Είχε κόσμο ο Βαγγέλης στο Βελλίδειο

«Φύλαγε τα ρούχα σου για να ‘χεις τα μισά» λέει η παροιμία, κι έτσι οι οργανωτές αποφάσισαν αρχικά να χρησιμοποιήσουν μόνο τη μεσαία – μεγάλη αίθουσα του συνεδριακού κέντρου, η οποία χωρά περί τα χίλια άτομα, αφήνοντας τις δύο πλαϊνές κλειστές.

Αντικρίζοντας τη μαζική προσέλευση πολιτών, οι διοργανωτές αναθάρρησαν και αποφάσισαν να ανοίξουν και τις δύο πλαϊνές αίθουσες, με τους συγκεντρωμένους να υπερβαίνουν τελικώς τους δύο χιλιάδες.

Σε αυτούς δεν ήταν βεβαίως οι βουλευτές (πλην Γερανίδη) και άλλα μεσαία στελέχη, καθώς την ίδια ώρα συνεδρίαζε το Εθνικό Συμβούλιο στην Αθήνα.

Από τα μέλη του ΕΣ, αυτοί που προτίμησαν να δώσουν το «παρών» στην ομιλία του Βενιζέλου αντί να βρεθούν στη συνεδρίαση της Αθήνας ήταν ο στενός συνεργάτης του Βαγγέλη, Στέλιος Αγγελούδης, ο Νίκος Γιαννόπουλος, αλλά και ο Νίκος Κριθαρίδης, που ενδιαφέρεται για το ψηφοδέλτιο του κόμματος και αναζητά υποστήριξη.

Στους απόντες ο Χάρης Τσιόκας, ο οποίος είναι σε φάση ανάρρωσης, και ο Χάρης Καστανίδης, οποίος μιλούσε στον Έβρο και απέστειλε χαιρετισμό.

Η ομιλία του Βενιζέλου κινήθηκε απόλυτα εντός της κομματικής νομιμότητας, καθώς ο πρώην υπουργός δεν περιέλαβε στον λόγο του την παραμικρή αναφορά που θα μπορούσε να αποτελέσει την αφορμή να θεωρηθεί ως αντιηγετική αιχμή κατά του Γιώργου Παπανδρέου.

Έμαθα μάλιστα πως, μετά τον ορισμό της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος, την ίδια ώρα που υπήρχε προγραμματισμένη η ομιλία του Βαγγέλη στο Βελλίδειο, αυτός επικοινώνησε με τον Παπανδρέου για να τον ρωτήσει αν συντρέχει λόγος αναβολής της συγκέντρωσης της Νομαρχιακής.

Όχι, ήταν η απάντηση του Γιώργου, ο οποίος όμως του ζήτησε να κατεβεί στην Αθήνα αμέσως μετά το τέλος της ομιλίας του για να τα πουν ιδιαιτέρως, πράγμα που έγινε στο περιθώριο της συνεδρίασης του ΕΣ για περίπου μία ώρα.


Σχολιάστε εδώ