ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΣΤΑ «ΜΑΤΙΑ» ΤΗ ΦΑΣΗ ΤΩΝ «8» ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ

Στον δρόμο των «πρασίνων» προς τα προημιτελικά της διοργάνωσης βρέθηκε η Βιγιαρεάλ, που μπορεί να προέρχεται από το ιδιαίτερα ισχυρό ισπανικό πρωτάθλημα, αλλά δεν διαθέτει το ειδικό βάρος άλλων ομάδων. Στην Παιανία θεωρούν ότι ο Παναθηναϊκός με το ευρωπαϊκό πρόσωπο που έδειξε σε Βρέμη και Μιλάνο μπορεί να περάσει στην επόμενη φάση αλλά επισημαίνουν ότι οι προοπτικές που άνοιξε η κλήρωση της Παρασκευής καθιστά ακόμα πιο επιβεβλημένη την ενίσχυση.

«Μας παρουσιάζεται η ευκαιρία να πάμε ακόμα πιο μακριά και θέλουμε να την αξιοποιήσουμε», σχολίαζε στέλεχος του «τριφυλλιού» μόλις πληροφορήθηκε το αποτέλεσμα της κλήρωσης.

Η Βιγιαρεάλ είναι η δεύτερη ομάδα του Λεβάντε, μετά τη Βαλένθια. Κουμάντο, άλλωστε, κάνουν στη διοίκησή της κάποιοι πρώην οπαδοί των «νυχτερίδων», που δεν κατάφεραν να κυβερνήσουν τον μεγάλο σύλλογο της περιοχής και στράφηκαν στη Βιγιαρεάλ.

Το «κίτρινο υποβρύχιο», όπως αποκαλείται η αντίπαλος των «πρασίνων», ωστόσο, κάνει τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Με τον Μανουέλ Πελεγκρίνι στο τιμόνι τους και παίκτες όπως οι πρωταθλητές Ευρώπης Σάντι Καθόρλα, Μάρκος Σένα, Ρομπέρ Πιρές, οι Λεβαντίνοι διαθέτουν ποιότητα. Όμως, στον Παναθηναϊκό εκτιμούν ότι «μπορούμε να προκριθούμε».

Αρκεί, βέβαια, να ενισχυθεί ο Παναθηναϊκός, ειδικά στην αμυντική γραμμή, διότι η Βιγιαρεάλ σκοράρει με απίστευτη ευκολία. Είναι πραγματικό «πολυβόλο» και η απόκτηση στόπερ καθίσταται πλέον υποχρεωτική. Εμμέσως πλην σαφώς, άλλωστε, έθεσε το ζήτημα και ο Γιώργος Καραγκούνης.

«Δεν μας τρομάζει. Αρχικά, θέλουμε να είμαστε καλοί στην άμυνα και από εκεί και πέρα δεν τη φοβόμαστε», είπε ο διεθνής μέσος.

Το ευχάριστο για τους φίλους του «τριφυλλιού» ήταν ότι η ομάδα τους απέφυγε τα μεγαθήρια της διοργάνωσης και έτσι άνοιξε η όρεξη των παραγόντων. Οι οποίοι άφησαν να εννοηθεί ότι ενδέχεται πλέον να ξεπεράσουν το αρχικό μπάτζετ των 15-20 εκατ. ευρώ που προγραμμάτιζαν να διαθέσουν στο παζάρι του Ιανουαρίου.

«Αν περάσουμε στους “8” θα κάνουμε απόσβεση της επένδυσης και αξίζει να προσπαθήσουμε» μας μετέφερε μέλος της διοίκησης και ουσιαστικά εξέφρασε τη γνώμη των μεγαλομετόχων που «θέλουν να δουν την ομάδα να φτάνει όσο πιο μακριά μπορεί».


Σχολιάστε εδώ