ΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΤΩΝ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ

Σε γενικές γραμμές οι ενημερωτικοί σταθμοί έχουν ανακτήσει τον ρόλο τους, ενώ στους μουσικούς γίνεται σφαγή, καθώς ο ανταγωνισμός διεξάγεται μεταξύ 27 σταθμών!

Το ραδιόφωνο στην Ελλάδα έχει προοπτικές, αλλά θέλει χρόνο και κυρίως τρόπο και, ως τώρα, η τελευταία επιτυχία είναι αυτή του Real, ως talk radio, δίπλα στο σταθερό μοντέλο «δράσης και παρέμβασης στην καθημερινότητα» του ΣΚΑΪ.

Οι αθλητικοί σταθμοί Nova Σπορ και ΕΡΑ Σπορ δύσκολα μπορούν να αμφισβητηθούν από τον Arrena, ενώ ο Sentra έκοψε ακροατές από τον πρώτο. Στους μουσικούς σταθμούς, υπάρχουν 3 συν 1 βασικά μοντέλα, το λαϊκοπόπ με εκφραστή τον Ρυθμό, η ξένη μουσική με εκπρόσωπο τον Kiss, το καλό ελληνικό τραγούδι με εκπροσώπους τον Μελωδία και τον Δίεση και το νεανικό, όπου το MAD Radio προσπαθεί να δημιουργήσει μια νέα συνήθεια ακρόασης.

Στους ενημερωτικούς, ο ΣΚΑΪ και ο Nova Σπορ FM είναι στην πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα, και η ΕΡΑ Σπορ είναι έκτη κατά σειρά στη γενική κατάταξη και τρίτη στη μάχη της ενημέρωσης. Ο Real κερδίζει την τέταρτη θέση στην κατηγορία, έχοντας μέσα σε 14 μήνες αξιοζήλευτη πορεία. Οι τρεις νέοι σταθμοί, City (Γιάννα Αγγελοπούλου), Sentra (Μπόμπολας) και Arrena (Ρέστης) έκοψαν ένα μικρό μερίδιο από τους μεγάλους, αλλά μάλλον θέλουν πολλή δουλειά.

Στους μουσικούς, ο Ρυθμός έχει τα πρωτεία με 8,8% τον Νοέμβριο, ενώ το μοντέλο του Kiss κρατάει ακόμη με 8,3%.

Αντιθέτως, κάτι συμβαίνει με τον Λάμψη και χάνει έδαφος. Σημαντική αύξηση για τον Μελωδία, στο 7,7,%, πιο εντυπωσιακή για τον Δίεση στο 7,4% ενώ ο Δρόμος (Star Investments) κερδίζει διαρκώς έδαφος. Σε καθοδική πορεία ο Sfera, ενώ ο Best, όπως και ο V FM, εμφανίζουν ανοδικές τάσεις.


Σχολιάστε εδώ