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, αρέσει στη διοίκηση του Πανιωνίου. Ωστόσο, εμπόδιο αποτελεί η κατάσταση που επικρατεί στα διοικητικά της «κυρίας», όπου καθιστά δύσκολες τις συνομιλίες για μεταγραφές.

~ Το ερώτημα, βέβαια, αφορά στις προθέσεις του Αλβάρο Ρεκόμπα. Διότι στην πλατεία ακούγεται ότι ο Ουρουγουανός έχει επιλέξει έναν συμπατριώτη του για να καλύψει το κενό του Χούτου και να γίνει αργότερα ο παρτενέρ του Λάμπρου.

~ Εκεί που τον κράζουν, εκεί πάει και ψάχνει για παίκτες ο Εμίλιο Φερέρα. Στο Βέλγιο αναφέρομαι, που αποτελεί τη βασική πηγή αναζήτησης ποδοσφαιριστών για τον προπονητή του Πανθρακικού.

~ Ο Φερέρα θέλει αυτήν τη φορά τον Ρώσο δεξιό χαφ της Γκεντ, Βαλέρι Σορόκιν. Ο τεχνικός του Πανθρακικού ενδιαφέρεται για τον 23χρονο άσο της Γκεντ, ο οποίος δεν υπολογίζεται από την ομάδα του.

~ Είναι χαρακτηριστικό πως φέτος έχει μόλις τέσσερις συμμετοχές στο Πρωτάθλημα και μια στο Κύπελλο. Εκτός από τον Πανθρακικό, ενδιαφέρον για τον Σορόκιν έχει εκφράσει και η Τούμπιζε, η οποία έχει καταθέσει πρόταση για να τον πάρει δανεικό. Ο Φερέρα προσπαθεί να πείσει τον παίκτη, αν κι εκείνος δεν είναι πολύ «ζεστός» στο ενδεχόμενο να έρθει στην Ελλάδα.

~ Στο τέλος, βέβαια, αν απορριφθεί ο Σορόκιν θα επιστρέψει στο Βέλγιο και θα αρχίσει το κράξιμο. Έχουν παράδοση οι παίκτες που προέρχονται από τη συγκεκριμένη χώρα να βγάζουν απωθημένα κατά της Ελλάδας όταν επιστρέφουν στις Κάτω Χώρες.


Σχολιάστε εδώ