Σκοπιανών απορία

Σε πρόσφατη συζήτηση με Σκοπιανό διανοούμενο, με αφορμή μάλιστα την τελευταία, προ ολίγου χρόνου, επίσκεψη του πρωθυπουργού των Σκοπίων κ. Γκρουέφσκι στο Όσλο, όπου ο Νορβηγός πρωθυπουργός με τα θερμότερα λόγια υποστήριζε ως σωστή (!) πράξη του κ. Γκρουέφσκι, την προσφυγή των Σκοπίων στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης κατά της Ελλάδας, μου εξομολογήθηκε την απορία του:

Εξηγήστε μου κ. Βασιλειάδη τη μεγάλη απορία μας: Πώς εμείς που ανήκουμε στον Άξονα του Καλού και δώσαμε τα άπαντα της πατρίδας μας στους Αμερικανούς (αεροπορικές και πυραυλικές βάσεις, τεράστια έκταση, όπου χτίζεται η μεγαλύτερη πρεσβεία των ΗΠΑ στα Βαλκάνια και θα είναι το «Γκουαντάναμο» της Ευρώπης, και τόσα άλλα πολλά, πιο ιδιαίτερα η δουλική μας υποταγή στην αμερικανική κυβέρνηση που είναι πασίγνωστη), δεν προκαλεί ούτε τις χώρες του Άξονα του Κακού ούτε τις χώρες που μισούν του Αμερικανούς που έχουν ψυχροπολεμικές θέσεις και που έχουν αντίθετα οικονομικά συμφέροντα στα πετρέλαια, στις πολεμικές βιομηχανίες κ.λπ., να μας έχουν αναγνωρίσει σαν «Δημοκρατία της Μακεδονίας» και να μας υποστηρίζουν υπερβολικά (πλην Σαρκοζί);

Δεν προσβάλλει κ. Βασιλειάδη τους ακαδημαϊκούς, τους ιστορικούς και όλη την πνευματική ελίτ της χώρας τους (και ιδιαίτερα των ευρωπαϊκών κρατών) να δέχονται το «ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ» ότι είμαστε «Μακεδόνες» απόγονοι του Μ. Αλεξάνδρου; Εμείς οι Σκοπιανοί μορφωμένοι Σλάβοι και μη, που γνωρίζουμε την ιστορική αλήθεια, ντρεπόμαστε γι’ αυτήν την υποκρισία των τόσο μορφωμένων κοινωνιών, ιδιαίτερα του Δυτικού Κόσμου. Δεν είναι θέμα ούτε των συμφερόντων.

Ορίστε, εσείς οι Έλληνες με την πιο μεγάλη εφοπλιστική οικογένεια δίνετε τόσο πολλές θέσεις εργασίας με τις παραγγελίες πλοίων στη Νορβηγία και σε άλλες ναυπηγικές χώρες, που κι εκείνες είναι μαζί μας, ενώ εσείς εισπράττετε την αχαριστία τους!

Το ίδιο ισχύει και με τις πολεμικές βιομηχανίες. Είστε η τρίτη χώρα στον κόσμο, αναλογικά, στις εξοπλιστικές δαπάνες και οι χώρες που παίρνουν τις παραγγελίες σας (σήμερα πλην Σαρκοζί) δεν είναι μαζί σας! ΓΙΑΤΙ; Ποιος και τι φταίει;. Τι απάντηση να δώσουν οι Έλληνες υπουργοί μας, ιδιαίτερα των Εξωτερικών, Άμυνας και όχι μόνον οι σημερινοί, χθεσινοί, προχθεσινοί;

ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ…

Την ίδια και πιο μεγάλη απορία έχω κι εγώ αγαπητέ, ειλικρινή, διανοούμενε Σκοπιανέ!

Βασίλειος Δ. Βασιλειάδης
Θεσσαλονίκη – Μακεδονία


Σχολιάστε εδώ