Συνδικαλιστές μπλόκαραν την αναδιοργάνωση της Αστυνομίας!

Τα όσα έγιναν στην Αθήνα και στις άλλες πόλεις με τα επεισόδια έφεραν με επιτακτικό τρόπο στην επιφάνεια και τη συζήτηση για την οργανωτική δομή και την επάρκεια της ΕΛΑΣ, τη στελέχωσή της, ακόμη και το εάν θα πρέπει να έχει «αυτοδύναμη παρουσία» μακριά από κυβερνητικούς χειρισμούς και επιλογές, ώστε όλα τα γεγονότα να αντιμετωπίζονται καθαρά επιχειρησιακά, μακριά από κομματικές και πολιτικές σκοπιμότητες (που συνήθως κυριαρχούν). Φυσικά, ο αρχηγός θα δίνει λόγο στην κυβέρνηση, αλλά θα είναι υπεύθυνος για τον τρόπο χειρισμού των κρίσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ήδη είχε προετοιμαστεί σε συνεργασία Χηνοφώτη – Τσιατούρα (υφυπουργού – αρχηγού ΕΛΑΣ) ένα προσχέδιο, ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας της ΕΛΑΣ, το οποίο θα έπαιρνε τη μορφή Προεδρικού Διατάγματος (δεν θα χρειαζόταν δηλαδή επικύρωση από τη Βουλή). Σε αυτό προβλεπόταν, μεταξύ των άλλων, ότι οι αστυνομικοί δεν θα υπηρετούσαν στον δήμο όπου γεννήθηκαν και οι βαθμοφόροι δεν θα υπηρετούσαν στον νομό από τον οποίο κατάγονται.

Επίσης, θα καταργούνταν η φύλαξη των βουλευτών, δημοσιογράφων και άλλων προσώπων, εκτός του Προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού και των υπουργών, με όριο… Με δυο λόγια θα σταματούσαν οι «κουστωδίες Φιλιππινέζων», πράγμα που θα επέτρεπε σε δυο-τρεις χιλιάδες αστυνομικούς να επανδρώσουν τα αστυνομικά τμήματα και να βγουν στη μάχη κατά της εγκληματικότητας. Βουλευτές, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες κ.ά. που νιώθουν ότι θέλουν… φύλαξη, θα χρησιμοποιούσαν ιδιωτικούς αστυνομικούς πληρώνοντας και το σχετικό κόστος (για όποιον ήθελε).

Όλα αυτά -σωστά κατά βάση μέτρα- μπλοκαρίστηκαν από τους συνδικαλιστές και άλλους που… θίγονται (τζάμπα… ορντινάτσες και… μόστρα πού θα βρούνε;).

Και τώρα;

Τώρα, όπως μαθαίνουμε, θα τεθούν ξανά όλα τα θέματα στο τραπέζι και θα ιδωθούν «από την αρχή», ψύχραιμα και με νηφαλιότητα…

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι 1.500 νέοι αστυνομικοί που κατατάχθηκαν από τις 28 Οκτωβρίου ως τις 15 Νοεμβρίου (!) θα βγουν με όπλα και αρμοδιότητες στους δρόμους στο τέλος Δεκεμβρίου, με μόλις συνολικά 57 ημέρες «εκπαίδευσης»! Προφανώς και αυτό είναι… αστειότητα, όταν θα πρέπει να γίνεται εκπαίδευση από ψυχολόγους και πολιτειολόγους μέχρι εξειδικευμένους επαγγελματίες στη χρήση όπλων και αυτοάμυνας.

Αρκετοί επίσης αναρωτιούνται εάν η Διεύθυνση Ασφάλειας αγνοούσε τα όσα σχεδιάζονταν! Αποδείχθηκε ότι δεν είχε την παραμικρή πληροφορία!

Και υποδείξεις από συνδικαλιστές

Με ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, αφού εκφράζει δημόσια τη συγγνώμη της προς την ελληνική κοινωνία για το «τραύμα που υπέστη» από την αποτρόπαιη αυτή πράξη της αφαίρεσης της ζωής ενός παιδιού, προσθέτει ότι «η ηγεσία της ΕΛΑΣ οφείλει, “χθες” κιόλας, να αναλάβει τις ευθύνες της, να σταματήσει το φαινόμενο της ατολμίας των αποφάσεων, της έλλειψης πρωτοβουλίας, καθώς με τον πλέον καταφανή τρόπο αποδείχθηκε το έλλειμμα στρατηγικής για την αντιμετώπιση μιας κρίσης».


Σχολιάστε εδώ