Διατί να το κρύψωμεν άλλωστε;

// Τα ίδια έγιναν και στην Καλαμάτα. Όπως και στον Βόλο. Πήγε, είδε και απήλθε ο Καραμανλής. Ούτε κάθισε να ακούσει κανέναν. Να μάθει από πρώτο χέρι. Να ακούσει. Ούτε καν έκατσε να κουβεντιάσει με τους τέσσερις βουλευτές που έχει στη Μεσσηνία. Να πιει μαζί τους έναν καφέ, μια κόκα κόλα. Να του πουν αν έχουν, αν υπάρχει κάποιοι πρόβλημα… Τελικά για βόλτα πάει; Αυτή είναι η πολυδιαφισμένη έξοδος τύπου Μεσολογγίου; Δεν βγήκε τυχαία εκείνο το έκαστος κατά τα έργα του…

// Ως την «τελευταία ευκαιρία» του Κ. Καραμανλή χαρακτηρίζουν κορυφαίοι παράγοντες της Νέας Δημοκρατίας τον επικείμενο (;) ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Εκτιμούν ότι με το κλίμα που έχει δημιουργηθεί στην παράταξη, αν ο πρωθυπουργός προχωρήσει σε σαρωτικές αλλαγές με την απομάκρυνση όσων υπουργών έχουν αποτύχει ή προκαλέσει, θα μπορέσει να αλλάξει την εικόνα και θα έχει τον χρόνο να προσπαθήσει να αναστρέψει το κλίμα. Αντίθετα, «αν έχουμε έναν ανασχηματισμό-σούπα, με μετακινήσεις υπουργών και επαναφορά πρώην υπουργών τότε θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση» σημειώνουν. Από το σημείο αυτό και μετά θα ξεκινήσει η ευθεία αμφισβήτησή του από το εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας.

// ΕΝΑ μικρό θρίλερ εκτυλίχθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην οδό Ηρώδου Αττικού. Στο Μέγαρο Μαξίμου ήταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής όταν οι δημοσιογράφοι αντιλήφθηκαν να φθάνει στο Προεδρικό Μέγαρο (όχι με την προεδρική λιμουζίνα) ο Κάρολος Παπούλιας. Το γεγονός έκανε τον γύρο των δημοσιογραφικών γραφείων και πυροδότησε φήμες και σενάρια για… δραματικές πολιτικές εξελίξεις. Τα πράγματα πήραν μεγαλύτερες διαστάσεις καθώς άνθρωποι της Προεδρίας διέψευδαν επί μακρόν τη νυχτερινή εμφάνιση του κ. Παπούλια στο γραφείο του. Εξερχόμενος από το Μαξίμου ο Π. Παυλόπουλος βρέθηκε αντιμέτωπος με το… κρίσιμο ερώτημα: «Πώς μπορεί να είναι ήσυχος ο ελληνικός λαός, όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έρχεται να κοιμηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο;». Εννοείται ότι ο υπουργός δεν απάντησε, πλην όμως η ερώτηση ήταν αντανάκλαση της φημολογίας που είχε προηγηθεί. Εν κατακλείδι, γύρω στα μεσάνυχτα η Προεδρία επιβεβαίωσε ανεπισήμως το γεγονός, διαψεύδοντας φήμες και σενάρια.

// ΛΟΙΠΟΝ, ο ειδικός φρουρός που πυροβόλησε τον 15χρονο μαθητή δεν θα είναι ο μόνος που θα υποστεί τις συνέπειες για το χάος των προηγούμενων ημερών. Στην κυβέρνηση περισσεύει η οργή για τον αρχηγό της ΕΛΑΣ Β. Τσιατούρα, γιατί η Αστυνομία δεν κατάφερε να αποτρέψει τις εκτεταμένες καταστροφές –κυρίως– στην Αθήνα. Οργή που εκδηλώθηκε και στις δύο συνεδριάσεις της Κυβερνητικής Επιτροπής στο Μέγαρο Μαξίμου. Έτσι όταν… κάτσει η σκόνη των τελευταίων γεγονότων θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες… Πληροφορίες πάντως έλεγαν ότι υπήρχε απόφαση (για τη Δευτέρα συγκεκριμένα) για δυναμική παρέμβαση της Αστυνομίας, αλλά στην πορεία άλλαξε με «άνωθεν εντολές». Και όλοι κατάλαβαν ότι εννοούσαν το Μαξίμου…

// ΣΑΒΒΑΤΟ βράδυ, δύο ώρες μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του 15χρονου κι ενώ το κέντρο της Αθήνας είχε αρχίσει να καίγεται, δημοσιογράφος επικοινωνεί με συνεργάτη του πρωθυπουργού. «Πώς τα βλέπετε; Πώς θα αντιδράσει η κυβέρνηση;» τον ρωτάει. Για να πάρει την… εκπληκτική απάντηση: «Τα πράγματα εκτονώνονται. Κάτι κάδους σκουπιδιών καίνε τώρα»! Τουλάχιστον, ο συγκεκριμένος ήταν στο σπίτι του… Δεν είχε πάει στα μπουζούκια!


Σχολιάστε εδώ