Πιθανή και τρίτη υποψηφιότητα στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή

Φαβορί λέγεται από κάποιες πλευρές ότι είναι ο Μίνωας Κυριακού για την προεδρία της ΕΟΕ. Αλλοι λένε ότι το φαβορί είναι ο Ισίδωρος Κούβελος και όχι ο σημερινός πρόεδρος και βεβαίως το ποια πλευρά έχει δίκιο θα φανεί στην κάλπη που θα βγάλει και το αποτέλεσμα και θα αναδείξει τον νέο πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, που θα είναι ο 18ος στην ιστορία της σε 22 θητείες από το 1894 που συστάθηκε, τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Οι δύο υποψήφιοι για τον προεδρικό θώκο της ανωτάτης αρχής του αθλητισμού στη χώρα, έχουν ήδη αρχίσει την προεκλογική τους δραστηριότητα. Την πρώτη του εκλογική συνάντηση με ανθρώπους ομοσπονδιών που έχουν δηλώσει τη στήριξή τους προς το πρόσωπό του πρόκειται να έχει σήμερα ο Ισίδωρος Κούβελος. Η σημερινή συνάντηση, που θα είναι τραπέζι, το οποίο θα παραθέσει ο α’ αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής σε διοικούντες ομοσπονδιών που έχουν εκδηλώσει τη στήριξή τους στο πρόσωπό του για τις προσεχείς εκλογές του ερχόμενου Φεβρουαρίου, στις οποίες ο κ. Κούβελος καθώς όλα δείχνουν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία, με μοναδικό αντίπαλο τον σημερινό πρόεδρο, Μίνωα Κυριακού, ο οποίος επίσης συνεχίζει τις επαφές και προετοιμάζεται για την εκλογική αναμέτρηση, παρότι ακόμη είναι κάπως νωρίς.

Αυτό που παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον είναι το αν τελικά θα υπάρξει τρίτη υποψηφιότητα στις εκλογές της ΕΟΕ, η οποία θα έρθει από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και της ευρύτερης κεντροαριστερής παράταξης όπως αυτή εκφράζεται σήμερα στις αθλητικές ομοσπονδίες. Άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα αναφέρουν ότι στον χώρο του ΠΑΣΟΚ σε αυτήν την ολομέλεια υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι θα μπορούσαν να ανταποκριθούν και έχουν τις ικανότητες να είναι υποψήφιοι για την προεδρία της ΕΟΕ. Τα δύο πρόσωπα, τα οποία συγκεντρώνουν όλες τις προϋποθέσεις που χρειάζονται για την προεδρία της ανωτάτης αθλητικής αρχής στη χώρα, είναι ο νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός και ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής ζώνης της FIBA (παγκόσμια ομοσπονδία μπάσκετ) Γιώργος Βασιλακόπουλος, εκ των παλαιοτέρων και ισχυρών ανθρώπων όχι μόνο του ελληνικού, αλλά και του παγκοσμίου αθλητισμού.

Κάποιες πληροφορίες, μάλιστα, θέλουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ από τον αθλητικό χώρο να έχουν ήδη κάνει κρούση στον Γιώργο Βασιλακόπουλο για να είναι υποψήφιος για την προεδρία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ως τρίτη υποψηφιότητα απέναντι στους Μίνωα Κυριακού και Ισίδωρο Κούβελο, αν και κάποιοι λένε ότι αν τελικά υπάρξει τρίτη υποψηφιότητα μιας προσωπικότητας όπως ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, είναι πολύ πιθανό να μην είναι τελικά υποψήφιος ένας εκ των Μίνωα Κυριακού και Ισίδωρου Κούβελου, που και οι δύο προέρχονται από τη Νέα Δημοκρατία.


Σχολιάστε εδώ