τυποΘεσσαλονίκη

~ Η κυκλοφορία του «Αγγελιοφόρου» την προηγούμενη βδομάδα ήταν: Δευτέρα 1/12 5.960, Τρίτη 2/12 5.830, Τετάρτη 3/12 6.720, Πέμπτη 4/12 6.710, Παρασκευή 5/12 5.920, Σάββατο 6/12 5.660, Κυριακή 7/12 18.790.

~ Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι τις δύσκολες ημέρες (Δευτέρα και Τρίτη) που καιγόταν -κυριολεκτικά- η Θεσσαλονίκη και πάμπολλες πόλεις της βόρειας Ελλάδας, η ΕΤ3 δεν θα πραγματοποιούσε καμιά αλλαγή στο πρόγραμμά της για να καλύψει τα εκτεταμένα επεισόδια και να δώσει στους πολίτες τις απαραίτητες πληροφορίες για το πώς να κινηθούν.

~ Όλα τα κανάλια είχαν έκτακτη επικαιρότητα και η ΕΤ3 έπαιζε… τσίρκο (μια ευρωπαϊκή σειρά με ακροβάτες, κλόουν και θηριοδαμαστές). Και να φανταστεί κανείς ότι στο κανάλι εργάζονται περισσότεροι από 200 δημοσιογράφοι (με σύμβαση αορίστου χρόνου) και πενήντα ακόμη συμβασιούχοι για τους οποίους καταβάλλεται κάθε προσπάθεια να παραμείνουν στις θέσεις τους, πιέζοντας τον Παυλόπουλο να μην εφαρμόσει τον νόμο που ο ίδιος εισηγήθηκε στη Βουλή.

~ Με την απουσία τους από την επικαιρότητα, τα συνεργεία της ΕΤ3 έχασαν τα αντανακλαστικά τους. Έτσι, όταν οι ιθύνοντες εδέησαν να ζητήσουν ζωντανή σύνδεση, μπήκαν -κυριολεκτικά- στο στόμα του λύκου, στέλνοντας τη μονάδα εξωτερικών μεταδόσεων στην… Καμάρα, όπου ήταν προγραμματισμένη η συγκέντρωση των νεαρών διαδηλωτών.

~ Οι άτακτοι πιτσιρικάδες (δεν είχαν φτάσει ακόμη στον χώρο οι… επαγγελματίες κουκουλοφόροι) την έπεσαν στο VAN της ΤΡΙΑ, το οποίο το έκαναν… σουβλάκι (του κάρφωσαν έναν πάσαλο από τη μια ως την άλλη). Τα παρακάλια του οδηγού (μπράβο Αλέκο) έπιασαν τόπο και το χέρι με τη μολότοφ που σηκώθηκε δεν την εκσφενδόνισε τελικά στον στόχο της, υποχρεώνοντας τον οδηγό να αποχωρήσει με το σουβλισμένο -πλην διασωσμένο- αυτοκίνητο…

~ Γιορτή για τα παιδιά των μελών της, οργανώνει η ΕΣΗΕΜ-Θ το ερχόμενο Σάββατο 20 Δεκεμβρίου, στις 11 π.μ., στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς» (Αίθουσα «Αλέξανδρος»). Ξωτικά, ζογκλέρ και καλικάντζαροι θα περιμένουν τα παιδιά των δημοσιογράφων για να στήσουν όλοι μαζί μια γιορτή με τραγούδι, χορό, παιχνίδια και δραστηριότητες, ενώ ο Αϊ-Βασίλης θα μοιράσει σε όλους πλούσια δώρα.

~ Μετά τις διαγραφές της Θάλειας και του Νικολαΐδη (γενικής διευθύντριας και διευθυντή ειδήσεων της ΕΡΤ3), την πόρτα του πειθαρχικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΜ-Θ περνά με τη σειρά του ο διευθυντής ραδιοφωνίας της κρατικής ραδιοτηλεόρασης Ξάνθος Χύτας. Τον παραπέμπουν οι συνάδελφοι Γιώργος Καλλιετζίδης και Ηλίας Κουτσούκος, για προσβλητικούς εις βάρος τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε στη διάρκεια σύσκεψης με τους επικεφαλής των ραδιοφωνικών προγραμμάτων της ΕΡΤ Θεσσαλονίκης. Το αξιοσημείωτο της ιστορίας είναι πως οι τυπικά υφιστάμενοι του Χύτα, Θωμάς Τσίμπας και Εύα Μέρτζου (προϊστάμενοι του ενημερωτικού και του πολιτιστικού ραδιοφωνικού προγράμματος της ΕΡΤ3), είχαν το θάρρος να επιβεβαιώσουν με τις καταθέσεις τους τις αναφορές των κατηγόρων του διευθυντή τους.

~ Με συστημένες επιστολές που στάλθηκαν στα σπίτια τους ειδοποιήθηκαν οι συμβασιούχοι της «Μακεδονίας» (Μπλιάτκας, Δερμετζόγλου, Τσουλφάς) ότι λύνεται η συνεργασία τους με την εφημερίδα. Για τέτοια λειτουργία μιλάμε. Κρίμα…

~ Συλλεκτικό το φύλλο της «Μακεδονίας» την προηγούμενη Πέμπτη με την ανθοδέσμη στο πρωτοσέλιδο. Όσοι δεν το είδαν, έχασαν. Θα το κρατήσω για ενθύμιο της εποχής Γουσίδη, μαζί με το άλλο, για το… μυστικό του Γεωργίου του Β΄.

~ Μακρά σύσκεψη όλων των στελεχών της συγκάλεσε τη Δευτέρα η επικεφαλής της «Μακεδονίας» Βίκυ Σουλοπούλου, για να τους κάνει παρατηρήσεις για την πορεία του φύλλου και να τους ζητήσει να προσαρμοστούν στη βασική επιλογή της ιδιοκτησίας, που είναι ότι η εφημερίδα θα πρέπει να έχει «ξεκάθαρο κεντροδεξιό προφίλ».

~ «Σας ζήτησα να μου βγάζετε κεντροδεξιά εφημερίδα και δεν το βλέπω», έλεγε και ξανάλεγε η Σουλοπούλου. Ο λόγος της έπιασε τόπο και το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας άρχισε να γέρνει μέρα με τη μέρα σε πιο φιλοκυβερνητική κατεύθυνση. Αποκορύφωμα το φύλλο της Πέμπτης, όταν η εφημερίδα πρόβαλε στο πρωτοσέλιδό της, τα «επτά γενναία μέτρα του Καραμανλή».

~ Ειρωνεία της τύχης ή σατανική σύμπτωση, το απόγευμα της ίδιας ημέρας, μια ομάδα 20 περίπου πιτσιρικάδων εισέβαλε στα γραφεία της εφημερίδας, κάνοντας λαμπόγυαλο την είσοδο και το φουαγιέ και προκαλώντας σημαντικές ζημιές στον χώρο του ραδιοφωνικού σταθμού του συγκροτήματος.

~ «Ωραία, τώρα θα τσιμπήσουμε το άτοκο δάνειο, ενώ η κυβέρνηση θα αναλάβει να μας πληρώσει και το δώρο των Χριστουγέννων», έλεγαν αστειευόμενοι οι δημοσιογράφοι, αναφερόμενοι στα «7 γενναία μέτρα του Καραμανλή».

~ Από το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής έπαψε να λειτουργεί ο τηλεοπτικός σταθμός περιφερειακής εμβέλειας «TV Θεσσαλονίκη», που ανήκει στον εκδότη Κωνσταντίνο Ζήτρο και παλαιότερα ανήκε στον γνωστό από τα τηλεπαιχνίδια της απάτης Βασ. Χρηστίδη. Ο σταθμός έκλεισε γιατί ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος που στέγαζε το στούντιο και τα γραφεία έκανε κατάσχεση και σφράγισε τον σταθμό, επειδή είχε καιρό να πληρωθεί τα ενοίκια. Έτσι, οι εργαζόμενοι στο κανάλι, τεχνικοί και δημοσιογράφοι, έμειναν χωρίς δουλειά.

~ Από το Φιλίππειο στο Κέντρο Εκπομπής Χορτιάτη μεταφέρθηκε το ψηφιακό τηλεοπτικό κανάλι της Εκκλησίας της Ελλάδος 4Ε. Έτσι, τώρα, καλύπτει με εξαιρετική ευκρίνεια όλη την κεντρική Μακεδονία από τον δίαυλο 50 UHF.

~ Λέγεται ότι ο καταδικασθείς Β. Χρηστίδης προσπαθεί με διάφορες αλχημείες να ξαναλειτουργήσει τον παράνομο τηλεοπτικό σταθμό του Best Channel. Αληθεύει άραγε;

~ Γιορτάζει σήμερα η ΕΤ3 20 χρόνια παρουσίας. Το Τρίτο Κρατικό Δίκτυο με έδρα τη Θεσσαλονίκη ιδρύθηκε το 1988 με την ενοποίηση των δύο τηλεοπτικών κλιμακίων της ΕΡΤ και της ΥΕΝΕΔ (αργότερα ΕΡΤ1 και ΕΡΤ2), τα οποία λειτουργούσαν από το 1978, όπως και των τριών ραδιοφωνικών προγραμμάτων των δύο σταθμών.


Σχολιάστε εδώ