Πέρασε του Βαλβέρδε παρά τη διαφωνία

Ακόμα και οι διαφωνίες που υπάρχουν στον μεταγραφικό σχεδιασμό του Ιανουαρίου μένουν στην άκρη για να αισθανθεί ο Ισπανός ότι στον Πειραιά τον θέλουν απόλυτο αφεντικό. Συμπεριφορά που είναι ασυνήθιστη για τον πρόεδρο των «ερυθρολεύκων», καθώς σπάνια έκανε τα χατίρια των προπονητών.

Ποιες είναι οι διαφωνίες των παραγόντων με τον Βαλβέρδε; Ο Ισπανός έθεσε βασική προτεραιότητα την απόκτηση αμυντικού μέσου ικανού να προσφέρει και ανασταλτικά, αλλά και δημιουργικά. Ουσιαστικά, ο προπονητής του Ολυμπιακού θέλει έναν επιπλέον Ντουντού.

Στο λιμάνι, ωστόσο, θεώρησαν χρησιμότερη την απόκτηση γρήγορου επιθετικού, με έφεση στο σκοράρισμα για να πλαισιώσει τον Ντιόγκο. Χρησιμοποίησαν, μάλιστα, αρκετά επιχειρήματα για να πείσουν γι’ αυτό τον προπονητή.

«Με 9 βαθμούς διαφορά στο Πρωτάθλημα και με τους Πατσατζόγλου, Τοροσίδη, Γιάννη Παπαδόπουλο μπορούμε να βρούμε λύσεις στη θέση του αμυντικού χαφ. Μπροστά, όμως, δεν έχουμε γρήγορο επιθετικό», είπαν τα στελέχη του Ολυμπιακού. Τελικά, πέρασε του Βαλβέρδε και άρχισαν ήδη οι πρώτες ενέργειες για την απόκτηση αμυντικού μέσου.

Δυσφορία Γκαλέτι!

Μέχρι την ολοκλήρωση των μεταγραφών, ωστόσο, ο Βαλβέρδε έχει να λύσει και ένα άλλο πρόβλημα. Πρόκειται για τον «πονοκέφαλο» που προκαλεί ο Λουτσιάνο Γκαλέτι. Ο Αργεντινός έχει εκνευριστεί με την κριτική που δέχεται ότι επιλέγει ματς και καθορίζει ανάλογα την απόδοσή του. Το χειρότερο για τον Ολυμπιακό, ωστόσο, είναι ότι ο Γκαλέτι θεωρεί ότι η κριτική οφείλεται σε διαρροές μέσα από την ομάδα.

«Με αδικούν», τονίζει σε κάθε ευκαιρία ο έμπειρος μεσοεπιθετικός, ο οποίος σκοπεύει να ζητήσει συνάντηση με τον Σωκράτη Κόκκαλη για να τον διαβεβαιώσει ότι δεν ισχύουν όσα γράφονται και να ζητήσει στήριξη της διοίκησης. Ουσιαστικά θα είναι και μια προσπάθεια του παίκτη να αντιληφθεί εάν όντως υπάρχουν διαρροές από την πειραϊκή ΠΑΕ ή απλά τα δημοσιεύματα αποτελούν εκτίμηση των ρεπόρτερ.

Νέο συμβόλαιο και στον Πατσατζόγλου

Στο μεταξύ, ο Βαλβέρδε ζήτησε από τους ανθρώπους του Ολυμπιακού την ανανέωση συμβολαίου και στον Χρήστο Πατσατζόγλου. Ο διεθνής μέσος είχε μπει στη «μαύρη λίστα», όπως αποκαλύψαμε πριν από περίπου δύο μήνες, αλλά στο μεσοδιάστημα κατάφερε, χάρη στην απόλυτη στήριξη από τον ισπανό τεχνικό, όχι μόνο να καθιερωθεί, αλλά και να κερδίσει τη μάχη για την ανανέωση του συμβολαίου του. Όπως, άλλωστε, προαναφέραμε, η επιθυμία του Βαλβέρδε είναι νόμος για τους «ερυθρόλευκους».


Σχολιάστε εδώ