Το βροντερό «ΟΧΙ» ζει και θα ζει…

Ηκηδεία του, που θα γίνει αύριο παρουσία και του έλληνα πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, θα είναι ένα λαϊκό προσκύνημα όλου του Ελληνισμού, που νιώθει ότι μένει φτωχός όταν φεύγουν πολιτικοί που αγωνίζονται για αρχές, αξίες και ιδανικά. Που δεν είναι «γιες μεν». Που μπορούν να σταθούν όρθιοι απέναντι στους ισχυρούς και στα κελεύσματά τους. Μπορεί να έφυγε ο Τάσσος, όμως το βροντερό «ΟΧΙ» ζει. Και θα ζει. Ήταν και είναι η δύναμη της Κύπρου. Για όλες τις γενιές.

Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί αναφέρθηκαν με τα πιο θερμά λόγια στον εκλιπόντα ηγέτη. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Βουλής Δημήτρης Σιούφας τόνισε ότι «ολόκληρος ο Ελληνισμός, ολόκληρη η αγωνιζόμενη Κύπρος, χάσαμε έναν αλύγιστο μαχητή, έναν αγωνιστή που υπηρέτησε με πίστη και πάθος τα δίκαια και τα δικαιώματα της Μαρτυρικής Μεγαλονήσου».

Τη βαθιά του θλίψη για τον θάνατο του Τάσσου Παπαδόπουλου εξέφρασε με γραπτή δήλωσή του και ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.

Σωρεία είναι και οι δηλώσεις που γίνονται από συλλόγους, σωματεία και φορείς όλου του Ελληνισμού. Ενδεικτικά αναφέρουμε αυτήν του συλλόγου Κυπρίων του Νομού Λάρισας: «Έφυγε από κοντά μας σε μια περίοδο που η πατρίδα περνά την πιο κρίσιμη ίσως φάση της ιστορίας της. Σε μια εποχή που οι τουρκικές μεθοδεύσεις δεν είναι απλώς ανησυχητικές, αλλά πέρα για πέρα επικίνδυνες. Τον κέρδισε, όμως, η αιωνιότητα. Ο Τάσσος Παπαδόπουλος αναντίλεκτα δικαιούται μια θέση στο πάνθεον των μεγάλων πολιτικών ηγετών που γέννησε στους αιώνες των αιώνων ο απανταχού της γης Ελληνισμός».

Σήμερα το «ΠΑΡΟΝ» παραθέτει το ιστορικό διάγγελμα του Τάσσου Παπαδόπουλου ως ελάχιστο φόρο τιμής, για να μην ξεχνούμε οι παλιοί και για να μαθαίνουμε οι νεώτεροι.


Σχολιάστε εδώ