Το λαϊκό κίνημα θα ανασυνταχθεί

Την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου το ΠΑΜΕ διοργανώνει συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις της χώρας. Είναι η μέρα που το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα ψηφίζει την «έκθεση Σέρκας», που προβλέπει 65 ώρες δουλειάς την εβδομάδα. Η εκθεση εγκρίθηκε από την αρμόδια Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου, με τις ψήφους της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ.

Τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ αποτελούν την καλύτερη απάντηση κατά της κρατικής καταστολής που χτυπάει εργάτες, μαθητές, φοιτητές και που δολοφόνησε τον 15χρονο μαθητή. Την καλύτερη απάντηση και για την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης γυναικών στο Δημόσιο και για τον αντιλαϊκό Κρατικό Προϋπολογισμό που έρχεται για συζήτηση στη Βουλή.

Τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ δείχνουν και κάτι επιπλέον: τον μονόδρομο που έχει μπροστά του το εργατικό και λαϊκό κίνημα, τον μονόδρομο της ανασύνταξης και της αντεπίθεσης.

Η πολιτική να πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι και το όργιο της κρατικής καταστολής που γνωρίζει ο λαός εδώ και μέρες είναι περιεχόμενα του ίδιου προβλήματος. Τα θανατηφόρα και άλλα εργατικά ατυχήματα στους τόπους δουλειάς είναι περιεχόμενα του ίδιου προβλήματος, της αντιλαϊκής πολιτικής ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται ουσιαστικά για δολοφονίες. Δολοφονούν η εργοδοσία και το κράτος με την πολιτική των κυβερνήσεων. Οι ίδιες δυνάμεις που εκμεταλλεύονται την εργατική τάξη και τσακίζουν δικαιώματα.

Οι μαθητικές κινητοποιήσεις είναι επίσης τμήμα του λαϊκού κινήματος. Οι μαθητές και οι μαθήτριες είναι στην πλειοψηφία τους παιδιά λαϊκών οικογενειών. Το μέλλον που τους ανήκει το έχουν κλέψει το Μάαστριχτ, η ΟΝΕ, οι τρομονόμοι, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, η ανεργία, η εμπορευματοποίηση της Παιδείας, τα κέρδη της πλουτοκρατίας.

Η θέση τους λοιπόν βρίσκεται με τον αγώνα της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων και όχι εκεί που τους «σπρώχνουν» η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», τα τηλεοπτικά ΜΜΕ και η δράση των πυρήνων που λειτουργούν μέσα στους κουκουλοφόρους, δηλαδή στην «αντιεξουσιαστική» εκτόνωση, για να μένει στο απυρόβλητο η ρίζα των προβλημάτων του λαού. Η μεγαλειώδης συγκέντρωση των μαθητών στην Ομόνοια την Παρασκευή έδειξε ότι οι μαθητές «δεν μασάνε» ψευτοαντιεξουσιαστικές κορόνες.

Το εργατικό – λαϊκό κίνημα θα ανασυνταχθεί. Πρέπει όμως αυτό να γίνει τώρα, το γρηγορότερο. Γιατί έρχονται χειρότερα.


Σχολιάστε εδώ