Έβαλαν 19χρονο να εργασθεί την ημέρα της απεργίας

Την Τετάρτη, ημέρα πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας, έγινε ένα σοβαρό εργατικό ατύχημα στον προαύλιο χώρο της Τράπεζας της Ελλάδος, στην πλευρά της Ομήρου. Συγκεκριμένα, στο ασανσέρ που βρίσκεται στον χώρο αυτόν και χρησιμοποιείται για τη μεταφορά υλικών, εργάτης του συνεργείου, 19 χρονών, «σφηνώθηκε» στα τοιχώματά του από το υλικό που μετέφερε. Με την έγκαιρη και αποτελεσματική παρέμβαση του τεχνικού ασφαλείας, ο εργάτης, ο οποίος είχε ήδη χάσει τις αισθήσεις του, απεγκλωβίστηκε σε πολύ σύντομο χρόνο και μεταφέρθηκε στο ΝΙΜΤΣ σε κρίσιμη κατάσταση.

Το γεγονός αυτό, τονίζει ο Σύλλογος Υπαλλήλων, «μας γεμίζει οργή, για την απαράδεκτη εκμετάλλευση αυτών των εργαζομένων των 500 ευρώ από την Κεντρική Τράπεζα. Μάλιστα αυτή η οργή και ο θυμός γίνεται ακόμα μεγαλύτερος, όταν ημέρα απεργίας, που θα έπρεπε μέσα στην Τράπεζα να είναι μόνο το προβλεπόμενο προσωπικό ασφαλείας, αυτοί, εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη αυτών των παιδιών, τα έβαλαν να εργάζονται κανονικά.

Αυτοί δε που τους έκοψαν τα 500 ευρώ κατά τη διάρκεια της πρόσφατης απεργίας μας, είναι οι ίδιοι που τα είχαν σε εκτέλεση εργασιών ημέρα απεργίας! Άραγε οι υπεύθυνοι γι’ αυτό θα αναλάβουν σήμερα τις ευθύνες τους;

Η Διοίκηση, ως νέα, πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες για να τερματίσει αυτό το απαράδεκτο για Κεντρική Τράπεζα καθεστώς εργασίας, καλύπτοντας τις εργασιακές της ανάγκες με προσωπικό μόνιμης απασχόλησης».


Σχολιάστε εδώ