Δικαιωμένο νιώθει το ΚΚΕ

Παρά τις επιθέσεις που δέχθηκε το ΚΚΕ από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ότι συνεργάζεται και στηρίζει την κυβέρνηση στην εναντίον του επίθεση, τα στελέχη του Περισσού εκτιμούν ότι αυτή η κατηγορία όχι μόνο δεν πέρασε στον κόσμο, αλλά έφερε τα αντίθετα αποτελέσματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε δημοσκόπηση που έγινε μετά τα επεισόδια και τη στάση του ΚΚΕ απέναντι σε αυτά, για πρώτη φορά ύστερα από ένα σχεδόν χρόνο το ΚΚΕ εμφανίζεται να ξεπερνά σε ποσοστό τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κόσμος ξέρει καλά από την εμπειρία του στους τόπους δουλειάς, λένε στελέχη του Περισσού, ότι το ΚΚΕ αντιπαλεύει καθημερινά και επί της ουσίας την κυβερνητική πολιτική και την εργοδοτική αυθαιρεσία και δεν αρκείται σε –ανώδυνες τελικά για το σύστημα– ενέργειες όπως το κάψιμο και στο σπάσιμο καταστημάτων. Οι ψηφοφόροι, κατά το ΚΚΕ, όλο αυτό το διάστημα εκτίμησαν το ότι οι διαδηλώσεις του Κόμματος για τη δολοφονία του 15χρονου ήταν περιφρουρημένες και συγκροτημένες και επισήμαναν ότι κατά την πραγματοποίησή τους δεν σημειώθηκε το παραμικρό επεισόδιο. Είδαν όλοι, λένε, ότι για τις διαδηλώσεις και τις συγκεντρώσεις το ΚΚΕ αποτελεί τη διαχρονική εγγύηση. Υπενθυμίζουν δε σε όσους κολακεύουν τους «κουκουλοφόρους» ότι «ακόμα και στις πιο ανεβασμένες μορφές πάλης, ακόμα και όταν ο λαός και η νεολαία πολέμησαν με τα όπλα, όπως το ΕΑΜ, ο ΕΛΑΣ και ο Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας, ποτέ δεν εξαπέλυσαν τυφλά χτυπήματα».

Μάλιστα, σε θεωρητικό επίπεδο τονίζουν ότι τα μέσα παραγωγής και οι υποδομές που έχουν στην ιδιοκτησία τους οι καπιταλιστές δεν είναι για «γκρέμισμα», αφού πρέπει να καταργηθεί η ιδιοκτησία των καπιταλιστών και οι υποδομές αυτές να γίνουν κοινωνική ιδιοκτησία με τον σοσιαλισμό.

Πέρα από αυτήν την ανάλυση, στο ΚΚΕ επιμένουν να τονίζουν ότι υπάρχουν πολλά ερωτήματα για το πώς και τι έγινε όλες αυτές τις μέρες με το πρωτοφανές, για τα μεταπολιτευτικά χρονικά, κύμα καταστροφών. Υπενθυμίζουν ότι υπήρξε άμεσος και απόλυτος συντονισμός λίγα μόλις λεπτά μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, που επεκτάθηκε σε πολλές πόλεις της χώρας με τον ίδιο τρόπο, και διαδηλωτές κατέβηκαν στον δρόμο και ξεκίνησαν τα γνωστά «τυφλά χτυπήματα». Το γεγονός αυτό, λένε στελέχη του, δείχνει ότι οι ενέργειες αυτές όχι μόνο δεν ήταν αυθόρμητο ξέσπασμα (όπως ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ) αλλά προϋπόθεταν οργανωμένο σχέδιο. Επικαλούνται δε δημοσιεύματα εφημερίδων σύμφωνα με τα οποία ξένες πρεσβείες είχαν ειδοποιήσει τους πολίτες τους και τονίζουν με νόημα ότι «αν είναι αλήθεια τα όσα γράφονται, τα ερωτήματα που εγείρονται είναι πολλά και μεγάλα». Φθάνουν δε στο σημείο να αναφέρουν ότι το λαϊκό κίνημα πρέπει να πάρει υπόψη του «τα σχέδια που μπαίνουν σε εφαρμογή -εντός και εκτός Ελλάδας- για να χτυπηθεί όχι μόνον ο αγώνας του αλλά και για να αποτραπεί η συμμετοχή και άλλων πολιτών σε αυτό».

Οι κουκουλοφόροι, ξεκαθαρίζουν στο ΚΚΕ, που εμφανίζονται ως «νέο αυθόρμητο κίνημα» το μόνο που καταφέρνουν είναι να έρχονται σε αντιπαράθεση με το οργανωμένο λαϊκό κίνημα και στην πράξη να προκαλούν την ένταση της κρατικής καταστολής. Θέτουν δε το ερώτημα: «Μήπως το ʽʽνέο κίνημαʼʼ και οι μορφές πάλης που υιοθετεί είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος, της διαιώνισης δηλαδή του καπιταλιστικού εκμεταλλευτικού συστήματος και μάλιστα με ακόμα μεγαλύτερη ένταση στην καταστολή και τη βία;».


Σχολιάστε εδώ