Ο Χατζηαποστόλου βγάζει πρόεδρο στην ΕΠΟ…

Από τη στάση που θα τηρήσει στις εκλογές της 24ης Ιανουαρίου 2009 για την προεδρία της ΕΠΟ, ο εκτελών χρέη προέδρου στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, Βασίλης Χατζηαποστόλου, θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και το ποιος θα είναι ο νέος πρόεδρος.

Οι Βίκτωρας Μητρόπουλος και Σοφοκλής Πιλάβιος είναι οι δύο υποψήφιοι έως τώρα για τη θέση του προέδρου της ΕΠΟ, με τις πιθανότητες να είναι μοιρασμένες για το ποιος θα εκλεγεί και όλα να δείχνουν ότι αυτή η εκλογική αναμέτρηση θα εξελιχθεί σε μεγάλο «ντέρμπι».

Ο κ. Πιλάβιος θα έχει τη στήριξη του τέως προέδρου της ΕΠΟ, Βασίλη Γκαγκάτση, και του προέδρου της Σούπερ Λίγκας και α΄ αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας Κώστα Πηλαδάκη, ενώ ο κ. Μητρόπουλος φέρεται να συγκεντρώνει τη στήριξη του προέδρου του Παναθηναϊκού Νίκου Πατέρα.

Ο κ. Χατζηαποστόλου κανονικά θα πρέπει να στηρίξει τον Σοφοκλή Πιλάβιο επειδή είναι και αυτός στενός συνεργάτης του Βασίλη Γκαγκάτση και μάλιστα εξ εκείνων που παρότι ανήκει στη Νέα Δημοκρατία, η οποία είχε κηρύξει πόλεμο στον κ. Γκαγκάτση, τον στήριξε μέχρι τέλους.

Ο πρώην νομάρχης Κιλκίς, θέση που είχε διατελέσει ο κ. Χατζηαποστόλου την τριετία 1990-93 όταν η Νέα Δημοκρατία είχε τη διακυβέρνηση της χώρας, ελέγχει αρκετό αριθμό Ενώσεων, ικανό να κρίνει την εκλογική αναμέτρηση της 24ης Ιανουαρίου. Λογικά θα στηρίξει τον Σοφοκλή Πιλάβιο, αν και πολύ θα ήθελε να είναι ο ίδιος στη θέση του, αλλά μέχρι την τελευταία στιγμή ουδείς μπορεί να προκαταλάβει τις συμφωνίες που θα γίνουν και τις συμμαχίες που θα διαμορφωθούν.

Θα παίξει επίσης σημαντικότατο ρόλο και η στάση που θα τηρήσει η πλευρά του Ολυμπιακού, ο πρόεδρος του οποίου Σωκράτης Κόκκαλης δεν έχει ακόμη αφήσει να διαφανεί ποιον θα στηρίξει στις εκλογές αυτές, οι οποίες αναμένεται να αλλάξουν σελίδα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αφού μετά από 11 χρόνια στην ηγεσία της ΕΠΟ (πρόεδρος και γενικός γραμματέας) απεχώρησε ο Βασίλης Γκαγκάτσης και μαζί του ό,τι αυτός εξέφραζε…


Σχολιάστε εδώ