Έγκλημα στο Κάστρο Ιθάκης με την ανοχή των αρχών!

Πληγώνουν βαθιά οι εικόνες και ειδικά η αντιπαραβολή της παλιάς «γκραβούρας» με τον σημερινό βόρβορο, αποτέλεσμα, θαρρείς, κάποιων αλλοεθνών βαρβάρων.

Πόσω μάλλον αν σκεφτείς ότι εκεί στον επαναχτισμένο γραφικό ανεμόμυλο και στον δρομίσκο προς το Πανόραμα, σύχναζε ο αρχαιολόγος Ερρίκος Σλήμαν κατά τις δύο επισκέψεις του στην Ιθάκη, το 1868 και το 1878! Και πως σχετικά πρόσφατα, τη δεκαετία του ’80 η μεγαλύτερη ελληνίστρια της εποχής μας, η γαλλίδα ακαδημαϊκός Ζακλίν Ντε Ρομιγί, περνούσε κι έπινε τον καφέ της σ’ αυτόν τον μύλο. Τον οποίο μύλο ανακατασκεύασε και μετέτρεψε σε σύγχρονη κατοικία, αφού είχε καταστραφεί ο παλιός με τον μεγάλο σεισμό του 1953, ο γνωστός στιχουργός Μιχάλης Μπουρμπούλης. Με πολύ μεράκι. Σαν να εκπλήρωνε κάποιο χρέος απέναντι στην ιστορία των ωραίων ανθρώπων που προηγήθηκαν σ’ αυτήν την όμορφη γωνιά της πατρίδας.

Πώς λοιπόν να μην αγανακτείς και να μην εξοργίζεσαι, βλέποντας τις ορδές των βαρβάρων και πώς αυτές σήμερα ασελγούν στη γη που άντεξε χιλιάδες χρόνια αμόλυντη. Περισσότερο όμως αγανακτείς κι εξοργίζεσαι όταν στην προσπάθειά σου να προλάβεις το κακό πέφτεις πάνω στην ανοχή, στην αδιαφορία και στον παχυδερμισμό των κάθε λογής ταγών σε τοπικό, περιφερειακό και κεντρικό επίπεδο. Ανεπίδοτη, θαρρείς, έμεινε η σχετική καταγγελία στον έπαρχο κ. Αθανάσιο Λιβιτσάνη. Ούτε που ίδρωσε, επίσης, το αυτί της τοπικής αυτοδιοίκησης μπροστά στο συντελούμενο μπροστά στα μάτια της έγκλημα.

Εκεί, ωστόσο, που σε κυριεύει πλήρως η απογοήτευση είναι όταν διαπιστώνεις πως ούτε και ο εποπτεύων περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων διαθέτει τα απαιτούμενα αντανακλαστικά. Αν και η καταγγελία βρίσκεται στο γραφείο του από τις 17 Σεπτεμβρίου 2008, δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια. Δεν έχει τραβήξει δυστυχώς κανενός το αυτί, προκειμένου να ανακοπεί τουλάχιστον, έστω και την ύστατη ώρα, η ανεξέλεγκτη καταστροφή της περιοχής.

Αν συνεχίσουμε να διαχειριζόμαστε το φυσικό περιβάλλον της πατρίδας μας με τέτοια εγκληματική αδιαφορία από τις αρχές και τέτοια καταστροφική μανία από τους ασυνείδητους εργολάβους και τους «βρωμιάρηδες» συμπολίτες μας, σε πολύ λίγα χρόνια είναι βέβαιο ότι τίποτα δεν θα έχει μείνει όρθιο.

Ακούει ο περιφερειάρχης;


Σχολιάστε εδώ