άλλες τυπολογίες

Σταθερά πρώτο το Μega
Ανεβασμένο το Mega και στο νεανικό κοινό την περασμένη εβδομάδα. Η ισορροπία ποσοστών τηλεθέασης φαίνεται πως παγιώθηκε στις μετρήσεις της AGB. Ο ΑΝΤ1 κέρδισε το μερίδιο που του αναλογούσε, αλλά δεν δείχνει να μπορεί να ανέβει περισσότερο, άρα το Mega παίζει χωρίς αντίπαλο. Με αξιοσημείωτη σταθερότητα κρατάνε τα ποσοστά τους το Star και ο Alpha και στο νεανικό κοινό, μετά την εμφανή πτώση στις αρχές της σεζόν. Στις ηλικίες 15 – 44 το Mega εξακολουθεί να είναι πρώτο με 20,4, όμως ο ΑΝΤ1 ανεβαίνει στο 19%, ενώ σε αυτές τις ηλικίες ο ΣΚΑΪ έπιασε 5% (3,8% στο σύνολο του δείγματος).

• Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στην Εκτυπωτική Αττικής εξελέγη ο Θανάσης Κυριακόπουλος (Λάλας), αντιπρόεδρος ο Μιχάλης Σπηλιώτης και μέλη οι Παναγιώτης Κυριακόπουλος, Νίκος Ελευθέριος Πανόπουλος και Λέανδρος Κοντογούρης.

• Και… Εκδόσεις Μυρσίνη Λαμπράκη ΕΠΕ. Σκοπός της νέας εταιρείας είναι η ίδρυση κάθετων μονάδων για την παραγωγή, διανομή, εμπορία οίνου (οινοποιείου κ.ά.), η παρασκευή, εμπορία και διάθεση εδεσμάτων και κτηνοτροφικών προϊόντων, η παρασκευή και εμπορία ειδών διατροφής και υγιεινής, η έκδοση βιβλίων και εφημερίδων, η παραγωγή και εκμετάλλευση δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας περιουσιακής φύσεως που απορρέουν από ταινίες κ.ά. Το κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται σε 10.020 ευρώ και αποκλειστικός εταίρος είναι η Μυρσίνη Λαμπράκη.

• Καθυστερεί η μεταβίβαση του 45% του Arrena 89,2 από τον Ρέστη στον ΔΟΛ. Ένα σενάριο λέει πως ίσως η είσοδος του ΔΟΛ στον ραδιοφωνικό σταθμό θα γίνει με ανταλλαγή μετοχών του οργανισμού, που θα έχει ως αποτέλεσμα νέα αύξηση του μεριδίου του Ρέστη στην εταιρεία.

• Συγκροτήθηκε η Οργανωτική Επιτροπή για τη διεξαγωγή των θερινών αγώνων DEAFLYMPICS Αθήνα 2013. Πρόεδρος είναι η Μαριάννα Βαρδή Βαρδινογιάννη, αντιπρόεδρος ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης και μεταξύ των άλλων, με θέση στην Εκτελεστική Επιτροπή, και ο δημοσιογράφος Γιάννης Λ. Πολίτης.

• Εφημερίδα μικρών αγγελιών από το συγκρότημα Αλαφούζου, αλλά όχι τώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Νέο Φάληρο υπάρχει μια σκέψη για την έκδοση εφημερίδας μικρών αγγελιών, με τη συνδρομή του ραδιοτηλεοπτικού ομίλου ΣΚΑΪ, η οποία προς το παρόν δεν πρόκειται να υλοποιηθεί, λόγω και της κρίσης.

• Υψηλόβαθμο στέλεχος της κρατικής τηλεόρασης, με αρμοδιότητα στις ειδήσεις, ήταν προσκεκλημένος με τη σύζυγό του και άλλους διευθυντές εφημερίδων και εκδότες από το Ίδρυμα Ωνάση στη Νέα Υόρκη. Η κρίση τον βρήκε στη μητρόπολη του κόσμου, από όπου προσπάθησε να συντονίσει μέσω τηλεφώνου την κατάσταση, ενώ μαζί του βρίσκονταν διευθυντικά στελέχη του «Θέματος», του «Έθνους» και του «Αδέσμευτου Τύπου». Δεν είναι γνωστό το πότε επέστρεψε το συγκεκριμένο διευθυντικό στέλεχος της ΕΡΤ. Διατυπώνεται όμως ένα ακόμη ερώτημα: Υπάρχει άραγε ασυμβίβαστο, αν την οργάνωση του ταξιδιού για λογαριασμό του Ιδρύματος είχε αναλάβει εργαζόμενη στην ΕΡΤ, άρα και υφισταμένη του συγκεκριμένου στελέχους; Με χαρά θα δημοσιεύσουμε τις απαντήσεις…

• Ένα καλός φίλος έφυγε. Ο Βασίλης Παπαθανασόπουλος στα 80 του χρόνια, τον νίκησε η αρρώστια. Ήταν ένας της παλιάς φρουράς, τότε που η δημοσιογραφία ήταν σε υψηλό επίπεδο και οι εκφραστές της ήταν πραγματικοί λειτουργοί της 4ης εξουσίας. Πολιτικός και διπλωματικός συντάκτης, χαμηλών τόνων μεν, αλλά πάντα αξιόπιστος και χωρίς ψεγάδια. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

• Δεν βρέθηκε ακόμη προφανώς αγοραστής για τα οικόπεδα της «Ίριδος» στα Οινόφυτα της Βοιωτίας. Οι αγγελίες εξακολουθούν να δημοσιεύονται στο «Έθνος».

• Δεν πάει καλά η «Καθημερινή» της Κύπρου. Οι προβλέψεις και οι σχεδιασμοί για την κυκλοφορία δεν επιβεβαιώθηκαν από την αγορά… Εκεί που υπολόγιζαν ότι θα έπιανε η εφημερίδα μια κυκλοφορία γύρω στα 6.000 φύλλα, έχει πέσει στα 2.500! Ίσως φταίει που η ύλη της ελλαδικής έκδοσης πάει κουτσουρεμένη στην Κύπρο. Υπάρχει σκεπτικισμός για το δέον γενέσθαι…

• Το ηλεκτρονικό της μέλλον αναζητεί και η εταιρεία κινηματογραφικών και
τηλεοπτικών ταινιών Κino. Καλεί τους μετόχους της σε έκτακτη γενική συνέλευση στις 30 Δεκεμβρίου 2008, έχοντας μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης «την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου για τη χρηματοδότηση επενδύσεων για την υλοποίηση έργων προηγμένων ευρυζωνικών υπηρεσιών».

• Ερωτικές ταινίες a la carte θα προσφέρουν από την επόμενη βδομάδα η NetMed και οι Αττικές Εκδόσεις. Οι δύο εταιρείες, μέσω του μπουκέτου της Nova, θα δίνουν τη δυνατότητα στους συνδρομητές τους να παρακολουθούν για 24 ώρες με 6,99 ευρώ τα τηλεοπτικά κανάλια Playboy TV και Private Spice.

• Διαβούλευση από την ΕΕΤΤ για τον κανονισμό χορήγησης αδείας για την εγκατάσταση σταθμών ραδιοεπικοινωνίας, κεραιοσυστημάτων και υποστηρικτικού εξοπλισμού εντός των πάρκων κεραιών έως και τις 8 Ιανουαρίου 2009. Το κείμενο της δημόσιας διαβούλευσης είναι διαθέσιμο από τον δικτυακό τόπο της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (http://www.eett.gr).

• Εκτός από το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Mega «Bellas TV», με τους Σ. Καλυβάτση και Σ. Μπουλά, υπάρχει και η εταιρεία Bellas Productions Παραγωγές Οπτικοακουστικών Έργων ΕΠΕ. Σκοπός της νεοσυσταθείσας εταιρείας είναι «η παραγωγή, διανομή και εκμετάλλευση τηλεοπτικών προγραμμάτων, ραδιοφωνικών εκπομπών, κινηματογραφικών ταινιών, βιντεοταινιών, CD ROM, διαφημιστικών ταινιών, δίσκων μουσικής σε CD ή σε βινύλιο, η παραγωγή θεατρικών έργων, η έκδοση εντύπων κάθε είδους, η οργάνωση παραστάσεων, συναυλιών, συνεδρίων, ημερίδων και κάθε είδους εκδηλώσεων στον τομέα του θεάματος και του πολιτισμού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

• Ημερίδα της ΕΡΑ με το κλασικό ερώτημα «Μουσικό ραδιόφωνο – Play list ή play music;» αυτήν τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου στο Ζάππειο Μέγαρο, με συντονιστή τον Δημήτρη Κανελλόπουλο. Ομιλητές είναι ο λέκτορας Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Γιώργος Μιχαήλ Κλήμης και πλήθος διευθυντικών στελεχών μουσικών ραδιοφωνικών σταθμών, αλλά και καλλιτέχνες. Ποιος λείπει; Ο εκπρόσωπος του νεανικού μουσικού ραδιοφώνου MAD 106,2 … Έκπληξη, καθώς το MAD δεν έλαβε ούτε πρόσκληση! Ίσως να φταίει το γεγονός πως πριν από δύο χρόνια, στο Athens music forum, το MAD είχε οργανώσει ενότητα με το ίδιο ακριβώς θέμα…

• Στη μάχη της τηλεοπτικής κάλυψης όλες τις προηγούμενες ημέρες υπήρξαν και «δημοσιογραφικά θύματα». Επιθέσεις έγιναν σε δημοσιογράφους και τηλεοπτικά συνεργεία. Μονάδα εξωτερικών μεταδόσεων που έστελνε υλικό στο Mega δέχθηκε επίθεση, δύο τεχνικοί τραυματίστηκαν, ενώ το βαν καταστράφηκε. Η Ένωση Τεχνικών, αντιδρώντας, σημείωσε ότι «η παρουσίαση των γεγονότων με τον έναν ή τον άλλον τρόπο δεν αποτελεί δική τους ευθύνη» και πως «η εικόνα είναι η αλήθεια». Στην Ξάνθη το επεισόδιο ήταν σοβαρότερο. Όπως καταγγέλλει η ΕΣΗΕΜ-Θ, ο δημοσιογράφος Σαμή Καραμπουγιούκογλου μεσολάβησε σε άνδρες των ΜΑΤ να μη χτυπήσουν μαθητές διαδηλωτές και μόλις γύρισε την πλάτη του δέχτηκε πισώπλατο χτύπημα με γκλομπ, που του… απέφερε μερικά ράμματα στο κεφάλι. Οι μαθητές χτυπήθηκαν επίσης ενώ, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η παράταξη Financial Crimes, αστυνομικοί με γκλομπ έσπασαν τζάμια της νομαρχίας για να «φορτωθούν» τα επεισόδια οι μαθητές.

• Η δημοσιογραφική στάση έβγαλε στην επιφάνεια και τον διχασμό που επικρατεί στον χώρο της δημοσιογραφίας. Η ΠΟΕΣΥ με ανακοίνωσή της για τη δολοφονία του 16χρονου ζήτησε την «πληρέστερη τήρηση της δεοντολογίας και κατήγγειλε κάθε προσπάθεια συμψηφισμού της ζωής ενός παιδιού με τις κατεστραμμένες βιτρίνες εμπορικών καταστημάτων και τραπεζών». Δύο ημέρες μετά η ΕΣΗΕΑ, αφού καταδίκασε πάλι τη δολοφονία, έβαλε στο ίδιο ζύγι τον φόνο και τα επεισόδια, σημειώνοντας ότι «ασχολήθηκε, κατά πλειοψηφία, προ ημερησίας διατάξεως, με τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις καταδικάζοντας την εγκληματική στάση των οργάνων καταστολής, αλλά και τους βανδαλισμούς, που μετέτρεψαν την Αθήνα και άλλες πόλεις σε πεδία λεηλασίας».

• To Mad TV «ακούει» τους τηλεθεατές για τα θλιβερά επεισόδια που συμβαίνουν σε όλη την Ελλάδα στο http://www.mad.tv/video/?cID=34674.

• Νέο διοικητικό συμβούλιο στη «Χρυσή Ευκαιρία», που πέρασε κατά 75% στον όμιλο της Global Finance. Πρόεδρος εξελέγη ο Γιώργος Κούρτης, διευθύνων σύμβουλος ο Χαράλαμπος Αυγουστινιάτος και μέλη οι Μανόλης Κοτρωνάκης, Νίκος Πλακόπητας και Αγλαΐα Σκλάβη.

• Το ζήτημα της πρόωρης συνταξιοδότησης των εργαζομένων στα ΜΜΕ αναμένεται να τεθεί το επόμενο διάστημα ως μέτρο εξόδου από την κρίση.

• Κατά 500.000 ευρώ αυξήθηκε το μετοχικό κεφάλαιο της Ευάγγελος Τερζόπουλος Εκδοτικαί Επιχειρήσεις, φτάνοντας το 1,5 εκατ. ευρώ. Ο Χ. Τερζόπουλος έχει 312.500 ονομαστικές μετοχές της εταιρείας αξίας 1.250.000 ευρώ και ο Άρης Τερζόπουλος 62.500 ονομαστικές μετοχές αξίας 250.000 ευρώ

• Ζήτημα για τον τρόπο είσπραξης του ανταποδοτικού τέλους της ΕΡΤ μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ θέτει στον τελευταίο απολογισμό του ο Συνήγορος του Πολίτη. Αντίστοιχο θέμα βάζει και για την είσπραξη μέσω της ίδιας εταιρείας των δημοτικών τελών.

• Κατάληψη στον Flash από ομάδα αντιεξουσιαστών το πρωί της Παρασκευής. Με ειρηνικό τρόπο μπήκαν στον σταθμό στις 8.00, μετέδωσαν τα μηνύματά τους και στη συνέχεια αποχώρησαν. Δεν αποκλείεται να υπάρξουν καταλήψεις και σε άλλα ΜΜΕ της Αθήνας, ενώ στην Πάτρα οι νεαροί μπήκαν στον σταθμό Super B, την περασμένη Δευτέρα, στην κορύφωση της έντασης.

• Κέρδη προ φόρων ύψους 1.589.769 ευρώ παρουσιάζει στη χρήση Ιουλίου 2008 η TAF Sports Marketing Ανώνυμη Εταιρεία Διαφημιστικών Τηλεοπτικών Μέσων Νέας Τεχνολογίας έναντι κερδών προ φόρων ύψους 1.206.493 ευρώ στη χρήση 2007. Ο τζίρος της στη χρήση 2008 ανέβηκε στα 16.820.606 ευρώ, αντί 11.662.941 ευρώ το 2007.


Σχολιάστε εδώ