51.726 ευρώ πλήρωνε η ΕΡΤ για κάθε επεισόδιο της Σεμίνας Διγενή!

Η παραγωγή της εκπομπής γίνεται από την εταιρεία DAMA AE και όπως προκύπτει προκύπτει από το κοστολόγιο (φωτοτυπία του οποίου δημοσιεύουμε) στοιχίζει 1.551.789 ευρώ δηλαδή πάνω από μισό δισεκατομμύριο δρχ., για την ακρίβεια 528.772.102 δρχ. για 30 επεισόδια!

Αν κοιτάξει κανείς αμοιβές προσωπικού, πάγιες δαπάνες (!), ενοικιάσεις, μισθούς, ταξίδια, αναλώσιμα, ταξί, φαγητό (!), γενικά έξοδα (!), ακόμη και… διόδια, θα… φρίξει!

Γνώστες του κόστους από άλλες παραγωγές ισχυρίζονται ότι η παραγωγή αυτή θα ήταν… πλούσια πλούσια πληρωμένη με 400.000 ευρώ!

Τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από συζήτηση που έγινε με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ κ. Χρ. Παναγόπουλο, η εντολή είναι να σταματήσει αυτή η πανάκριβη εκπομπή, που άλλωστε δεν προσφέρει τίποτα, απόδειξη η πολύ μικρή τηλεθέαση, που εκθέτει και την ίδια τη Σεμίνα, η οποία έχει μια ιστορία με ζηλευτά ποσοστά!

Να σημειωθεί ότι η αμοιβή προσωπικά της Διγενή, πέραν του κόστους παραγωγής, λέγεται ότι ανέρχεται γύρω στις 50.000 ευρώ τον μήνα!

Σύμφωνα με την εισήγηση προς το ΔΣ της ΕΡΤ (17/9/08), για την ανανέωση της ανάθεσης της παραγωγής στην εταιρεία DAMA AE (άραγε σε ποιον ανήκει;) το συνολικό κόστος για τα 30 επεισόδια είναι 1.551.789 ευρώ πλέον ΦΠΑ!

Αν η διοίκηση της ΕΡΤ πιστεύει ότι τα στοιχεία αυτά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, θα πρέπει η ίδια να δώσει στη δημοσιότητα τα πραγματικά ποσά.


Σχολιάστε εδώ