Ηλίου φαεινότερον…

Αγαπητέ κ. Διευθυντά της εφημερίδας «ΤΟ ΠΑΡΟΝ»,

Είναι, περίπου, ένας μήνας που δεν τολμά ο σκεπτόμενος Έλληνας να ανοίξει τηλεόραση στον χρόνο του δελτίου ειδήσεων, διότι όλο το ειδησιολόγιο εξαντλείται στη «Βατοπεδιάδα», τα σκάνδαλα και την πολιτική ευθύνη. Έτσι ωρύονται τα κόμματα της αντιπολιτεύσεως και οι αντικληρικανιστές, ο καθένας για τον δικό του λόγο και κλείνει όλη η παράσταση, χωρίς ευθύνη για την ανειδησεογραφία που δημιουργείται από τα τηλεοπτικά κανάλια, με τη συνεχή προβολή του θέματος και αυτά για τους δικούς τους λόγους διότι η είδηση «πουλάει».

Στο θέμα του Βατοπεδίου είναι «ηλίου φαεινότερον» ότι υπάρχει σοβαρό σκάνδαλο και εγκληματική πράξη (υπεξαίρεση χρημάτων του δημοσίου και πολιτική ευθύνη, τουλάχιστον για επιπολαιότητα και ανευθυνότητα υπογραφών).Όταν υποτιμάς την αξία ενός ακινήτου δεν σημαίνει ότι το ακίνητο τελικά, ανταλλάχθηκε, με την υποτιμημένη τιμή, αυτή γράφτηκε στο συμβόλαιο, το υπόλοιπο χρηματικό ποσό μέχρι της αξίας του ακινήτου. Μαύρο πλέον χρήμα μπήκε σε τσέπες. Ας αναλογισθεί ο καθένας από εμάς: Ποιος αγόραζε και αγοράζει σήμερα ακίνητο (σπίτι κ.λπ.) και πληρώνει στον πωλητή την τιμή που γράφει το συμβόλαιο; Κανένας.

Άρα κάποιος το εκτίμησε σκόπιμα κάτω της αξίας του και κάποιος ή κάποιοι καρπώθηκαν τις διαφορές αναγραφομένων αξιών και πραγματικών αξιών των μεταβιβασθέντων ακινήτων.

Σκάνδαλο υπ’ αριθ. 2: Όταν οι μεταβιβάσεις κρατικών ακινήτων, με παρανομίες ως ανωτέρω έχουν υπογραφές υπουργών, αμέσως υπάρχει πολιτική ευθύνη και μόνον αυτό φθάνει. Το γεγονός ότι λόγω χρόνου κάποιων υπουργών η ευθύνη παραγράφηκε και κάποιων όχι, δεν λέει τίποτε.

Οι πολιτικοί αυτοί και λόγω μόνον ευθιξίας, εάν έχουν, έπρεπε να παραιτηθούν.Κορυφαία ελπίδα η βούληση των ψηφοφόρων να εξοβελίσουν από το Κοινοβούλιο τους επιπόλαιους μικρούς, χωρίς οράματα, μόνον καθ’ έξιν επαγγελματίες πολιτικούς, που μόνον κίνητρό τους είναι το προσωπικό τους συμφέρον και τέλος η παραδειγματική τιμωρία των επίορκων δημοσίων λειτουργών. Άλλη ελπίδα-λύση δεν υπάρχει. Βέβαια τις τελευταίες ημέρες επισκίασε τη «Βατοπεδιάδα» ο φόνος του νεαρού από αστυνομικό και τα πρωτοφανή καταστροφικά γεγονότα που επακολούθησαν στην Αθήνα και όχι μόνον. Ως έλληνας πολίτης που λατρεύω την πατρίδα μου θέλω να εκφράσω τη θλίψη και την οργή μου, για όλα αυτά που γίνονται στον τόπο μου: Τον φόνο ενός νεαρού από αστυνομικό ακατάλληλο για το λειτούργημα αυτό, την καταστροφή περιουσιών συμπατριωτών μου, την καταστροφική μανία των παιδιών της Ελλάδος, την εικόνα ακυβέρνητου κράτους, τις άθλιες και άσχετες κορώνες των πολιτικών (φταίει ο μη εκδημοκρατισμός των Σωμάτων Ασφαλείας κ.λπ.), την εικόνα που δείχνουμε στα ξένα κράτη, δυστυχώς για τον Παράδεισο αυτό που λέγεται ΕΛΛΑΔΑ.

Κάποτε πρέπει να καταλάβουμε, ότι το μεγάλο πρόβλημα στην Ελλάδα είναι το «πολιτικό». Όσα συνέβησαν, συμβαίνουν και θα συμβούν στον τόπο μας είναι απόρροια του πολιτικού μας προβλήματος. Σήμερα εξαιτίας αυτού κινδυνεύουμε ν’ αυτοκαταστραφούμε. Η ιστορία με τους «κουκουλοφόρους» ξεκίνησε δειλά δειλά προ εικοσαετίας και σήμερα γιγαντώθηκε.

Εάν δεν ληφθούν σοβαρά πολιτικά μέτρα, εάν οι πολιτικοί και τα κόμματα δεν αλλάξουν νοοτροπία, το μέλλον με το θέμα των «κουκουλοφόρων» με οιουδήποτε ελληνικού κόμματος κυβέρνηση, θα συνεχίζεται από το κακό στο χειρότερο.

Για την εικόνα αυτή που έφθασε η χώρα μας, φταίμε όλοι μας, πρωτίστως όμως τα ελληνικά κόμματα και οι μετά τη Μεταπολίτευση ελληνικές κυβερνήσεις. Αυτό πρέπει να το κατανοήσουμε, να το πιστέψουμε και να το κάνουμε σημαία, αν αγαπάμε την πατρίδα μας και αν θέλουμε ΑΥΤΗ, να έχει μέλλον.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία

Ιωάννης Μ. Ασλανίδης
Αντιστράτηγος ε.α.
επίτιμος διοικητής της ΣΣΕ


Σχολιάστε εδώ