Νευρικότητα στους βουλευτές

Στον χώρο των ΠΑΣΟΚων τα πράγματα είναι σχετικά ήρεμα, καθώς η δημοσκόπηση λίγο πολύ επιβεβαίωσε τις προτιμήσεις των ψηφοφόρων στις περσινές εκλογές. Επιπρόσθετα, οι πράσινοι, έχοντας την πεποίθηση πως θα αυξηθούν οι έδρες που θα κερδίσει το κόμμα τους στις επόμενες εκλογές, δεν νιώθουν να απειλούνται ότι θα μείνουν εκτός νυμφώνος. Αυτό ακριβώς τον κίνδυνο, να χάσουν τη βουλευτική τους ιδιότητα – είναι που τρομοκρατεί τους γαλάζιους βουλευτές σε Α΄ και Β΄ περιφέρεια, που φοβούνται πως το κόμμα τους θα χάσει τουλάχιστον δύο έδρες στην Α΄ και μία ή και δύο ακόμη στη Β΄ περιφέρεια του νομού.

Αναμένουμε λοιπόν, να αλλάξουν οι ισορροπίες και να ξαναφουντώσουν οι εσωτερικές έριδες στην προσπάθεια αυτών που κινδυνεύουν, να αυξήσουν την επιρροή τους ή να μειώσουν την επιρροή αυτών που προηγούνται.

Για την ιστορία να σημειώσω, ότι σύμφωνα με τη μέτρηση, στην Α΄ περιφέρεια Θεσσαλονίκης ο Γιάννης Ιωαννίδης έρχεται πρώτος με 51% (ψηφίζεται από το 51% όσων δηλώνουν πως θα ψηφίσουν το κόμμα του), με τον Κώστα Γκιουλέκα, που στις εκλογές του 2007 εκλέχθηκε πρώτος, να ακολουθεί συγκεντρώνοντας 49%. Στην τρίτη θέση η Έλενα Ράπτη με 29% και ακολουθούν ο Σταύρος Καλαφάτης με 27% και ο Γιώργος Ορφανός, που είχε εκλεγεί τρίτος, με 24%.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας συγκεντρώνει 22%, ενώ έπονται οι πολιτευτές Παναγιώτης Κοκκόρης με 12% και Δημήτρης Σταμάτης με 10%. Στη Β΄ περιφέρεια Θεσσαλονίκης ο Θόδωρος Καράογλου διατηρεί στη δημοσκόπηση την πρώτη θέση με 48%, ενώ από μια θέση εμφανίζονται να ανεβαίνουν οι Αδάμ Ρεγκούζας (36%) και Δημήτρης Γαλαμάτης (32%), αφήνοντας στην τέταρτη θέση τον Γιώργο Σαλαγκούδη (23%). Στο πράσινο στρατόπεδο προηγείται ο Βαγγέλης Βενιζέλος (που εμφανίζεται να «σταυρώνεται» από το 67% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ) και ακολουθούν οι Καστανίδης (65%), Αράπογλου (43%), Μαγκριώτης (33%) και Καϊλή (32%). Ακολουθούν οι Άκης Τσοχατζόπουλος (22%), Βούγιας (18%), Τζιόλας και Ακριβοπούλου (15%), οι οποίοι φιλοδοξούν να εκμεταλλευτούν την αναμενόμενη αύξηση του αριθμού των εδρών του κόμματός τους και να εισέλθουν στη Βουλή, εφόσον στον δρόμο δεν τους προκύψουν νέοι υποψήφιοι.


Σχολιάστε εδώ