Ανίερες συγκρίσεις…

Τις τελευταίες ημέρες εμφανίστηκαν κάποιοι στον χώρο της πάλαι ποτέ «ροζ Αριστεράς», αλλά και της «προοδευτικής» αντιπολίτευσης γενικότερα, που συγκρίνουν τα έκτροπα των τελευταίων ημερών με την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Παραβλέπουν όμως κάποιες πολύ σοβαρές διαφορές:

• Στην εξέγερση του Πολυτεχνείου δεν έγιναν εκτεταμένες καταστροφές. Για την ακρίβεια, όταν η προπαγάνδα της χούντας δημοσίευσε φωτογραφίες που έδειχναν βανδαλισμούς στον περίβολο της Σχολής τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής, μέσα από τη βαθιά παρανομία στην οποία βρίσκονταν τότε, κατήγγειλαν ότι τις καταστροφές τις έκανε η Αστυνομία μετά την εκκένωση του Πολυτεχνείου, για να συκοφαντήσει και να σπιλώσει την εξέγερσή τους.

• Για τους δημοκράτες φοιτητές της εποχής εκείνης ήταν ντροπή να τους αποδοθούν βανδαλισμοί. Για τους σημερινούς κουκουλοφόρους οι βανδαλισμοί είναι μοναδικός λόγος ύπαρξης και υπέρτατος «τίτλος τιμής»!

• Στην αντίσταση κατά της χούντας όλοι αγωνίζονταν με τα πρόσωπά τους ακάλυπτα. Σήμερα, μέσα σε καθεστώς Δημοκρατίας, με πλήρεις δικονομικές εγγυήσεις για κάθε «διαφωνούντα», κρύβουν τα πρόσωπά τους. Γιατί, άραγε;

• Στην εξέγερση του Πολυτεχνείου οι έγκλειστοι ανέμιζαν την ελληνική σημαία. Σήμερα οι ορδές των κουκουλοφόρων καίνε την ελληνική σημαία, βεβηλώνουν το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και ανεμίζουν τα κοκκινόμαυρα κουρέλια τους.

• Στην εξέγερση του Πολυτεχνείου οι φοιτητές φώναζαν «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία», ένα σύνθημα που συμπύκνωνε και ενέπνεε ήθος Δημοκρατίας. Οι σημερινοί κουκουλοφόροι έχουν συμπυκνωμένο μίσος μέσα τους και εμπνέουν φόβο.

Κάθε σύγκριση των δύο περιπτώσεων είναι γελοία, αν δεν είναι ιεροσυλία.

Και τη σύγκριση την αποτολμούν είτε αφελείς είτε ιδιοτελείς αντιπολιτευόμενοι είτε μεταλλαγμένοι –και συμβιβασμένοι– «αριστεροί».

Εκτός από μεταλλαγμένοι είναι και υποκριτές:

Διότι όταν το πράγμα παρατράβηξε άρχισαν να αναρωτιούνται:

Γιατί δεν συλλαμβάνει του κουκουλοφόρους η Αστυνομία;

Σοβαρά δεν γνωρίζουν γιατί δεν τους συλλαμβάνει;

– Πρώτον, διότι όταν τους συλλάβει –κι αυτό έχει συμβεί πολλές φορές– πάνε διάφοροι «επώνυμοι» και τους απαλλάσσουν. Πρόσφατα συνελήφθη επʼ αυτοφώρω ληστής τράπεζας, ο οποίος ήταν από τους γνωστούς αγνώστους, με πολλαπλές «ανδραγαθίες» σε συλλαλητήρια. Είχε πολλές φορές απαλλαχθεί πριν φτάσει σε δίκη. Γιατί τον άφησαν ελεύθερο; Διότι, όπως αποδείχθηκε, είναι γιος γνωστού στελέχους της Αριστεράς (και της «Προόδου»). Και δεν είναι ο μόνος…

– Δεύτερον, δεν τους συλλαμβάνουν διότι όταν το κάνουν, ισχυρίζονται οι δικηγόροι τους ότι δεν ήταν κουκουλοφόροι, ήταν «απλοί περαστικοί», που συνελήφθησαν κατά λάθος. Κι όταν τους βρουν κουκούλες, πέτρες ή και υλικά για βόμβες μολότοφ, ισχυρίζονται οι δικηγόροι τους ότι δεν τα είχαν μαζί τους, αλλά τους τα «έβαλαν» οι αστυνομικοί όταν τους συνέλαβαν για να τους «ενοχοποιήσουν». Συμβαίνει ακόμα να έχουν συλληφθεί τα ίδια άτομα σε διαφορετικά περιστατικά, ακόμα και σε διαφορετικές πόλεις, αλλά οι συνήγοροί τους εξακολουθούν να υποστηρίζουν ότι ήταν «αθώοι περαστικοί». Πάντα «περαστικοί»! Και το δικαστήριο τους απαλλάσσει. Γιατί η νομοθεσία στην Ελλάδα, στην προσπάθειά της να προστατέψει τους αθώους που θα κατηγορηθούν άδικα, έχει φτάσει στο άλλο άκρο: να προστατεύει και τους ενόχους που επανειλημμένως συλλαμβάνονται δίκαια.

– Τρίτον, θα μπορούσαν να τους βιντεοσκοπήσουν την ώρα της δράσης τους και κατά τη σύλληψή τους, όταν τους βγάζουν την κουκούλα και φαίνεται καθαρά το πρόσωπό τους. Αλλά αυτό δεν το επιτρέπει η δικονομία! Επιτρέπεται στα τηλεοπτικά κανάλια να βιντεοσκοπούν και να προβάλλουν κάθε σκηνή αστυνομικής βίας, αλλά δεν επιτρέπεται στην Αστυνομία να βιντεοσκοπεί επεισόδια βίας, ώστε όσοι συλληφθούν on camera να παραπέμπονται και να καταδικάζονται. Χωρίς «αμφιβολίες» αν ήταν «τυχαίοι περαστικοί»… Το γεγονός ότι απαγορεύονται οι κάμερες για την Αστυνομία, ακόμα και στις περιπτώσεις βίαιων επεισοδίων, ενώ επιτρέπονται σε κάθε άλλη περίπτωση (για τα κανάλια ακόμα και «κρυφές κάμερες»), απαντά στο ερώτημα γιατί δεν συλλαμβάνονται κουκουλοφόροι: Διότι τους προστατεύει η νομοθεσία, όχι η Αστυνομία.

– Τέταρτον, δεν συλλαμβάνονται διότι έχουν «ορμητήρια» τους χώρους του λεγόμενου «πανεπιστημιακού ασύλου», αλλά κι άλλα κατειλημμένα δημόσια κτίρια εκτός ασύλου, από τα οποία οργανώνουν τις έκνομες δραστηριότητές τους, εφοδιάζονται, πληρώνονται, καλύπτονται από ομάδες δικηγόρων και τελικώς καταφεύγουν όταν κυνηγιούνται. Χρόνια τώρα, κάποιοι υπογραμμίζουμε ότι «πανεπιστημιακό άσυλο» δεν υπάρχει σε καμία δημοκρατική χώρα στον κόσμο. Και ότι πρέπει επιτέλους να καταργηθεί και στην Ελλάδα. Όσο υπάρχει το «άβατο» του πανεπιστημιακού ασύλου, οι γύρω χώροι θα παραμένουν «ανεξέλεγκτοι». Όσο υπάρχουν «νησίδες ανομίας» και ακαταδίωκτου μέσα στο κέντρο των πόλεων, οι κουκουλοφόροι θα πολλαπλασιάζονται και θα οργιάζουν. Δεν θα συλλαμβάνονται. Πώς να συλληφθούν κουκουλοφόροι όταν ένα σημαντικό μέρος της ελληνικής ελίτ –πολιτικής, δημοσιογραφικής και πανεπιστημιακής– τους θεωρεί «ήρωες» και τους ταυτίζει με προγενέστερους αγώνες κατά της Χούντας;

Αποτελεί ύβρι για τους φοιτητές του «Πολυτεχνείου» κάθε σύγκριση με τους σημερινούς κουκουλοφόρους.

Εκείνοι ήταν αγωνιστές που ρίσκαραν τα πάντα.

Αυτοί είναι «προστατευόμενοι» προβοκάτορες που δεν ρισκάρουν τίποτε.

Εκείνοι αγωνίζονταν για τη Δημοκρατία.

Αυτοί την κατεδαφίζουν.

Βγάλτε τους τις κουκούλες.

Τώρα!

Ν. Ζ.


Σχολιάστε εδώ