Ο Γερμανός ήταν… Αμερικάνος

Ο Spinner είναι ο νέος διευθύνων σύμβουλος (CEO) στον Όμιλο Alpha, έχοντας επίσης θέση μέλους στο διοικητικό συμβούλιο του ομίλου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «είναι αμερικανός πολίτης και για πολλά χρόνια κατείχε υψηλή διοικητική θέση στο ABC. Από το 1993 έως το 1997 διετέλεσε πρόεδρος της τηλεόρασης του ABC για το Δίκτυο στις Ευρωπαϊκές Πρωτεύουσες. Από το 1999 και μετά εργαζόταν για τον Όμιλο RTL στο Βέλγιο, την Κροατία, τη Γερμανία, την Ολλανδία και τη Ρωσία.

Παράλληλα, ήταν σύμβουλος για το TVA Βραζιλίας, καθώς και για τις Εκδόσεις Triangle. Ίδρυσε επίσης το CIBM, μια εταιρεία για θέματα Διεθνούς Τηλεοπτικού Management».

Με έντονη ανησυχία και πολλά σενάρια για τα πρόσωπα που θα φύγουν και αυτά που θα μείνουν υποδέχθηκαν στην Κάντζα τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου Alpha. Ο Rick Spinner, για τον οποίο αναζητούν σπίτι στην Κηφισιά, ξεκίνησε ήδη συναντήσεις με τα στελέχη του καναλιού. Αυτό που ενδιαφέρει πολλούς στην Κάντζα είναι αν μέχρι τα Χριστούγεννα θα ανακοινωθεί και η διοικητική διάρθρωση στο κανάλι, αν δηλαδή άλλοι άνθρωποι του RTL θα αναλάβουν διευθυντικές θέσεις.

Μια καινούργια ομάδα πάντως του RTL έχει εγκατασταθεί στο κανάλι και συμμετέχει σε όλους τους τομείς. Σύμφωνα με πληροφορίες, παρεμβαίνει και έχει άποψη για όλα. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι για τις πολύωρες live μεταδόσεις και τις έκτακτες ενημερωτικές εκπομπές μετά την Κυριακή που ξέσπασαν οι ταραχές στην Αθήνα οι Γερμανοί είχαν εντελώς διαφορετική άποψη και δεν ήθελαν μεγάλες ανατροπές στη ροή του προγράμματος.

Πείστηκαν όμως από την επιμονή της ελληνικής ομάδας που είχε ως επιχείρημα ότι, αν ο Alpha κάνει κάτι διαφορετικό, θα χάσει σε τηλεθέαση. Το ψυχαγωγικό πρόγραμμα παραμένει βασική προτεραιότητα των Γερμανών και ήδη από τις αρχές Ιανουαρίου μόνο τέσσερις ελληνικές σειρές θα μείνουν στο πρόγραμμά του, «Τα ματωμένα χώματα», το «Γ4», οι «Αληθινοί έρωτες» και το «Έχω ένα μυστικό». Όλες οι υπόλοιπες κόπηκαν ή θα κοπούν.


Σχολιάστε εδώ