Τέλος εποχής!

Ο νέος πρόεδρος θα αναδειχθεί στις εκλογές που ορίστηκαν για τις 24 Ιανουαρίου και έως τότε καθήκοντα προέδρου θα εκτελεί ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ Βασίλης Χατζηαποστόλου, ο οποίος δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα είναι υποψήφιος ή όχι για την προεδρία, στις 24 του άλλου μήνα, θέση που θα διεκδικήσουν σίγουρα ο σημερινός γ΄ αντιπρόεδρος του ΔΣ Σοφοκλής Πιλάβιος και ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΑΕ Βίκτωρας Μητρόπουλος, που μαζί με τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού, Νίκο Πατέρα, έπαιξαν σημαντικότατο ρόλο στην παραίτηση Γκαγκάτση από την προεδρία της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Οι Σοφοκλής Πιλάβιος και Βίκτωρας Μητρόπουλος ξεκίνησαν ήδη την προετοιμασία για τις εκλογές και όπως είναι φυσικό ξεκίνησαν και τον προεκλογικό τους αγώνα. Αμφότεροι προσπαθούν να εξασφαλίσουν την πλειοψηφία των 57 Ενώσεων που θα ψηφίσουν για τον πρόεδρο, ενώ ο Βασίλης Χατζηαποστόλου, που από την περασμένη Πέμπτη εκτελεί χρέη προέδρου, μετρά τις δυνάμεις του για να αποφασίσει εάν θα είναι υποψήφιος. Πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Χατζηαποστόλου είναι κομματικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και μέσω των γνωριμιών του και των επαφών του με το κυβερνών κόμμα, προσπαθεί να εξασφαλίσει τα απαραίτητα στηρίγματα για να κατέλθει υποψήφιος πρόεδρος.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Χατζηαποστόλου είναι χολωμένος με τη στάση του Βασίλη Γκαγκάτση, καθώς βλέπει να στηρίζει τον Σοφοκλή Πιλάβιο για την προεδρία και όχι τον ίδιο, παρά τη στήριξη που έχει προσφέρει εδώ και χρόνια στον απελθόντα πρόεδρο, ακόμη και την περίοδο της μεγάλης του κόντρας με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τον τέως υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Ορφανό, και παρότι ήταν και παραμένει μεγαλοστέλεχος της κυβερνώσας παράταξης.

Ο παράγοντας Κόκκαλης

Είναι ηλίου φαεινότερον πως σημαντικό ρόλο στην εκλογή του νέου προέδρου θα παίξει ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Σωκράτης Κόκκαλης, ο οποίος αναχωρεί για τις Ηνωμένες Πολιτείες και θα επιστρέψει στην Ελλάδα μετά τις 24 Ιανουαρίου, μετά, δηλαδή τη διεξαγωγή των εκλογών της ΕΠΟ και αφού θα έχει εκλεγεί ο νέος πρόεδρος. Είναι, όμως, σίγουρο, ότι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού θα έχει δώσει τη στήριξή του σε έναν εκ των Βίκτορα Μητρόπουλου ή στον προερχόμενο από τον Παναθηναϊκό Σοφοκλή Πιλάβιο, που θεωρείται η… συνέχεια του συμβούλου του Μισέλ Πλατινί, Θόδωρου Θεοδωρίδη, γιο του γενικού αρχηγού του Ολυμπιακού Σάββα Θεοδωρίδη. Οι Θόδωρος Θεοδωρίδης και Σοφοκλής Πιλάβιος διατηρούν εξαιρετικές σχέσεις και αυτό θα παίξει τον ρόλο του ως προς την τελική απόφαση Κόκκαλη για το ποιον θα στηρίξει για την προεδρία της ΕΠΟ.

Πρέπει ακόμη να σημειωθεί, πως οι πληροφορίες από το περιβάλλον του προέδρου του Ολυμπιακού, τον θέλουν να αναθέτει στον Βασίλη Γκαγκάτση σημαντική θέση στην «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ το ερχόμενο καλοκαίρι.

Ο ρόλος Πατέρα και Βγενόπουλου

Ρόλο στην εκλογή του νέου προέδρου της ΕΠΟ θα παίξει και ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού Νίκος Πατέρας, ο οποίος έπαιξε σημαντικότατο ρόλος στην παραίτηση Γκαγκάτση από την προεδρία της Ομοσπονδίας. Οι πληροφορίες θέλουν τον Νίκο Πατέρα να «γέρνει» προς την υποψηφιότητα Μητρόπουλου, αλλά όλα είναι ακόμη ανοιχτά και τα δεδομένα θα αλλάζουν συνεχώς μέχρι και τις τελευταίες ημέρες και τις τελευταίες ώρες πριν από τις εκλογές.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η παραίτηση Γκαγκάτση και η εκλογή νέου προέδρου θα σημάνει και την παύση των διώξεων κατά του ίδιου του παραιτηθέντος προέδρου της Ομοσπονδίας και των υπολοίπων μελών του ΔΣ. Η δίκη, που αποτελεί μέρος της συμφωνίας για την παραίτηση Γκαγκάτση, έχει αναβληθεί για τις 9 Ιανουαρίου 2009 και στην οποία ο τέως πια πρόεδρος και άλλα πέντε μέλη του ΔΣ της ΕΠΟ κατηγορούνται για την απιστία που αφορά στη διάθεση το 2004, 650.000 ευρώ σε δύο σωματεία της Φλώρινας, τη στιγμή που δεν δικαιούνταν να λάβουν πάνω από 5.000 ευρώ. Η ΕΠΟ έδωσε τα χρήματα για λογαριασμό του υφυπουργείου Αθλητισμού και υφυπουργός τότε ήταν ο εκ Φλώρινας Γιώργος Λιάνης, με ΓΓΑ τον Νίκο Έξαρχο.

Η αναβολή της δίκης αυτής ήταν το πρώτο μέρος της συμφωνίας.

Εκτός του Νίκου Πατέρα, σημαντική παράμετρος ως προς την εκλογή του νέου προέδρου θα παίξει και ο Ανδρέας Βγενόπουλος, ο οποίος διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Βίκτορα Μητρόπουλο.

Μένει ο Ρεχάγκελ

Δεν τέθηκε θέμα αποχώρησης του Ότο Ρεχάγκελ από την Εθνική ομάδα, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, όπως δημοσιεύθηκε ότι μπορεί να γίνει λόγω της αποχώρησης του Βασίλη Γκαγκάτση. Ο ίδιος ο Γερμανός τεχνικός διέψευσε ότι σκέφτηκε να φύγει από την Εθνική ομάδα μιλώντας με τον εκτελούντα χρέη προέδρου Βασίλη Χατζηαποστόλου, μετά τα δημοσιεύματα που τον ήθελαν να αποχωρεί μαζί με τον κ. Γκαγκάτση. Πρέπει, μάλιστα, να σημειωθεί, ότι ο «Όθωνας» είπε στον κ. Χατζηαποστόλου ότι θα σεβαστεί το συμβόλαιο που έχει με την ΕΠΟ μέχρι το 2010 όποιος και αν είναι πρόεδρος και θα κάνει τα πάντα για να προκριθεί η Εθνική μας ομάδα στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010. Άνθρωποι που γνωρίζουν τον Γερμανό τεχνικό, βεβαίως, λένε πως θα ήθελε να είναι στη θέση του προέδρου είτε ο Βασίλης Χατζηαποστόλου είτε ο Σοφοκλής Πιλάβιος με τους οποίος έχει συνεργαστεί στο παρελθόν και εξακολουθεί να συνεργάζεται και τους γνωρίζει καλά.

Για την ΕΟΕ ο Βίκτωρας

Το πρώτο βήμα για την εκλογή του Βίκτωρα Μητρόπουλου στην προεδρία της ΕΠΟ έγινε προχθές Παρασκευή. Μια από τις Ενώσεις της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, κατέθεσε πρόταση προκειμένου να είναι ο κ. Μητρόπουλος ο εκπρόσωπος της ΕΠΟ στην ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ), κάτι που δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ο Βίκτωρας Μητρόπουλος θα εκλεγεί στην προεδρία της ΕΠΟ, αλλά είναι ενδεικτικό της πρόθεσης που υπάρχει για τις εκλογές της 24ης Ιανουαρίου.


Σχολιάστε εδώ