Απόλυτο αφεντικό ο Μπάγεβιτς στην ΑΕΚ με εντολή μετόχων

Εντολή να προχωρήσει εν λευκώ για να φτιάξει τη νέα ΑΕΚ έχει από τους μετόχους της ΠΑΕ ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Μετά την επιστροφή του προέδρου Γιώργου Κιντή από τις ΗΠΑ όπου συναντήθηκε με τον μεγαλομέτοχο Νίκο Νοτιά, ο σερβοέλληνας τεχνικός έλαβε εντολή να προχωρήσει εν λευκώ από την ηγετική ομάδα της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ, τον πρόεδρο δηλαδή Γιώργο Κιντή και τους δύο αντιπροέδρους Τάκη Κανελλόπουλο και Νίκο Κούλη, οι οποίοι τον κατέστησαν εκ νέου ως το απόλυτο αφεντικό στην ομάδα. Οι μέτοχοι, που βλέπουν τη χρονιά αυτή να πηγαίνει χαμένη όσον αφορά την κατάκτηση του Πρωταθλήματος, θέλουν να την εκμεταλλευτούν από την πλευρά του σχεδιασμού και της προετοιμασίας για του χρόνου, κάτι το οποίο ο Ντούσκο μπορεί να κάνει πολύ καλά, όπως όλοι ξέρουν.

Την περασμένη εβδομάδα, βέβαια, γράψαμε για τη διάσταση απόψεων Μανωλά Μπάγεβιτς στα μεταγραφικά που προέκυψε μετά το πρόσφατο ταξίδι του τεχνικού διευθυντή της ομάδας σε Βραζιλία και Αργεντινή. Τη διάσταση αυτή φρόντισαν να τη γεφυρώσουν οι μέτοχοι, οι οποίοι διεμήνυσαν πως ο καθένας έχει τον ρόλο του στην ομάδα και ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, άσχετα αν υπήρξε, που υπήρξε, διάσταση απόψεων.

Οι Ντούσαν Μπάγεβιτς και Στέλιος Μανωλάς πάντως, συμφωνούν στο ότι οι παίκτες που θα κινηθεί για να αποκτήσει η ΑΕΚ τον Ιανουάριο δεν θα είναι πολλοί και θα αποκτηθούν δύο μπακ, ένα δεξί και ένα αριστερό, αλλά και ένα δεξί χαφ. Από ‘κεί και πέρα δεν αποκλείεται να γίνει κίνηση και για την απόκτηση ενός αμυντικού μέσου, αν και με την αγωνιστική άνοδο του Ενσαλίβα και την παρουσία των Πελετιέρι και Μπασινά, τους οποίους ο Ντούσαν Μπάγεβιτς «πιστεύει», δεν φαίνεται πολύ πιθανό. Επίσης, πάντα υπάρχει στον σχεδιασμό ένα αριστερός χαφ και ένας ακόμη επιθετικός, που μπορεί να γίνουν δύο, αν ο Ισμαέλ Μπλάνκο, για τον οποίο υπάρχουν προτάσεις, πουληθεί τελικά.

Πέραν των μεταγραφών αυτών, ίσως αποκτηθεί και τερματοφύλακας, αφού ο Γιούργκεν Μάχο, ο οποίος είναι δυσαρεστημένος για το γεγονός ότι δεν παίζει βασικός, ετοιμάζεται να αποχωρήσει από τον Δικέφαλο, μιας και έχει χάσει και τη θέση του στην Εθνική ομάδα της Αυστρίας, στην οποία ήταν βασικός. Ο παίκτης έχει εκφράσει την επιθυμία να αποχωρήσει τον Ιανουάριο, γεγονός για το οποίο δεν φαίνεται να έχει αντίρρηση η ΑΕΚ, μιας και το ερχόμενο καλοκαίρι λήγει το συμβόλαιό του και δεν θα τον χάσει χωρίς να πάρει ούτε ένα ευρώ.

***
Ξεχωρίζει για το ήθος του

Ο προπονητής της ΑΕΚ θα μπορούσε να προστατευθεί «ρίχνοντας» όλες τις ευθύνες στον Δώνη για την κατάσταση που βρήκε στην ομάδα. Αντιθέτως προτίμησε να πάρει την ευθύνη να ορθοποδήσει την ομάδα χωρίς να κάνει καμία αναφορά στον προηγούμενο τεχνικό. Θα μπορούσε να προστατευθεί για το ελλιπές έμψυχό υλικό… αλλά προτίμησε να «πάρει» ό,τι μπορεί από το υπάρχον περιμένοντας το μεταγραφικό πανερι στο οποίο είναι άγνωστο το χρηματικό ύψος. Στα δύσκολα φαίνονται κάποιοι…


Σχολιάστε εδώ