Σκανδαλώδης ρύθμιση για όλους τους πρώην…

Δύο κατηγορίες πολιτών κατασκευάζει η κυβέρνηση με τη σύμφωνη γνώμη του ΠΑΣΟΚ, που μάλιστα πλειοδοτεί, μ’ ένα σκανδαλώδες άρθρο, που ψηφίστηκε ήδη από την Επιτροπή της Βουλής και με το οποίο γίνονται πιο ίσοι απ’ όλους τους απλούς πολίτες οι πολιτικοί μας!

Όλους τους κυρίους, που κάποτε ήταν δημόσιοι υπάλληλοι και υπάλληλοι νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και εκλέχθηκαν βουλευτές, ευρωβουλευτές, νομάρχες, δήμαρχοι ή διετέλεσαν διοικητές, πρόεδροι, ή διευθύνοντες σύμβουλοι σε ΝΠΔΔ ή σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου του δημόσιου τομέα, τους φρόντιζε η συντεχνία, η… τύχη τους δεν κοιμόταν, όπως συμβαίνει πάντα για τους ανώνυμους, απρόσωπους πολίτες.

Όλοι αυτοί οι κύριοι τα χρόνια που ήταν βουλευτές, ευρωβουλευτές, νομάρχες, δήμαρχοι και διοικητές και ζούσαν πλουσιοπάροχα, με αποδοχές κάθε άλλο παρά… πείνας, και είχαν τζάμπα αυτοκίνητα, ταξίδια, τραπέζια κ.λπ…. δούλευαν και στην υπηρεσία τους ως δημόσιοι υπάλληλοι. Έτρεχαν τα χρόνια υπηρεσίας, ασχέτως αν ήταν απόντες… Και τώρα που έχασαν τον… λουφέ, τους περιμένει μια θέση διευθυντή ή γενικού διευθυντή!

Και αυτό το θεωρεί η κυβέρνηση του «σεμνά και ταπεινά», που ευαγγελίστηκε την αξιοκρατία, νόμιμο και ηθικό (προφανώς βαδίζει στον δρόμο που άνοιξε ο Βουλγαράκης…).

Και κάνει όχι απλώς εντύπωση, αλλά προβληματίζει και εξοργίζει, το πώς και το γιατί αυτήν τη σκανδαλώδη διάταξη, τη μέγιστη πρόκληση για τον απλό εργαζόμενο, δέχθηκε, ανέχθηκε, επέτρεψε στον εαυτό του να την υπερασπιστεί ο Προκόπης Παυλόπουλος. Όχι μόνο γιατί είναι από τους αξιολογότερους συνταγματολόγους, αλλά διότι έχει δείξει σ’ όλη την πορεία του μια άλλη στάση ζωής, απόδειξη ότι έχει την αποδοχή του κόσμου πέρα από ταμπέλες.

Τι θα πείτε, κύριε υπουργέ, στους άλλους δημόσιους υπάλληλους, που μαζί ξεκίνησαν μ’ όλους αυτούς τους πολιτικούς, που τα θέλουν όλα για τον εαυτό τους, και τώρα είναι πιο μπροστά στην ιεραρχία, χωρίς να έχουν δουλέψει, χωρίς να έχουν διακριθεί, απλώς γιατί είναι ΠΡΩΗΝ αξιωματούχοι; Μα επιτέλους, αυτοί οι κύριοι δεν έχουν προσωπικότητα, δεν σέβονται τον εαυτό τους. Τα γεύθηκαν όλα ως βουλευτές, ευρωβουλευτές, νομάρχες, δήμαρχοι, διοικητές ΔΕΗ, ΟΤΕ, τραπεζών κ.λπ. Τόσο άπληστοι είναι; Τι θα πουν στον κόσμο, στον λαουτζίκο; Ότι είναι οι προνομιούχοι, πως ό,τι θέλουν το παίρνουν;

Βάζετε βόμβα, κύριε Παυλόπουλε. Αν αυτή είναι η επανίδρυση του κράτους, της δημόσιας διοίκησης, τότε η διάλυση ποια είναι;

Αποσύρετε το άρθρο αυτό. Δεν μπορεί να νομιμοποιείτε την ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ. Όποιος θέλει να γίνει πολιτευτής, να ξέρει ότι αυτό χρειάζεται θυσίες. Κανένας δεν τους πίεσε, δεν τους έβαλε το πιστόλι στον κρόταφο για να γίνουν νομάρχες, δήμαρχοι, βουλευτές, ευρωβουλευτές, διοικητές τραπεζών.

Οι ιδιώτες τι θα πάρουν, κύριε Παυλόπουλε;

Ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι λέμε «ναι» σ’ αυτή την προκλητική διάταξη, υπάρχει… ανισότητα στη συντεχνία των πολιτικών μας.

Αυτοί που ήταν δημόσιοι υπάλληλοι είναι οι πατρίκιοι και εκείνοι που ήταν ελεύθεροι επαγγελματίες, έμποροι, μπακάληδες, αγρότες, δικηγόροι, μηχανικοί, εργάτες, είναι οι πληβείοι, αφού καμία θέση δεν τους περιμένει και καμιά προαγωγή δεν θα πάρουν. Θα πρέπει να ξαναρχίσουν τη δουλειά τους. Κανένα μπόνους δεν τους περιμένει, όπως τους άλλους συναδέλφους τους!

Σ’ αυτούς τι θα πείτε, κύριε υπουργέ; Ότι δεν είναι ίσοι με τους άλλους; Κι όλα αυτά με τη ΣΥΜΦΩΝΗ γνώμη του ΠΑΣΟΚ, γιατί βλέπετε, πολλοί… σύντροφοι περιμένουν ν’ αρπάξουν από τους πραγματικά δικαιούχους, που μια ζωή δουλεύουν για να πάρουν μια καλύτερη θέση.

Και για να προλάβουμε τυχόν αμφισβήτηση, σημειώνουμε ότι κατά τη συζήτηση της σκανδαλώδους διάταξης ο αγορητής του ΠΑΣΟΚ ζήτησε να περιλαμβάνονται στην έννοια του Δημοσίου για τις ειδικές αυτές κατηγορίες πρώην αξιωματούχων και οι εισηγμένες εταιρείες, π.χ. ΟΤΕ, με δεδομένο ότι το Δημόσιο είναι ο κύριος μέτοχος!

«Όχι» από τη Φωτεινή Πιπιλή

Σ’ όλη αυτή τη συγχορδία η μοναδική αντίσταση προήλθε μέσα από την κυβέρνηση, τη βουλευτίνα της ΝΔ, τη γνωστή μαχόμενη δημοσιογράφο Φωτεινή Πιπιλή.

Κατά την εισήγησή της η κυρία Πιπιλή εξήγησε στον υπουργό ότι με αποσπασματικές ανάλογες ρυθμίσεις για συγκεκριμένες κατηγορίες βουλευτών, όπως π.χ. των υπαλλήλων του Δημοσίου, έχει δημιουργηθεί στον πολίτη η πεποίθηση συντεχνιακής λογικής και εξυπηρέτησης ομάδων και «ότι τα θέλουν όλα δικά τους». «Γι’ αυτό και κάθε φορά μας παίρνουν με τις πέτρες», τόνισε.

Έθεσε μάλιστα και ένα ερώτημα προς τον συνταγματολόγο υπουργό. Εάν η εξασφάλιση θέσεων και επιστροφής στην εργασία με όλους τους βαθμούς απρόσκοπτα μόνο των αξιωματούχων που υπηρετούσαν προηγουμένως στο Δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα εγείρει ζητήματα συνταγματικότητας σε σχέση με τους άλλους βουλευτές, ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι δεν δικαιούνται, και ορθώς, ευνοϊκών ρυθμίσεων και απλώς επιστρέφουν αδιαμαρτύρητα στο επάγγελμά τους.

Έδωσε μάλιστα το εξής χαρακτηριστικό παράδειγμα: «Δηλαδή κάποια στιγμή, επειδή και οι δημοσιογράφοι βουλευτές είμαστε πλέον αρκετοί, θα πρέπει να πιέσουμε ώστε μετά το χάσιμο της έδρας μας να διοριζόμαστε γενικοί διευθυντές στην ΕΡΤ».

Η κυρία Πιπιλή πρότεινε στον υπουργό να γίνει ειδική συζήτηση στη Βουλή στη διάσκεψη των προέδρων και στην ολομέλεια, συζήτηση με δημοσιότητα, για να αποφεύγονται οι περιστασιακές τροπολογίες κάθε φορά για κάποια ομάδα βουλευτών, ευρωβουλευτών, δημάρχων ή νομαρχών και έτσι να πάψει να δημιουργείται θολή εικόνα για τα πολιτικά πρόσωπα.

Και δεύτερος μισθός

Υπάρχουν όμως και πιο απίστευτα πράγματα. Με άλλη ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗ διάταξη, που κι αυτή με την… ομόθυμη στήριξη κι άλλων κομμάτων ψηφίστηκε από τη Βουλή, πέτυχαν οι κύριοι δήμαρχοι και νομάρχες και άλλοι αξιωματικοί της τοπικής και νομαρχιακής αυτοδιοίκησης να παίρνουν ΔΥΟ μισθούς, τον μισθό του αξιώματος και τον μισθό που έπαιρναν ως… δημόσιοι υπάλληλοι ή ως εργαζόμενοι σε ΝΠΔΔ!

Πρόκληση, την ώρα που δεν υπάρχει ένα γιαουρτάκι για τους συνταξιούχους, που ζουν ακόμη και κάτω από τα όρια φτώχειας, να περισσεύουν για τους εξουσιαστές του! Για εκείνους που υποτίθεται αγωνίζονται για τον λαουτζίκο.

Μετά ψάχνουν να βρουν γιατί ο κόσμος αποστρέφει το πρόσωπο από τους πολιτικούς, γιατί δεν ασχολείται με τα κοινά! Μόνοι τους φροντίζουν να απαξιώνονται οι πολιτικοί μας…


Σχολιάστε εδώ