Διεκδικεί εύσημα…

Επειδή το «ΠΑΡΟΝ» έχει συνηθίσει τους αναγνώστες του στην αντικειμενική κι έγκυρη πληροφόρηση, είμαι υποχρεωμένος να ασχοληθώ με δημοσίευμά σας σχετικό με τα 50 ευρώ τον μήνα που χορηγούνται, από 1-1-08, ως επιπλέον αύξηση στους συνταξιούχους του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ. Το άρθρο σας αποδίδει την εν λόγω χορήγηση στον πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ Π. Σόμπολο, για τον οποίο σημειώνεται ότι επί τριάμισι χρόνια συνέβαλε τα μέγιστα για να επιτύχει τη χορήγηση αυτών των πάγιων αυξήσεων.

Δεν γνωρίζω τα του ΤΣΠΕΑΘ, όσο όμως αφορά τους συνταξιούχους του περιοδικού-επαρχιακού και λοιπούς εργαζόμενους στον Τύπο που είναι ασφαλισμένοι στο ΤΑΙΣΥΤ η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική. Συγκεκριμένα, το 2006 η τότε πρόεδρος της Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών κ. Παπαδοπούλου, σε επίσκεψη μαζί μου στον υπουργό Γ. Αλογοσκούφη, άνοιξε τον δρόμο. Προσωπικά μάλιστα ως πρόεδρος του ΤΑΙΣΥΤ έκανα και άλλες σύντονες ενέργειες στο υπουργείο Απασχόλησης, ενώ ανέλαβα την τροποποίηση του προϋπολογισμού του Ταμείου για να μπορέσει να χορηγηθεί η αύξηση. Το 2007 η πρωτοβουλία προήλθε από τον υπογράφοντα με τη βοήθεια των Ενώσεων Τύπου, συνάντησα κατανόηση από τους υπουργούς Β. Μαγγίνα και Γ. Αλογοσκούφη, η δε προεκλογική περίοδος υπήρξε βοηθός. Φέτος, το 2008, από τον Ιούνιο το ΤΑΙΣΥΤ με έγγραφά του στο υπουργείο Απασχόλησης ζήτησε τη χορήγηση της αύξησης. Λάβαμε την ανεπίσημη από υπεύθυνα όμως στόματα απάντηση ότι η αύξηση θα δοθεί από το νέο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ώστε «να καλοπιάσει τους συνταξιούχους», θα είναι δε της τάξης των 70 ευρώ. (Υπάρχουν στοιχεία στα Πρακτικά του Δ.Σ. του ΤΑΙΣΥΤ). Καταφαίνεται, λοιπόν, σαφώς ποιοι εργάστηκαν για τη χορήγηση της συγκεκριμένης αύξησης επί τριετία!

Στο άρθρο σας παραλείπεται επίσης να αναφερθεί το γεγονός ότι κατά τα έτη 2006 και 2007 επιτύχαμε ώστε η αύξηση να δοθεί από 1ης Ιανουαρίου, ενώ φέτος δόθηκε μόλις από 1ης Οκτωβρίου…

Τέλος, άλλο δημοσίευμά σας αναφέρεται στις «τεράστιες οφειλές των εκδοτών προς ΤΣΠΕΑΘ και ΤΑΙΣΥΤ». Δεν έχω θέση να σχολιάσω τις οφειλές προς το ΤΣΠΕΑΘ, για το ΤΑΙΣΥΤ όμως θέλω να σας γνωρίσω ότι, όπως είναι πασίγνωστο, πράξαμε εξακολουθητικά ό,τι ήταν σύννομο για να εισπράξουμε τις οφειλές. (κατασχέσεις, αναλήψεις από λογαριασμούς χρεωστών σε τράπεζες, πρακτορεία Τύπου, ακόμη και προσημειώσεις σε ακίνητα εκδοτών κ.λπ.). Μάλιστα σε συνεδρίαση δημοσιογραφικού συνδικαλιστικού σωματείου εκπρόσωπος αριστερού κόμματος δήλωσε κατάπληκτος όταν πληροφορήθηκε το κυνήγι του ΤΑΙΣΥΤ στους οφειλέτες. Αυτά για την ιστορία και για όσους διατείνονται ότι τα αγνοούν!

Διονύσης Κ. Μαγκλιβέρας
Τ. πρόεδρος του ΤΑΙΣΥΤ


Σχολιάστε εδώ