Κυριακή με τον… πρωινό καφέ

• Πολύ θυμωμένη ήταν την Τρίτη η Ντόρα μ’ ένα παραπολιτικό του «Ελεύθερου Τύπου», που αν και δεν έγραφε το όνομά της είδε τον εαυτό της. Έγραφε συγκεκριμένα: «Ποιο κυβερνητικό στέλεχος ετοιμάζεται να κάνει πολυήμερες διακοπές εν όψει Χριστουγέννων, εκτιμώντας ότι έρχονται εξελίξεις, στις οποίες πρέπει να είναι γεμάτος/η φρεσκάδα;».
Γεμάτη οργή έλεγε στο καφενείο της Βουλής ότι εγώ θα κάνω διακοπές στο χιονισμένο Καρπενήσι και θα περάσω λευκές μέρες… Τώρα το τι εννοούσε «λευκές» δεν εξήγησε. Όπως και ποιο ήταν εκείνο που την πείραξε…

• Πάντα με τις ευαισθησίες του και τις αγωνίες του για τα εθνικά μας θέματα ο Αντώνης Λιβάνης. Ακόμη και στη χριστουγεννιάτικη κάρτα του το βλέπεις. Η ευχή, που εκφράζει τις ανησυχίες γιʼ αυτά που βιώνουμε τούτες τις δύσκολες μέρες, είναι για τον τόπο: «Να αθροίσουμε, γράφει, ό,τι στοιχειοθετεί την εθνική μας ταυτότητα, να την ανασυγκροτήσουμε και να την προστατέψουμε. Όλοι μαζί, πολιτεία και πολίτες».
Ένα μήνυμα για όλους, ιδιαίτερα όταν προέρχεται από έναν άνθρωπο που έχει ζήσει από την πρώτη γραμμή όλες τις περιπέτειες που πέρασε η χώρα και από τις εμπειρίες που έχει ανησυχεί για το αύριο.


Σχολιάστε εδώ