Οι ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ έχουν τον λόγο

>Για τη δημιουργία νέων σταθμών διοδίων στον Άγιο Στέφανο στη Βαρυμπόμπη και στη Θήβα από την ιδιωτική κοινοπραξία που έχει αναλάβει την κατασκευή της Ιονίας Οδού διαμαρτύρεται ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Βρεττός. Εκτιμά ότι η επιβολή των διοδίων είναι μεν επιτρεπτή από τη σύμβαση παραχώρησης που έχει υπογραφεί από το ελληνικό Δημόσιο, θα επιβαρύνει όμως αισθητά τους κατοίκους και τους εργαζομένους της Αττικής, οι οποίοι χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο για καθημερινή μετακίνηση από και προς τον χώρο εργασίας τους.

>Ο βουλευτής Πρέβεζας του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Παπαχρήστος με ερώτησή του προς τον υπουργό Μεταφορών καταγγέλλει την αυθαίρετη και ενάντια σε κάθε δεοντολογία και πρακτική άρνηση της εταιρείας που εκμεταλλεύεται τον σταθμό διοδίων Ακτίου Πρέβεζας να προβεί στην έκδοση καρτών διέλευσης, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργήσει σοβαρή οικονομική επιβάρυνση σε εκατοντάδες οικογένειες εργαζομένων που υποχρεούνται να πληρώνουν πολλές φορές την ημέρα το κόστος των διοδίων.

>Να μη φέρουν όπλα τα όργανα της τάξης παρά μόνο αν έχουν διαταχθεί, ζητά από τον υπουργό Εσωτερικών ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Βρεττός.

Επισημαίνει ότι το τραγικό περιστατικό της δολοφονίας του 16χρονου επιβάλλει να μελετηθεί η απαγόρευση της οπλοφορίας των αστυνομικών όταν δεν βρίσκονται σε υπηρεσία που να απαιτεί τη χρήση όπλων, όπως για παράδειγμα γίνεται στη Βρετανία. Προσθέτει ότι το πρόβλημα της ανάγκης ένοπλης υποστήριξης μπορεί να λυθεί με την ύπαρξη μονάδων αστυνομικών ειδικά εκπαιδευμένων στη σωστή χρήση όπλων που θα βρίσκονται σε επιφυλακή για να επέμβουν, μέτρο που θα σώσει μελλοντικά ζωές πολιτών και αστυνομικών.

>Υποβαθμίζεται η Πληροφορική σε γυμνάσια και λύκεια τονίζει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Σκουλάς. Εξηγεί ότι πέρα από το γεγονός ότι ένας μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών που διδάσκουν το μάθημα της Πληροφορικής δεν έχουν πτυχίο, επιπροσθέτως, οι ώρες διδασκαλίας δεν επαρκούν. Έτσι, στο Γυμνάσιο διδάσκεται μία μόνο ώρα την εβδομάδα, ενώ στο Λύκειο αποτελεί μάθημα επιλογής.

>Για ποιο λόγο η Πολιτεία επιτρέπει την ύπαρξη δύο κατηγοριών υπαλλήλων στα ΚΕΠ της χώρας όσον αφορά τις μισθολογικές απολαβές τους, τη στιγμή που και οι δύο κατηγορίες υπαλλήλων κάνουν ακριβώς την ίδια δουλειά, και εάν προτίθεται το υπουργείο Εσωτερικών να εξισώσει τις συνολικές αποδοχές των τακτικών υπαλλήλων των ΚΕΠ των νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων με αυτές των τακτικών υπαλλήλων των ΚΕΠ των δήμων, ερωτά ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Αστέριος Ροντούλης.

>Να επεκταθεί, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η περίοδος αναστολής χορήγησης οικοδομικών αδειών στον Υμηττό πέραν του οκταμήνου, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία τροποποίησης του Προεδρικού Διατάγματος «επί το αυστηρότερον», σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, ώστε να αντιμετωπιστούν οι αυθαιρεσίες, ζητά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Περικλής Κοροβέσης.

>Σχετικά με τη χρηματοδότηση των αντιπλημμυρικών έργων Θεσσαλονίκης καλεί τους αρμόδιους υπουργούς να απαντήσουν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μαγκριώτης. Πολλά απαιτούμενα αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή μείζονος Θεσσαλονίκης, όπως αναφέρει, προχωρούν με αργούς ρυθμούς, ενώ άλλα δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει, εξαιτίας της ελλιπούς χρηματοδότησης και της έλλειψης κονδυλίων. Παρότι ο εγκεκριμένος προϋπολογισμός για τα αντιπλημμυρικά έργα και τις μελέτες ανέρχεται περίπου στα 25 εκατ. ευρώ, τα αντιπλημμυρικά που βρίσκονται σε εξέλιξη είναι περίπου στα 9,5 εκατ. ευρώ, με συνέπεια τα υπόλοιπα να χαθούν.

>Για τη μείωση δρομολογίων του ΟΣΕ στον κεντρικό άξονα Πύργου – Πατρών – Αθηνών, διαμαρτύρεται ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης. Σημειώνει ότι το προωθούμενο σχέδιο είναι καταστροφικό και ιδιαίτερα επιζήμιο για τον νομό Ηλείας, καθώς συντελεί στην αποδυνάμωση όχι μόνο του τοπικού σιδηροδρομικού δικτύου, αλλά και ολόκληρης της περιοχής γενικότερα, αφού υποβαθμίζει τις συγκοινωνιακές, τουριστικές αλλά και επενδυτικές υποδομές.

>Να προχωρήσει στη ρύθμιση των επιχορηγήσεων των επιχειρήσεων του Νομού Δράμας καλεί τον υπουργό Οικονομικών ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Αηδόνης. Περί τις 300 επιχειρήσεις το τελευταίο διάστημα, όπως αναφέρει, έχουν οδηγηθεί στο κλείσιμο, με συνέπεια την πρωτοφανή ανεργία του ενεργού εργατικού δυναμικού της Δράμας, ενώ κατά τις εκτιμήσεις του Επιμελητηρίου Δράμας η φθίνουσα πορεία στον νομό είναι μη αναστρέψιμη όσο η Πολιτεία παραμένει αδιάφορη στην εκπλήρωση του χρέους της απέναντι στις επιχειρήσεις από το 2007.

>Απίστευτη κωλυσιεργία της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης στην απομάκρυνση κεραίας κινητής τηλεφωνίας που βρίσκεται δίπλα σε παιδικό και βρεφονηπιακό σταθμό καταγγέλλει η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρύσα Αράπογλου. Τονίζει ότι για τη συγκεκριμένη κεραία, μετά από κινητοποίηση των κατοίκων και ύστερα από τους σχετικούς έλεγχους, εκδόθηκε απόφαση κατεδάφισης από τον Μάιο του 2008. Σήμερα, επτά μήνες μετά, η κεραία παραμένει ακόμα στη θέση της…

> «Γιατί σχεδιάζεται η κατασκευή μονάδας ηλεκτροπαραγωγής, η οποία υπό τον έλεγχο της Χαλυβουργικής θα πωλεί ακριβά το ηλεκτρικό ρεύμα στη ΔΕΗ, ενώ η ίδια η Χαλυβουργική θα το αγοράζει φτηνά από την τελευταία, με συνέπεια να ζημιώνεται η ΔΕΗ, ερωτά τον υπουργό Ανάπτυξης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα τις έντονες αντιδράσεις κατοίκων και φορέων της Ελευσίνας και της ευρύτερης περιοχής που ζητούν να μην προχωρήσει η εν λόγω επένδυση.

>Τον κίνδυνο απώλειας εισοδήματος των πρωτοενταχθέντων αγροτών και κτηνοτρόφων στα προγράμματα βιολογικής γεωργίας επισημαίνει με ερώτησή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ο βουλευτής της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος, σημειώνοντας: «Δεν έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν την παραγωγή επιδοτούμενων βιολογικών προϊόντων, καθώς το 2008 δεν υπήρξε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος».

>Να εξετάσει τη δυνατότητα τροποποίησης των δρομολογίων του Προαστιακού για όσο χρονικό διάστημα διαρκέσει η διακοπή των δρομολογίων του μετρό, προκειμένου να εξυπηρετηθούν καλύτερα οι κάτοικοι των περιοχών Κάντζας, Παλλήνης, Παιανίας και Κορωπίου, ζητεί από τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Βρεττός.

>Στον Δήμο Χανίων ρίχνει το «μπαλάκι» για το παλιό νοσοκομείο, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μανώλη Σκουλάκη, ο υφυπουργός Υγείας κ. Γ. Παπαγεωργίου. Συμφωνήθηκε, λέει ειδικότερα, στην απάντησή του «μεταξύ πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και του δημάρχου, η σύνταξη από τον δήμο μελέτης στατικής επάρκειας ελέγχου των υπαρχόντων κτιρίων, με βάση την οποία θα αποφασιστούν οι περαιτέρω ενδεχόμενες δράσεις».

>Το πρόβλημα χιλιάδων ιδιωτικών παιδικών σταθμών που επιθυμούν να έχουν τμήματα νηπίων θέτει με ερώτησή του προς τους υπουργούς Παιδείας και Υγείας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Περικλής Κοροβέσης. Ο βουλευτής ερωτά τους δύο υπουργούς αν προτίθενται να τροποποιήσουν τη σχετική νομοθεσία ώστε η άδεια λειτουργίας των ιδιωτικών νηπιαγωγείων – παιδικών σταθμών να δίνεται κατ’ αναλογία των κτιριακών υποδομών χωρίς να υφίσταται το ελάχιστο όριο των 25 παιδιών.


Σχολιάστε εδώ