Νέο συλλαλητήριο ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ στις 22 Δεκέμβρη

Στους δρόμους ξανά οι εργαζόμενοι δημόσιου και ιδιωτικού τομέα -πιθανότατα στις 22 Δεκεμβρίου. Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ διοργανώνουν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας κατά του Προϋπολογισμού που θα ψηφίζεται στη Βουλή. Διαπαραταξιακή (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – Αυτ. Παρέμβαση – ΠΑΜΕ) η αντίθεση στον προϋπολογισμό του 2009 που κατέθεσε ο υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφης. Κοινό το αίτημα των ηγεσιών ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ:
• Να αποσυρθεί «ο Προϋπολογισμός της λιτότητας, της εξαθλίωσης και της φτώχειας και να υπάρξει γενναία χρηματοδότηση της Παιδείας, της Υγείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης με άμεσο τον διπλασιασμό των κονδυλίων τώρα…».

Με δεδομένη την κοινωνική όξυνση και το ηλεκτρισμένο κλίμα που δημιούργησε η εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου μαθητή, οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι εξετάζουν τον τόπο και τον χρόνο της συγκέντρωσης, ακόμη και αν θα πραγματοποιηθεί πορεία των εργαζομένων. Είναι πολύ πιθανόν να επαναληφθεί η απόφαση της απεργιακής συγκέντρωσης της περασμένης Τετάρτης και το συλλαλητήριο να οριστεί απευθείας έξω από τη Βουλή.

Το εσωσυνδικαλιστικό κλίμα εμφανίζεται βελτιωμένο κυρίως στη ΓΣΕΕ, όπου σχεδόν μονίμως είναι τουλάχιστον παγερές οι σχέσεις μεταξύ των μελών των συνδικαλιστικών παρατάξεων. Το ΠΑΜΕ για άλλη μια φορά, τη μέρα διαμαρτυρίας κατά του Προϋπολογισμού, θα προχωρήσει στη διοργάνωση ξεχωριστής συγκέντρωσης.

Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι ο κρατικός Προϋπολογισμός του 2009 πρέπει να περιλαμβάνει την απόσυρση των μέτρων φορολογικής επιβάρυνσης των μισθωτών και συνταξιούχων, καθώς και την αύξηση των δημοσίων και κοινωνικών δαπανών που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, θα στηρίζουν το εισόδημα και θα αποκαταστήσουν σημαντικά την ανισοκατανομή του εισοδήματος.


Σχολιάστε εδώ