ο Δαιμονας των δημαρχείων

~~~ Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Δήμος Κηφισιάς ξήλωσε άλλες οκτώ διαφημιστικές πινακίδες που είχαν τοποθετηθεί παράνομα στους δρόμους της πόλης. Αυτό ήταν η συνέχεια των άλλων 43 πινακίδων που ξήλωσε πέρσι ο Χιωτάκης. Οι Δήμοι Κηφισιάς και Αμαρουσίου συναγωνίζονται για το ποιος θα ξηλώσει τις πιο πολλές.

~~~ Ο Δήμος Πεύκης, πριν από λίγες ημέρες, έκανε διαγωνισμό για την ανάδειξη μειοδότη προκειμένου να προμηθευτούν τρόφιμα οι παιδικοί σταθμοί της πόλης. Στον διαγωνισμό πήγε μόνον ένας προμηθευτής. Σε κάθε άλλη περίπτωση ο διαγωνισμός θα ακυρωνόταν. Εδώ όμως έγινε η κατοχύρωση. Γιατί;

~~~ Νέος αντινομάρχης Ανατολικής Αττικής τοποθετήθηκε ο σύμβουλος Νικόλαος Πέππας. Ο Πέππας θα είναι και πρόεδρος επιτροπής με πολύ σοβαρές αρμοδιότητες που αφορά τις ανώνυμες εταιρείες. Αναμένουμε να δούμε και να κρίνουμε. Και τα καλά και τα κακά.

~~~ Με μηνύσεις και αγωγές ετοιμάζεται να απαντήσει ο Δήμος Αρτέμιδας σε καθημερινή εφημερίδα, αλλά και στο ΠΑΚΟΕ, αφού, όπως ισχυρίζεται ο δήμαρχος Γιώργος Αλτιπαρμάκης, διέρρευσαν στοιχεία που έδειχναν ότι το νερό της περιοχής είναι ακατάλληλο.
Ο τοπάρχης έστειλε εξετάσεις από αρμόδιες υπηρεσίες, όπου πράγματι δεν διαπιστώνεται κανένα πρόβλημα.

~~~ Με εξώδικα η διοίκηση της Αττικό Μετρό απαιτεί από τους καταστηματάρχες που έχουν καταλάβει αυθαίρετα την πλατεία Καλογήρων, στον Δήμο Δάφνης, με δεκάδες τραπεζοκαθίσματα, να απομακρύνουν τον εξοπλισμό τους. Το παράδοξο είναι ότι ο δήμος εισπράττει κανονικά τα λεφτά από την κατάληψη για έναν χώρο που ουσιαστικά δεν του ανήκει. Προχθές οι υγειονομικές υπηρεσίες της νομαρχίας, έχοντας προφανώς ενημέρωση για το εξώδικο, αρνήθηκαν να χορηγήσουν άδεια για τραπεζοκαθίσματα σε μαγαζί γνωστής αλυσίδας που άνοιξε πριν από λίγες ημέρες, αφού, όπως δείχνουν τα πράγματα, κανείς δεν θέλει να βρεθεί κατηγορούμενος για παράβαση καθήκοντος.

~~~ Οι διαστάσεις που έχουν πάρει οι διαφωνίες μέσα στην παράταξη του δημάρχου Πετρούπολης, οδήγησαν στην παραίτηση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Δημήτρη Ταλιούρα. Νέος πρόεδρος ορίσθηκε ο Παναγιώτης Καψάλης. Ο τοπάρχης Βλάχος μίλησε κατά του παραιτηθέντα πρώην συνεργάτη του ρίχνοντας λάδι στη φωτιά. Όταν πήρε τον λόγο ο Ταλιούρας είπε πως η αιτία της παραίτησής του οφείλεται σε άνομα συμφέροντα κάποιων συμβούλων της παράταξης που διοικεί τον δήμο. Η διάσπαση μέσα στην παράταξη του Βλάχου είναι ορατή πλέον. Ο πρώην πρόεδρος δεν θα μείνει με δεμένα χέρια.

~~~ Μετά την απόρριψη του δανείου ύψους 1,5 εκατ. ευρώ που είχε ζητήσει ο Δήμος Πεύκης από την Περιφέρεια Αττικής, η διοίκηση του δήμου κατέφυγε στην ύστατη λύση να πάρει απόφαση για δάνειο 400.000 ευρώ, αφού έχει πολύ μεγάλο οικονομικό πρόβλημα ακόμη και για πληρωμές καθημερινών αναγκών. Τέτοιο δάνειο δεν παίρνει ούτε επιχείρηση που απασχολεί δέκα ανθρώπους, όχι ένας δήμος.

• Συνάντηση… με σημασία την περασμένη Πέμπτη στο Μαρούσι. Τι να συζητούσαν άραγε, με τόσο σοβαρό ύφος, ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας του Δήμου Αμαρουσίου, ο εκδότης της παλαιότερης εφημερίδας της πόλης και η εκπρόσωπος του εμπορικού κέντρου Kosmopolis;

• Το Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου, μετά από εμπεριστατωμένη εισήγηση του δημάρχου Ανδρέα Παχατουρίδη, πήρε την περασμένη Τετάρτη απόφαση να υποστηρίξει την προσπάθεια του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθηνών – Πειραιά για τη δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου στον χώρο της πρώην χωματερής στο Σχιστό.
Με την απόφαση αυτή ανοίγει ο δρόμος για μια μεγάλη επένδυση που θα δώσει τη δυνατότητα στην υποβαθμισμένη περιοχή να… αναστηθεί με την αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας.

• Ουσιαστική ομιλία, με έντονη αναφορά στα σημερινά γεγονότα που απασχολούν την κοινή γνώμη, έκανε ο υπουργός Παιδείας Ευριπίδης Στυλιανίδης, στη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε η Νομαρχιακή της Νέας Δημοκρατίας στο Μαρούσι. Ο πρόεδρος της νομαρχιακής και δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου Δημήτρης Καρλαύτης κατάφερε και γέμισε με κόσμο μια μεγάλη αίθουσα σε μια εποχή δύσκολη για το κόμμα.

Ο Εξορκιστής


Σχολιάστε εδώ