Αγωνιούν οι πάντες

Αγωνιούν οι σημερινοί, φοβούμενοι ότι ίσως ήρθε η ώρα να αντικατασταθούν. Αγωνιούν οι πρώην, που φιλοδοξούν να πάρουν μία νέα ευκαιρία κατά τα πρότυπα του Παπαληγούρα και της Φάνης. Αγωνιούν οι… αναξιοποίητοι, ελπίζοντας ότι αυτήν τη φορά ήρθε η σειρά τους.

Ακόμη και αυτοί που είναι βέβαιοι πως δεν θα προτιμηθούν για χαρτοφυλάκιο, αγωνιούν μήπως και υπουργοποιηθεί συνυποψήφιός τους στην ίδια εκλογική περιφέρεια, πράγμα που θα δυσχεράνει την επανεκλογή τους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που κατάφερα να συλλέξω, αυτοί που αγωνιούν περισσότερο απ’ όλους στο γαλάζιο στρατόπεδο της Α΄ Θεσσαλονίκης είναι οι Γκιουλέκας και Ιωαννίδης. Ο πρώτος γιατί θεωρεί πως επιτέλους έφτασε η σειρά του να γίνει υπουργός και ο δεύτερος επειδή φοβάται πως θα συμπαρασυρθεί εξαιτίας των δομικών αλλαγών που ενδεχομένως γίνουν στο κυβερνητικό σχήμα (να περάσουν οι αρμοδιότητες του αθλητισμού στο υπουργείο Παιδείας ή να γίνει ανεξάρτητο υπουργείο – περισσότερα στις πολιτικές σελίδες). Ο Γκιουλέκας, έχοντας αναδειχτεί δύο φορές πρώτος σε σταυρούς βουλευτής της πόλης, θεωρεί αδιανόητο να παραμείνει εκτός νυμφώνος…

Ο Ορφανός δεν φαίνεται ότι καίγεται να ξαναμπεί στην κυβέρνηση, καθώς θεωρεί πως ό,τι είχε να κερδίσει από την υπουργοποίησή του το κέρδισε. «Αυτή η κυβέρνηση μόνο μπελάδες και γκρίνιες θα προσφέρει στα μέλη της», φέρεται να εκμυστηρεύτηκε σε συνεργάτες του, εξηγώντας τους πως δεν πρόκειται να «κουνήσει δαχτυλάκι» για να τον… θυμηθεί ο πρωθυπουργός, διευκρινίζοντας ωστόσο πως αν επιλεγεί, θα στρατευτεί. Τζιτζικώστας και Ράπτη εμφανίζονται ως τα απόλυτα outsider της ιστορίας, αν και οι εκπλήξεις στην πολιτική δεν αποκλείονται.

Στη Β΄ Θεσσαλονίκης ο Θόδωρος Καράογλου τρέφει κάποιες ελπίδες.

Από την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας ο Κιλτίδης παλεύει να διατηρηθεί στην κυβέρνηση (θα πληρώσει κι αυτός την ανάμειξή του στην υπόθεση Βατοπεδίου), ενώ ο Σάββας Τσιτουρίδης πολύ δύσκολα θα υπουργοποιηθεί για τρίτη φορά…

Αυτός που φλέγεται να αναλάβει υπουργικό χαρτοφυλάκιο είναι ο πρώην υπουργός Μακεδονίας – Θράκης Γιώργος Καλαντζής, που πιστεύει ότι το Μαξίμου θα επιβραβεύσει τις υπηρεσίες που πρόσφερε στην Εξεταστική Επιτροπή για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου.

Αβέβαιη θεωρείται η τύχη του σημερινού υπουργού Μακεδονίας – Θράκης Μαργαρίτη Τζίμα, του επονομαζόμενου και «η χαρά των ΠΑΣΟΚων», καθώς κάθε εμφάνισή του στα κανάλια, θεωρείται πως οδηγεί τους ψηφοφόρους στην αγκαλιά της αντιπολίτευσης. Ο ίδιος πάντως ελπίζει πως θα επιβραβευτεί επειδή στις δύσκολες ημέρες και έβαλε πλάτη».

Μαθαίνω ότι ο Καραμανλής, στην περίπτωση που θελήσει να αντικαταστήσει τον Τζίμα, θα κοιτάξει ή στον Γκιουλέκα ή στον Ορφανό ή προς την Κοζάνη (Παπαδόπουλος ή Κασαπίδης), χωρίς να αποκλείεται η επιλογή της Παρθένας Φουντουκίδου.


Σχολιάστε εδώ