ΔΑΝΕΙΑ 505 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ!

Το μεγάλο ερώτημα είναι αν οι εισηγμένες επιχειρήσεις ΜΜΕ, που απασχολούν και τον μεγαλύτερο αριθμό των εργαζομένων, είναι σε θέση να ανταποκριθούν στον βραχυπρόθεσμο δανεισμό που στέκει από πάνω τους ως «δαμόκλειος σπάθη». Το «Π» παρουσιάζει σήμερα τη συνοπτική εικόνα των εταιρειών και των ομίλων, με τα κέρδη ή τις ζημίες τους, τον τζίρο και τον μακροπρόθεσμο και βραχυπρόθεσμο δανεισμό τους.

Οι βραχυπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις των εταιρειών ΜΜΕ που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο ανέρχονται σε 355.276.000 ευρώ και οι μακροπρόθεσμες σε 150.505.000 ευρώ. Αξίζει να σημειώσουμε πως δεν πρόκειται για το σύνολο των υποχρεώσεων των επιχειρήσεων, αλλά μόνο για τον δανεισμό τους.

Ο Πήγασος έχει βραχυπρόθεσμες οφειλές 34 εκατ. ευρώ, ο ΔΟΛ 31 εκατ. ευρώ και οι Εκδόσεις Λυμπέρη 28 εκατ. ευρώ. Αντιθέτως, με την πώληση της «Χρυσής Ευκαιρίας» η Χ. Κ. Τεγόπουλος μείωσε δραματικά τον βραχυπρόθεσμο δανεισμό της στα 9 εκατ. ευρώ. Όμως η τελευταία, χωρίς την εφημερίδα των μικρών αγγελιών, εμφανίζει ζημίες 8,9 εκατ. ευρώ στο 9μηνο, με τον ΔΟΛ να ακολουθεί με 3,3 εκατ. ευρώ.

Ο Πήγασος στο 9μηνο έχει κέρδη προ φόρων 4 εκατ. ευρώ, η «Ναυτεμπορική» 3,4 εκατ. ευρώ με αξιοσημείωτη σταθερότητα, ενώ η «Καθημερινή» μείωσε την κερδοφορία της στα 455.000 ευρώ. Μεταξύ των εισηγμένων επιχειρήσεων ΜΜΕ το Mega είναι στην καλύτερη θέση, με κέρδη προ φόρων 42 εκατ. ευρώ, μετά την πώληση του μεριδίου του στη NetMed NV!


Σχολιάστε εδώ