Δεύτερο γύρο προγραμματίζουν οι «κουκουλοφόροι»

Και αναρωτιέται πλέον κάθε καλόπιστος: «Τι συμβαίνει; Είναι όλα τυχαία; Δεν υπάρχει ούτε καν ανακωχή λόγω… εορτών;». Το χειρότερο πάντως δεν είναι ότι η ηγεσία της ΕΛΑΣ δείχνει αδιάβαστη και και ότι έχει ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ και διαρκώς αιφνιδιάζεται –σαν να μην μπορεί να πιστέψει ούτε και αυτή η ίδια όσα συμβαίνουν και σε βάρος της– αλλά ότι οι μεν… κουκουλοφόροι απειλούν πως θα «συνεχίσουν», οι δε υπόλοιποι δίνουν… ραντεβού στις 9 Ιανουαρίου, «επέτειο» της δολοφονίας του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα (από τον τότε πρόεδρο της ΔΑΠ Αχαΐας, Γ. Καλαμπόκα). Κάποιοι δηλαδή παίζουν από τώρα με τις σχολικές και φοιτητικές καταλήψεις και δίνουν το δικαίωμα σε κάποιους να κάνουν «πρόβα… προβοκάτσιας»;

Δικαιολογημένα ο Γ. Καρελιάς αναρωτήθηκε στην «Ελευθεροτυπία» μετά τον τραυματισμό του μαθητή στο Περιστέρι ότι «αυτήν τη φορά μπορεί κάποιοι ανεξέλεγκτοι θερμοκέφαλοι (χωρίς να αποκλείονται προβοκάτορες) να επιδιώξουν να πάρουν εκδίκηση και το θύμα να είναι αστυνομικός. Μακάρι να είναι μόνο φόβος»… .

Συγκλονιστικό ήταν και το άρθρο-παρέμβαση του Μίκη Θεοδωράκη (αποκλειστικά στο διαδίκτυο) που επισημαίνει ότι «μοιάζει σαν κάποιοι να τους έβαλαν παρωπίδες, ώστε η οργή τους να διοχετευθεί σε μια ομάδα συνανθρώπων μας, τους αστυνομικούς, που όταν δεν λειτουργούν σωστά, είναι απλά πιόνια του συστήματος, που ΑΥΤΟ είναι υπόλογο για όλα, δηλαδή για την Παιδεία αλλά και για καθετί που αφορά τη λειτουργία της κοινωνίας, του κράτους και των υπηρεσιών του».

Και απευθυνόμενος σε όλους τους νέους τους λέει: «Κλείστε τα αυτιά σας στις γλοιώδεις κολακείες όσων προσπαθούν ουσιαστικά να εκτονώσουν την οργή και την ενέργειά σας σε ψεύτικους στόχους, απομακρύνοντάς σας από τους πραγματικούς. “Αυτούς” εξυπηρετεί να τρώμε τις σάρκες μας στρεφόμενοι ο ένας κατά του άλλου».

Και καταλήγει: «Τι θα πει “κουκούλα”; Ο πραγματικός αγωνιστής και επαναστάτης ούτε ντρέπεται ούτε φοβάται να δείξει το πρόσωπό του. Μην αφήνετε να σπιλώνουν τη μνήμη του Αλέξανδρου, συνδέοντας το πρόσωπό του και το όνομά του με εικόνες φρίκης. Είναι σαν να τον σκοτώνουν για άλλη μια φορά. ΑΝΟΙΞΤΕ ΔΡΟΜΟΥΣ. Αντισταθείτε στα εύκολα που τόσο ύπουλα βάζουν μπροστά σας, προσπαθώντας να σας ξεγελάσουν ότι είναι δήθεν δικές σας επιλογές. Πάρτε τη ζωή στα χέρια σας και προχωρήστε μπροστά. ΘΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ»!

Το μήνυμα αυτό –πραγματικά συγκλονιστικό– έχει προβληματίσει και τους αστυνομικούς που έφτασαν στο σημείο να σκέφτονται ακόμη και τη… λευκή απεργία, να ντρέπονται τα παιδιά τους ή να φοβούνται να πουν ότι είναι μέλη της ΕΛΑΣ! Τόσο μίσος…! «Όλοι μας βρίζουν…», λένε με πίκρα και παράπονο οι άνδρες της ΕΛΑΣ, όταν 130 τουλάχιστον αστυνομικοί διακομίστηκαν τραυματισμένοι στα νοσοκομεία για βοήθεια (άκουσε κανείς τίποτα σε κάποιο από τα… αιμοσταγή δελτία ειδήσεων;).

Και ποιοι συλλαμβάνονται; Μεταξύ αυτών που έκαψαν την ελληνική σημαία (για παράδειγμα) είναι και δύο Αλβανοί, ενώ άλλοι Αλβανοί στην Κεφαλλονιά κυκλοφορούσαν με μαντίλια και κασκόλ του… Ουτσεκά (που αιματοκύλισε το Κόσοβο μεταξύ άλλων). Όπως γράψαμε και την προηγούμενη Κυριακή, από τα επεισόδια της πρώτης εβδομάδας οι περισσότεροι συλληφθέντες είναι αλλοδαποί, αλλά όχι μόνο.

Γιοι ανώτατων δικαστών

Σε δημοσίευμα του Β. Γ. Λαμπρόπουλου στο «Βήμα» της Κυριακής σημειώνεται ότι «στις αντιεξουσιαστικές ομάδες συμμετέχουν γόνοι πλούσιων οικογενειών αλλά και παιδιά δικαστών, κρατικών παραγόντων, πολιτικών προσώπων και άλλων. Σε πρόσφατη επίθεση αντιεξουσιαστών, δύο από αυτούς έχασαν τα κινητά τους τηλέφωνα. Τα μάζεψαν από τον δρόμο οι αστυνομικοί. Η άρση του απορρήτου των κλήσεων έδειξε ότι ανήκαν σε γιους ανώτατων δικαστικών…». Είναι αλήθεια; Και γιατί δεν ακούσαμε τίποτε γι’ αυτούς τους «κανακάρηδες»;

Το ΚΚΕ, ως γνωστόν, δεν… μασάει τα λόγια του. Και σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου (18/12) καθιστά υπόλογους απέναντι στον λαό ορισμένα ΜΜΕ που «αναγορεύουν τους κουκουλοφόρους σε λαϊκή εξέγερση» και καλεί σε ενιαία λαϊκή δράση ώστε αυτή να «βάλει στη θέση τους όλους τους προβοκάτορες ντόπιων και ξένων κέντρων».

Στο ίδιο πνεύμα και η ΓΣΕΕ μιλάει… ειρωνικά για «εξεγερμένους εργάτες» (εντός παρενθέσεως» μιλώντας για «ιδιότυπη μορφή εξαναγκασμού» που εφαρμόζουν γιʼ αυτό «και δεν θα τους ακολουθήσουμε σε βιαιότητες που αντικειμενικά αλλάζουν την ημερήσια διάταξη των κοινωνικών αγώνων».

Πολλοί είναι οι δημοσιογράφοι που έχουν πει «σταράτα και καθαρά» τη γνώμη τους για τα επεισόδια και τη μορφή τους (και δέχτηκαν… σφοδρή επίθεση από τη νέα τρομοκρατία των… ιδεολογικών «κουκουλοφόρων»). Ενδεικτικά θα αναφέρουμε μόνον την άποψη του Τάσου Τέλλογλου (δημοσιογράφου της «Καθημερινής» και του ΣΚΑΪ) σε συνέντευξή του στο DTFace. Εκτιμά ότι πρόκειται απλώς για «επεισόδια των καλομαθημένων» και ότι «τα μέσα έχουν παίξει έναν άθλιο ρόλο στην κολακεία των νέων». Και προσθέτει ότι ενώ «ο Μάης του ʼ68 παρήγαγε έναν καινούριο πολιτισμό» αντίθετα, αναρωτιέται σήμερα τα επεισόδια αυτά στην Αθήνα «τι πολιτισμό έχουν παραγάγει; Κάθε κίνημα έχει ένα αίτημα, κι εγώ αίτημα δεν βλέπω», καταλήγει.

Εντύπωση προκάλεσε η πρόσκληση του Αλ. Αλαβάνου στον πρωθυπουργό να πάρει κοινωνικές και πολιτικές πρωτοβουλίες και να συναντηθεί άμεσα με εκπροσώπους των 15μελών των μαθητών και των φοιτητικών συλλόγων. Την ίδια έκπληξη προκάλεσε και η εκτίμηση του πρύτανη του ΕΜΠ κ. Μουντζούρη ότι «τα πράγματα βαίνουν εκτονούμενα» και ότι μετά το νέο έτος όλα θα πάνε καλά!

Κλαίνε τουρισμός – εμπόριο

Αν και χρειάσθηκαν δύο διαγγέλματα του πρωθυπουργού με τα οποία ανακοίνωσε σειρά μέτρων για τους καταστηματάρχες που επλήγησαν από τις καταστροφές των «κουκουλοφόρων» και για τον τουρισμό μας, που βλέπει να γίνονται… καπνός οι τουρίστες (Έλληνες και ξένοι), εντούτοις η εικόνα (και η χριστουγεννιάτικη κατάσταση στην αγορά) είναι… δραματική. Τα μαγαζιά περίπου άδεια, η πληρότητα των ξενοδοχείων σε… χαμηλό βαρομετρικό και οι Έλληνες «δεν έχουν λεφτά» για διακοπές (είτε για εντός είτε για εκτός Ελλάδας). Και παράλληλα τα ξένα ΜΜΕ (τηλεοράσεις κυρίως και ιστοσελίδες) συνεχίζουν να… γαζώνουν με κακόβουλα ρεπορτάζ και εικόνες φρίκης, χάους και καταστροφής (σε βαθμό που η υπερβολή προξενεί κατάπληξη).

Τα δρομολόγια των αεροπορικών εταιρειών (εσωτερικού και εξωτερικού) πετάνε «σχεδόν άδεια», αφού έχουν τρομοκρατηθεί οι τουρίστες (με τέτοιο… βομβαρδισμό, εικόνας χάους) προς μεγάλη χαρά των ανταγωνιστών μας (μόνο με τη… Βαγδάτη δεν μας παρομοίωσαν… ακόμη).

Τις τελευταίες ημέρες, ελπίζοντας ότι θα υπάρξει κάποια… ανακωχή ή επιτέλους η Αστυνομία θα κάνει το αυτονόητο και θα συλλάβει τους «κουκουλοφόρους», πολλοί φορείς έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες για να δοθεί το θετικό και αισιόδοξο μήνυμα ότι «η Αθήνα μπορεί να ξεπεράσει την κρίση αυτή και να επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς ζωής μακριά από εντάσεις και επεισόδια και να γιορτάσει τα Χριστούγεννα όπως και όλες οι άλλες πόλεις μας».

Όσο κι αν προσπάθησαν και πάλι να κάψουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Πλατεία Συντάγματος, αυτήν τη φορά οι βάνδαλοι δεν τα κατάφεραν…

Βέβαια κατάφεραν να καταλάβουν τα στούντιο της ΕΡΤ(και να διακόψουν για λίγο το ζωντανό πρόγραμμα με αποτέλεσμα τις… παραιτήσεις της διοίκησης και του προέδρου της – σχετικό ρεπορτάζ στις άλλες σελίδες μας) και να υψώσουν (με τη βοήθεια του ΣΥΡΙΖΑ) δύο μεγάλο πανό στον ιερό βράχο της Ακρόπολης με την λέξη «Αντίσταση» (σε τέσσερις γλώσσες) με στόχο τη… δυσφήμηση της πατρίδας μας (θαρρείς και δεν έχουμε Δημοκρατία, αλλά… κατοχή)! Κινήσεις που στοχεύουν να πλήξουν ευθέως την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό. Ποιος ο λόγος; Με τίνος τη… φαεινή ιδέα και προτροπή;

Πάντως ο Δήμος της Αθήνας κάνει ό,τι μπορεί για να ξαναβρεί η πόλη τον εορταστικό ρυθμό της και με τίτλο «Πάμε κέντρο;» δηλώνει ότι «Η αγορά του κέντρου θα περιμένει τον κόσμο με happening, μουσικές, θεατρικές, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και δρώμενα… Τους μικρούς φίλους του δήμου θα εντυπωσιάσουν ζογκλέρ και ξυλοπόδαροι ντυμένοι με χριστουγεννιάτικη αμφίεση σε επιδείξεις δεξιοτεχνίας που κόβουν την ανάσα. Ο κόσμος στους ειδικά στολισμένους δρόμους θα γευτεί παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα γλυκά και κρασί υπό τους ήχους χριστουγεννιάτικων μελωδιών από μουσικά συγκροτήματα».

Στο Κολωνάκι πάντως, που πέρασε… ξώφαλτσα τις φωτιές και καταστροφές, υπήρχαν πινακίδες σε καταστήματα που έλεγαν: «Προσοχή, το κατάστημα είναι άδειο»!


Σχολιάστε εδώ