Έλλειψη επικοινωνιακής πολιτικής της κυβέρνησης

Η έλλειψη επικοινωνιακής πολιτικής της κυβέρνησης, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται στην τέταρτη σελίδα της εφημερίδας «ΠΑΡΟΝ» της 7/12/2008, είναι γεγονός. Προφανώς τούτο οφείλεται στην αντίληψη ότι μετράει περισσότερο η ουσία και όχι οι εντυπώσεις, διότι εντυπώσεις είναι κυρίως η επικοινωνία.

Αυτό που διαφεύγει της κυβέρνησης είναι ότι στην εποχή της πλήρους σύγχυσης της κοινωνίας από τις εσκεμμένες στρεβλώσεις των ειδήσεων και των γεγονότων, που αφορούν την κυβέρνηση για ιδιοτελείς σκοπούς, δεν είναι δυνατόν ο πολίτης να αντιληφθεί την πραγματικότητα, δηλαδή την ουσία των πολιτικών της κυβέρνησης.

Αυταπόδεικτο παράδειγμα, η μείωση του ελλείμματος κατά πέντε περίπου μονάδες σε διάστημα δύο ετών. Κατάλαβε κανείς τι σημαίνει αυτή η μείωση των πέντε μονάδων; Εξήγησε μήπως η κυβέρνηση την πραγματική σημασία και αξία αυτής της μείωσης; Όχι βέβαια! Τι θα έπρεπε να εξηγήσει; Να εξηγήσει ότι οι πέντε αυτές μονάδες ανταποκρίνονται σε δώδεκα και πλέον δισεκατομμύρια ευρώ! Να εξηγήσει τι και τι θα μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση με τα δώδεκα αυτά δισεκατομμύρια ευρώ, αν όσα ισχυριζόταν το ΠΑΣΟΚ για την οικονομία ήταν αλήθεια!

Να υπενθυμίσω ότι αυτά που εξήγγειλε ο κ. Γ. Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη, τα οποία θεωρήθηκαν σημαντικά αλλά εξωπραγματικά, ο μεν κ. ΓΑΠ τα εκτίμησε σε επτά δισεκατομμύρια ευρώ, ο δε κ. Αλογοσκούφης σε έντεκα δισεκατομμύρια ευρώ. Είτε λοιπόν με τη μια ή την άλλη εκτίμηση, τα χρήματα που εξοικονομήθηκαν για τη μείωση των πέντε μονάδων του ελλείμματος ήταν υπεραρκετά για την πραγματοποίηση των εξαγγελθέντων από τον κ. ΓΑΠ και ακόμη περισσότερα.

Αν αυτά είχαν γίνει γνωστά στον ελληνικό λαό δεν θα μπορούσαν εύκολα να τα στρεβλώσουν οι κάθε είδους και μορφής αντιπολιτευτές της κυβέρνησης.

Ασφαλώς οι πολίτες θα είχαν εκτιμήσει τις προσπάθειες αυτές της κυβέρνησης και την επιτυχία του κ. Αλογοσκούφη. Ακόμη οι πολίτες θα προχωρούσαν και σε μια επόμενη σκέψη, πάντα με την επικοινωνιακή βοήθεια της κυβέρνησης, ότι σε άλλα δύο χρόνια, αν δεν μεσολαβούσε η μεγάλη αυτή παγκόσμια κρίση, η κυβέρνηση θα μπορούσε να εξοικονομήσει ένα παρόμοιο ποσό, με το οποίο θα προχωρούσε σε όλες εκείνες τις παροχές και έργα που έχει ανάγκη ο ελληνικός λαός και η χώρα!

Αυτά, λοιπόν, περί επικοινωνιακής πολιτικής και το όλο κλίμα για την κυβέρνηση θα ήταν τελείως διαφορετικό και δεν θα μπορούσε κανείς πλέον να κλονίσει την κυβέρνηση, παρ’ όλες τις προσπάθειες των ντόπιων και ξένων συμφερόντων, για να θυμηθούμε μια παλιά αριστερή έκφραση.

Νίκος Αναγνωστάτος
Κηφισιά


Σχολιάστε εδώ