Πιέσεις

lΤο να πηγαινοέρχεται στην Αθήνα ο Γάλλος ΥΕΘΑ κ. Μορέν και άλλοι επίσημοι, για να «πιέζουν» για απευθείας ανάθεση, χωρίς διαγωνισμό, στη Γαλλία και ως εκ τούτου χωρίς ανταγωνιστικό περιβάλλον (ως προς την τιμή και την επιχειρησιακή αξιολόγηση) φρεγατών, ελικοπτέρων διάσωσης και τροχοφόρων τεθωρακισμένων, ουδόλως πρέπει να απασχολεί την ελληνική κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός και ο Μεϊμαράκης ανέχονται τέτοιες πιέσεις για το καλό της πατρίδας.

l Θα έπρεπε να δηλώσουν προς κάθε κατεύθυνση: «Πηγαίνετε, κύριοι, και όταν έρθει η ώρα, θα το μάθετε από την προκήρυξη του διαγωνισμού. Αν είστε τόσο καλοί, θα σας προτιμήσουμε…»

Μπατιρήματα και

φαλιφέντα…

l Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών, ο πρόεδρος των ΕΑΣ λαμβάνει μηνιαία αποζημίωση 4.870 ευρώ, ο διευθύνων σύμβουλος 5.496 ευρώ και αποζημίωση συνεδριάσεων 7.698 ευρώ. Πλούσια τα ελέη.

lΑπό κάτω υπάρχουν καμιά εικοσαριά γενικοί διευθυντές με ανάλογες αμοιβές και πάει λέγοντας…

lΕν τω μεταξύ, το έλλειμμα της εταιρείας για το 2009 προβλέπεται να ξεπεράσει τα 98 εκατ. ευρώ, ενώ τα έσοδα θα προσεγγίσουν μόλις τα 78 εκατ. ευρώ.

lΜόνον το κόστος μισθοδοσίας θα φτάσει τα 86 εκατ. ευρώ!

Η μείωση θητείας

lΤι το σημαντικό και ευνοϊκό προέκυψε κατά την τελευταία διετία που να επιτρέπει μείωση θητείας στον Στρατό;

lΤο 2004 οι ανυπότακτοι ήταν 15.000, σήμερα 33.000.

lΟι θεσμοί που εισήγαγαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ, όπως Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης και Έφεδροι Υψηλής Ετοιμότητας (ΕΦΥΕΣ) εξελίχθηκαν σε φιάσκο! Από τις 30.000 προβλεπόμενες θέσεις ΕΦΥΕΣ, υπηρετούν μόνο 182!

lΟι μονάδες των συνόρων είχαν γονατίσει από την έλλειψη στρατιωτών. Οι αξιωματικοί διαμαρτύρονται χωρίς να ακούγονται.

lΕξακολουθούν να υπάρχουν προς δόξαν της ίσης μεταχείρισης, στρατόπεδα VIP όπου υπηρετούν υπεράριθμοι «ημέτεροι».

lΣυνεχίζονται οι αλόγιστες μετατάξεις. Στην ορκωμοσία νεοσύλλεκτων της 5ης Νοεμβρίου, στην Τρίπολη, ο αριθμός των σμηνιτών ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Υπεράριθμοι στην Πολεμική Αεροπορία, ολιγάριθμοι στον Στρατό Ξηράς!

lΜείωση, λοιπόν, για εντυπωσιασμό και άγρα ψήφων κι ας πάει και το παλιάμπελο. Η μείωση θα προκύψει μόνον αν αναδιοργανωθεί ρεαλιστικά ο Στρατός και παύσει η άκρατη ρουσφετολογία.

lΚανένας πολιτικός ή πολιτικάντης δεν έχει το δικαίωμα να ετοιμάζει ανεκπαίδευτους στρατιώτες και να τους ρίχνει βορά στα πολυβόλα του εχθρού σε μια σύγκρουση. Αν υπάρξει, ο μη γένοιτο, τέτοια περίπτωση…

Και μια ματιά δίπλα

lΤην ώρα που η Τουρκία μας απειλεί με casus belli, παραβιάζει συνεχώς τον εναέριο χώρο μας και παραμένει στην Κύπρο ως στρατός κατοχής, η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, του στενού περιβάλλοντος του κ. ΓΑΠ, Μαρ. Κοππά, δηλώνει ότι η γείτων είναι μια μετριοπαθής και υπεύθυνη εταίρος. Την ίδια ώρα εμείς κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διαλύσουμε την άμυνά μας (θητεία, άχρηστοι εξοπλισμοί, απευθείας αναθέσεις κ.ά.). Παρατηρούμε τα παρακάτω.

lΗ τουρκική Αεροπορία εκσυγχρονίζει τα αεροπλάνα CASA CN-235 Μ, ναυτικής συνεργασίας και ανθυποβρυχιακά, με τη βοήθεια της γαλλικής THALES και παράλληλα διαπραγματεύεται την προμήθεια υψηλής τεχνολογίας UAV (αεροσκάφη χωρίς πιλότο) από την αμερικανική GENERAL ATOMICS, τύπου MQ-9, εφοδιασμένα με HELFIRE! Τα UAV αυτά ονομάζονται κυνηγοί-δολοφόνοι! Για την αντιμετώπιση των Κούρδων αμφότερα, λένε…

lΥπενθυμίζουμε ότι οι γείτονες έχουν προμηθευτεί από δεκαετίας τα ισραηλινά UAV HARPIES, που είναι κατάφορτα από εκρηκτικές ύλες και μπορούν να εξουδετερώσουν στη στιγμή μια πυροβολαρχία TΟR-M1 ή CROTALE!

lΑν ρωτήσετε τι έχουμε εμείς στον τομέα αυτό, θα ξεραθείτε στα γέλια…


Σχολιάστε εδώ