Απέσυρε ο Παυλόπουλος το ρουσφέτι για τους πρώην

Στο παραπέντε μαζεύτηκε το διακομματικό ρουσφέτι, με το οποίο προσφέρονταν διευθυντικές θέσεις σε πρώην βουλευτές, ευρωβουλευτές, δημάρχους, νομάρχες, διοικητές, προέδρους, διευθύνοντες συμβούλους σε νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, που με συναίνεση των βουλευτών επιχειρήθηκε να περάσει ως άρθρο στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τη Δημοτική Αστυνομία.

Η απόσυρση του σκανδαλώδους άρθρου (που αποτελεί και δικαίωση του σχετικού δημοσιεύματος στο «ΠΑΡΟΝ» της περασμένης Κυριακής), στο οποίο είχε αντιδράσει κυρίως μία βουλευτής και μάλιστα της πλειοψηφίας, η Φωτεινή Πιπιλή, με τη συνδρομή του εισηγητή της ΝΔ στο νομοσχέδιο Σίμου Κεδίκογλου, έγινε από τον ίδιο τον υπουργό Προκόπη Παυλόπουλο, καθώς ο υφυπουργός Θανάσης Νάκος είχε αρνηθεί να επανεξετάσει τη διάταξη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός οδηγήθηκε στην απόφαση αυτή ύστερα από συνεννόηση με τον πρόεδρο της Βουλής, προσμετρώντας τις αρνητικές εντυπώσεις και κριτικές που θα συγκέντρωνε το γεγονός ότι η Βουλή νομοθετεί προκλητικά για ιδίον όφελος όταν ο απλός εργαζόμενος δοκιμάζεται. Ο κ. Παυλόπουλος αναγνώρισε μάλιστα ότι το κάνει μόνο και μόνο, «διότι ό,τι αποφασίζουμε εδώ στους δύσκολους για το πολιτικό σύστημα καιρούς που ζούμε, πρέπει να το κάνουμε έχοντας συμφωνήσει»…

Υπέρ του άρθρου είχε ξιφουλκήσει ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ κ. Ντόλιος κάνοντας λόγο για λαϊκισμούς, επιπροσθέτως οικτίροντας ότι «εκεί έχουμε φθάσει, να μην μπορούμε να κάνουμε τα απολύτως λογικά πράγματα για τους συναδέλφους», ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει για βουλευτές που «αξιοποιώντας ένα κλίμα που υπάρχει έξω στην κοινωνία, στράφηκαν κατά του Κοινοβουλίου».

Προκλητικά υπέρ του άρθρου τάχθηκε και ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Άδωνις Γεωργιάδης κατηγορώντας τα Μέσα ενημέρωσης: «Δεν θα αποφασίσουν τα Μέσα. Θα αποφασίσει η Βουλή των Ελλήνων. Γι’ αυτό θα υπερψηφίσουμε το 30 περισσότερο από όλα. Τι θέλουν, δηλαδή, τον βουλευτή να είναι; Κατσαρίδα;», ενώ εγκάλεσε τον υπουργό ότι δείχνει τρομακτική δουλοπρέπεια στα Μέσα!

Απρόσμενο σύμμαχο στην προσπάθειά της βρήκε ωστόσο η κ. Πιπιλή, στο πρόσωπο του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλου ενώ στο να αποφευχθεί ένα νέο ρεζίλι της Βουλής συνετέλεσαν με τις τοποθετήσεις τους κατά της άδικης πριμοδότησης των βουλευτών σε βάρος άλλων εργαζομένων οι εισηγητές του ΚΚΕ (Βέρα Νικολαΐδου) και του ΣΥΡΙΖΑ (Θόδωρος Δρίτσας).

«Στο σύνολό της η κοινή γνώμη μας παίρνει με τις πέτρες κάθε φορά που αυτοβολευόμαστε. Το ίδιο έκανα κι εγώ ως δημοσιογράφος», επισήμανε η κ. Πιπιλή και όπως αποκάλυψε περίσσεψε και το θράσος, καθώς «υπήρξαν συνάδελφοι οι οποίοι απαίτησαν, πίεσαν τον υπουργό, πίεσαν όλους τους εμπλεκόμενους στην κατάρτιση ενός νομοσχεδίου, να επεκταθεί αυτή η σκανδαλώδης συμπεριφορά όχι μόνο στο στενό δημόσιο τομέα, αλλά ξαφνικά όποιος βουλευτής ήταν στην Αγροτική, μετά από τριάντα χρόνια να θέλει να γίνει διοικητής, να βολευτούν στην Αγροτική Τράπεζα, στον ΟΤΕ κ.λπ. Η Βουλή πρέπει να κοιτάει την κοινωνία και να πάψει να κοιτάει την πάρτη μας και την πάρτη των υπολοίπων».


Σχολιάστε εδώ