στα Ενδoτερα των ομάδων

// Το ‘χει στο DNA του ο Παναθηναϊκός να φέρνει στην Ελλάδα τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές διακρίσεις. Αρκεί, βέβαια, να επενδύουν οι παράγοντές του σε παίκτες αξίας.

// Το είπε, άλλωστε, την Τετάρτη ο Παύλος Γιαννακόπουλος. Για να επιτύχεις στη ζωή και για να αποκομίσεις κέρδη, πρέπει να επενδύσεις.

// Το έκαναν το περασμένο καλοκαίρι οι «πράσινοι» και πλέον απολαμβάνουν την επιτυχία. Διότι έτσι όπως δείχνει ο Παναθηναϊκός στα ευρωπαϊκά ματς και με δεδομένη την πρόθεση για μεγαλύτερη ενίσχυση, η πρόκριση στους «8» μόνο με όνειρο δεν μοιάζει.

// Όπως, άλλωστε, καταμαρτυρούν οι αριθμοί, τα 25 εκατ. ευρώ που διέθεσαν οι μεγαλομέτοχοι του «τριφυλλιού» το περασμένο καλοκαίρι επέστρεψαν ήδη στο ταμείο της ΠΑΕ. Άρα, υπάρχει ρευστό για νέες επενδύσεις και απόκτηση πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών και στις τρεις γραμμές.

// Επί της ουσίας οι «πράσινοι» ακολούθησαν τη συνταγή της ομάδας μπάσκετ. Εκεί, ο Παύλος και ο Θανάσης ξόδεψαν πολλά εκατομμύρια και έφτιαξαν ομάδα, την οποία σέβεται, για να μην πω φοβάται, ολόκληρη η Ευρώπη.

// Και εδώ πρέπει να υπολογίσουμε και την παράμετρο των εσόδων, τα οποία στο μπάσκετ είναι κατά πολύ λιγότερα σε σύγκριση με το ποδόσφαιρο. Αλλά οι άνθρωποι επένδυσαν για να φτιάξουν ανταγωνιστική ομάδα.

// Με τα γνωστά αποτελέσματα! Ο Παναθηναϊκός σαρώνει όπου κι αν παίζει και κατακτά ευρωπαϊκά τρόπαια με απίστευτη συχνότητα.

// Κάτι ανάλογο οραματίζονται ο Παύλος και ο Θανάσης για την ποδοσφαιρική ομάδα. Ασφαλώς με τη στήριξη του κόσμου και τη συνεργασία των υπόλοοπων μετόχων που μπήκαν στην «πράσινη» ΠΑΕ το περασμένο καλοκαίρι.

// Επειδή αναφέρθηκα στον κόσμο, τόσο οι «πράσινοι» την προηγούμενη Τρίτη εναντίον της Ανόρθωσης, όσο και οι «ερυθρόλευκοι» την Κυριακή στο ματς με τον Λεβαδειακό απέδειξαν ότι όταν θέλουν δεν ανοίγει μύτη στα γήπεδα. Ακόμα και χωρίς την παρουσία αστυνομικών.

// Αν κι εδώ που τα λέμε, αν υπήρχαν άνδρες της ΕΛ. ΑΣ. σε ΟΑΚΑ και «Καραϊσκάκη», μάλλον δυσάρεστες θα ήταν οι εξελίξεις. Όπως και να ‘χει, όμως, οι οπαδοί των δύο «αιωνίων» και ειδικά οι οργανωμένοι έδειξαν ότι μπορούν να δώσουν τέλος στις ανοησίες των λιγοστών ανεγκέφαλων.

// Στο σφυρί βγάζει ο Αστέρας Τρίπολης τον Καρντόσο όπως προκύπτει από τα καθημερινά ρεπορτάζ. Φαίνεται ότι στην Αρκαδία βαρέθηκαν την γκρίνια του Αργεντινού και θέλουν να τον δώσουν όσο περνάει ακόμα η μπογιά του.

// Διότι έχουν αντιληφθεί ότι όσο περνάει ο καιρός, τόσο μειώνεται η αγοραστική αξία του Καρντόσο. Κυρίως λόγω της συμπεριφοράς του που κόστισαν την απουσία του από αρκετούς αγώνες εξαιτίας των κίτρινων καρτών και των αποβολών του.

// Το ερώτημα είναι από πού θα προέρχεται ο παίκτης που θα αντικαταστήσει τον Καρντόσο. Ο Νίκος Κωστένογλου επιθυμεί να αυξήσει τους Έλληνες, αλλά οι παράγοντες θέλουν να συνεχίσουν τις επενδύσεις στην Αργεντινή.

// Γιατί θέλουν να βγάλουν κάποιες ομάδες της Β’ Εθνικής από το κουπόνι του Στοιχήματος; Και δεν πρόκειται για επιθυμία που ακούγεται μόνο στα γραφεία της ΟΠΑΠ Α.Ε., αλλά και σε ξένες εταιρείες.

// Φαίνεται ότι κάποια ματς πήραν πάνω τους πολλά εκαμμύρια ευρώ σε ποντάρισμα και κόστισαν ακριβά στους διοργανωτές του Στοιχήματος. Έτσι, αποφάσισαν πιο νωρίς από ποτέ να αποσύρουν σταδιακά ομάδες από το συγκεκριμένο πρωτάθλημα.

// Ακούγονται πολλές γκρίνιες στη Θεσσαλονίκη για τον Βασίλη Λάκη και την επιμονή του Φερνάντο Σάντος να τον εμπιστεύεται. Μόνο που στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν δίνουν βάση στις μουρμούρες.

// Για τους παράγοντες του «δικεφάλου του Βορρά» μετράει ιδιαίτερα η στάση που κράτησε ο Λάκης το προηγούμενο καλοκαίρι όταν δέχθηκε να μεταγραφεί στον ΠΑΟΚ των προβλημάτων. Όσο για τον Πορτογάλο τεχνικό θεωρεί ότι με την ταχύτητά του ο έμπειρος παίκτης βοηθάει την ομάδα, καθώς περιορίζει τις επιθέσεις των αντίπαλων αμυντικών.

// Βαράνε το κεφάλι τους στον τοίχο οι άνθρωποι της Λάρισας για τις επενδύσεις, τις οποίες πραγματοποίησαν το προηγούμενο καλοκαίρι. Ο Μπενζά αποχαιρέτησε ήδη τους «βυσσινί», ο Ρομπέρ βρίσκεται στην πόρτα εξόδου, ενώ το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με τον Σολάνο.

// Πρόκειται για τρεις από τις πλέον εντυπωσιακές μεταγραφικές κινήσεις της θεσσαλικής ομάδας, που μόνο με την απόκτηση του Ματσέι Ζουράφσκι μπορούν να συγκριθούν.

// Οι αποτυχημένες επιλογές του καλοκαιριού ενδέχεται να επηρεάσουν και τη μελλοντική σχέση της Λάρισας με τον Νίκο Νταμπίζα. Ο έμπειρος παίκτης προοριζόταν για τεχνικός διευθυντής, καθώς είχε καθοριστική συμμετοχή στην επιλογή των Ρομπέρ και Σολάνο.

// Συμμετείχε, μάλιστα, και στις διαπραγματεύσεις. Κυρίως χάρη στη γνωριμία τους από τη συνύπαρξή τους στη Νιούκαστλ.

// Επειδή, όμως, και οι τρεις παίκτες πρόσφεραν ελάχιστα στη Λάρισα, μπορεί ο Νταμπίζας να μείνει στην ομάδα, αλλά με διαφορετική ιδιότητα. Διότι όπως λένε κάποιοι στο περιβάλλον του Κώστα Πηλαδάκη, ένας τεχνικός διευθυντής πρέπει να κάνει σωστές επιλογές παικτών.

// Μπορεί ο Ερνέστο Βαλβέρδε να έχει σε μεγάλη εκτίμηση τον Παρασκευά Άντζα μετά τις τεταμένες σχέσεις τους το πρώτο δίμηνο, αλλά δεν κρύβει και τον προβληματισμό του για τους συχνούς τραυματισμούς του Δραμινού. Ο έμπειρος παίκτης έχει χάσει φέτος αρκετά ματς παρά το ροτέισον που επιχειρεί ο Ισπανός τεχνικός.

// Ο Βαλβέρδε, πάντως, ζήτησε την επέκταση συμβολαίου του Άντζα. Θέλει, όμως, έναν επιπλέον αμυντικό για τις περιπτώσεις που οι τραυματισμοί εξακολουθήσουν να ταλαιπωρούν τον… Βούλη.

// Τα είχαν… χύμα στον Ηρακλή, τους ήρθαν και τσουβαλάτα. Ο τραυματισμός του Μάρκες απειλεί να τινάξει στον αέρα όλο τον μεταγραφικό σχεδιασμό του Ιανουαρίου.

// Στο «Καυταντζόγλειο» είχαν υποσχεθεί στον Ισπανό μεσοεπιθετικό ότι θα τον παραχωρούσαν και από τα χρήματα της μεταγραφής του θα προχωρούσαν στην ενίσχυση της ομάδας. Η δυσάρεστη τροπή που πήρε η υπόθεση, όμως, καθιστά επιβεβλημένη την εξεύρεση άλλων πόρων για την απόκτηση παικτών, τους οποίους θέλει ο Μάκης Κατσαβάκης.

// Νέο κύκλο έντασης θα προκαλέσει στην Κρήτη η επικείμενη αποχώρηση του Ν’ Ντόι από τον ΟΦΗ. Ο Σενεγαλέζος αποτελεί την πιο αξιόπιστη επιθετική επιλογή σε μια εποχή που η θηλιά του υποβιβασμού αρχίζει και πιέζει την ομάδα της Κρήτης.

// Το περασμένο καλοκαίρι, βέβαια, στο Ηράκλειο δεν ήθελαν να βλέπουν τον συγκεκριμένο παίκτη ούτε σε φωτογραφία επειδή προερχόταν από τον Παναθηναϊκό, αλλά τώρα αρχίζουν και φωνάζουν στην προοπτική να φύγει ο Ν’ Ντόι.


Σχολιάστε εδώ