Μέτρα για τους επαγγελματίες που επλήγησαν από τους βανδαλισμούς

Κανονικά θα πάρουν τους μισθούς και τα δώρα τους οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τα βίαια επεισόδια των περασμένων ημερών. Η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη – Πετραλιά με ανακοίνωσή της εξαγγέλλει τις παρακάτω παρεμβάσεις του υπουργείου:

1. Θα υπάρξει για ένα 3μηνο πλήρης κάλυψη των μισθών και του δώρου Χριστουγέννων, όλων των εργαζομένων σε επιχειρήσεις που δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν έως τις 20 Δεκεμβρίου. Δεν θα υπάρξει εργαζόμενος που δεν θα πάρει μισθό και δώρο.

2. Θα ανασταλεί για ένα τρίμηνο η καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών στο ΙΚΑ και για ένα τετράμηνο στον ΟΑΕΔ, χωρίς προσαυξήσεις. Το μέτρο αφορά τις εργοδοτικές εισφορές για όλα τα καταστήματα που υπέστησαν καταστροφές.
Σύμφωνα με την κ. Πετραλιά:
Η καταβολή του μισθού των εργαζομένων θα γίνει από τον ΟΑΕΔ μόνο με μια υπεύθυνη δήλωση του εργοδότη και την πιο πρόσφατη Αναλυτική Περιοδική Δήλωση του ΙΚΑ. Όσα επιπλέον δικαιολογητικά χρειασθούν θα τα αναζητεί αυτεπαγγέλτως ο ΟΑΕΔ.

3. Θα εξετασθούν κατά προτεραιότητα οι αιτήσεις για ένταξη των επιχειρήσεων που υπέστησαν καταστροφές σε όλα τα τρέχοντα προγράμματα του ΟΑΕΔ ή άλλων φορέων του υπουργείου όπως η Επαγγελματική Κατάρτιση ή άλλοι οργανισμοί.
Το υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας βρίσκεται δίπλα σε όλους τους Έλληνες, καταλήγει η υπουργός.


Σχολιάστε εδώ