ο Δαίμονας των δημαρχείων

*** Στις 16/9/08 κοινοποιήθηκε στον δήμο Καλλιθέας η υπ’ αριθμόν 990/2008 απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιά, η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ κάνει δεκτή την αίτηση ιδιοκτήτη για την άρση της απαλλοτρίωσης μιας έκτασης περίπου δύο στρεμμάτων που είχε δεσμεύσει ο δήμος για πλατεία και πεζόδρομο. Αυτό έγινε επειδή ο δήμος, ενώ πέρασαν 20 χρόνια από την απαλλοτρίωση, δεν είχε καταβάλει τα χρήματα στον ιδιοκτήτη. Ο δήμος προσέφυγε, απ’ ό,τι μου είπαν χθες, στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Αυτός ο τραγέλαφος -να δεσμεύονται οικόπεδα χωρίς να αποζημιώνονται οι ιδιοκτήτες- κάποτε πρέπει να τελειώσει. Φυσικά εκεί γίνονται μεγάλα παιχνίδια… Δεσμεύω και αποδεσμεύω… Παλιά η συνταγή. Το οικόπεδο πάντως που διεκδικεί ο ιδιώτης έχει γίνει πλατεία και πεζόδρομος.

*** Τα παράπονα των κατοίκων πολλών περιοχών στη Νέα Ιωνία, κάθε εβδομάδα γίνονται και πιο έντονα στα τηλέφωνα της εφημερίδας εξαιτίας της άναρχης κατάστασης που επικρατεί με τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα πάνω στα πεζοδρόμια της πόλης και τους πεζόδρομους. Η δημοτική αστυνομία δεν φαίνεται πουθενά. Τις περισσότερες φορές, όπως μου λένε, προκαλείται κυκλοφοριακό χάος επειδή τα λεωφορεία δεν μπορούν να στρίψουν εξαιτίας αυτού του φαινομένου. Δήμαρχέ μου πρέπει να ασχοληθείς με το πρόβλημα πριν γίνει άλυτο.

*** Ε, ρε γλέντια, που έρχονται στον Δήμο Περάματος εξαιτίας της έκθεσης με αριθμό 19/Α/2008 του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης και αφορά τον έλεγχο της δημοτικής επιχείρησης ανάπτυξης επί εποχής Λαγουδάκου. Ούτε η μπανανία δεν λειτουργεί με τις τριτοκοσμικές μεθόδους που δίνονταν τα έργα. Ένα αλισβερίσι άνευ προηγουμένου. Όλα ήταν στον αέρα. Ποιος έπαιρνε λεφτά και από πού πληρώνονταν αυτά, ακόμα ψάχνουν να βρουν οι σημερινοί διοικούντες. Οι ελεγκτές Μουστάκης και Ουρανία Κατσικά, όπως είπαν σε συναδέλφους τους, τέτοιο χάλι δεν έχουν ξανασυναντήσει. Το πόρισμα πήρε τον δρόμο για τον εισαγγελέα. Θα έχει πολλή δουλειά. Αν πάντως απορείτε πού βρίσκεται σήμερα ο πρώην τοπάρχης να σας ενημερώσω ότι είναι μόνιμος υπάλληλος της Βουλής ως συνεργάτης βουλευτή του Πειραιά. Η πρόσφατη τροπολογία που νομιμοποίησε τους συνεργάτες των βουλευτών τον βρήκε να υπηρετεί τρεις μήνες στη θέση αυτή. Άξιος, μεγάλε. Πάλι τα κατάφερες να βρίσκεσαι για την υπόλοιπη ζωή σου στο κέντρο της εξουσίας.

*** Καλό θα είναι όταν πάτε για καμιά δουλειά στο κτίριο του Δήμου Βούλας να κρατάτε ομπρέλα. Πίσσες και νερά τρέχουν από τα ταβάνια και τους τοίχους, αφού η μόνωση που έγινε το καλοκαίρι ήταν, τελικά, της πλάκας. Υπάλληλοι της μηχανογράφησης μου λένε ότι ντρέπονται που δουλεύουν σ’ αυτόν τον δήμο. Κουβάδες δίπλα στα κομπιούτερ και νάιλον σακούλες στο κεφάλι των υπαλλήλων είναι η μόνιμη άθλια εικόνα που βλέπει κανείς όταν μπει στο δημαρχείο. Όλα αυτά βέβαια έχουν την εξήγησή τους. Ο προϋπολογισμός του έργου που ψηφίστηκε από τη δημαρχιακή επιτροπή ήταν 45.000 ευρώ. Το τιμολόγιο τελικά που κόπηκε από τον μάστορα ήταν μόνο 5.000 ευρώ. Τα υπόλοιπα λεφτά απορροφήθηκαν σε άλλο κωδικό προκειμένου η διοίκηση να καλύψει τα ακάλυπτα, αφού ο δήμος χρωστάει. Με 5.000 ευρώ δεν κάνεις μόνωση.

*** Με ανοιχτή συγκέντρωση που έκανε στο παλιό μηχανουργείο της πόλης ο πρώην δήμαρχος Λαυρίου, Σταύρος Παπασταυρόπουλος, ανακοίνωσε ότι θα είναι πάλι υποψήφιος. Ο Σταυράρας ήταν τοπάρχης την περίοδο από το 1995 έως το 2002. Σοβαρός άνθρωπος και με γνώσεις. Άντε να δούμε.

*** Με μια αξιοπρόσεκτη αφίσα εκφράζει την διαμαρτυρία του για τις σπατάλες και την κακοδιαχείριση που γίνονται -όπως καταγγέλλει- από τη Δημοτική Αρχή Χαϊδαρίου, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Δημήτρης Τσατσαμπάς. Το σφυροκόπημά του κατά του Δημάρχου είναι συνεχές στο Δημοτικό Συμβούλιο όπου τελευταία κατάγγειλε απευθείας αναθέσεις έργων σε συγκεκριμένους εργολάβους και αδιαφάνεια στη διαχείριση των διαφημιστικών πινακίδων. Είχε προτείνει δε την επέκταση του Μετρό στο Σκαραμαγκά και την δημιουργία πρότυπου αθλητικού σχολείου στην έκταση των στρατοπέδων.

*** Η δημοτική σύμβουλος της πλειοψηφίας του Δήμου Βάρης, Λύδια Αργυροπούλου, παραιτήθηκε από την παράταξή της. Λίγο πολύ αναμενόμενο. Ο σύζυγός της εκδίδει τοπική εφημερίδα και τον τελευταίο καιρό η αντιπολιτευτική διάθεση ήταν έντονη από τις σελίδες της. Τι θα κάνει τώρα η Λυδία μόνο, αυτή ξέρει. Η αλήθεια πάντως είναι ότι η παραιτηθείσα είχε σοβαρές αρμοδιότητες και στην ουσία έλυνε και έδενε στον δήμο. Μόνο τη σφραγίδα του δήμου δεν είχε στην τσέπη της. Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου.

*** Άμα ταυτόχρονα αποφασίσουν καμιά δεκαριά, από τους 2.000 θαμώνες, αφού τόσες είναι οι καρέκλες στο δημοτικό αναψυκτήριο «Ostria» στον Άλιμο, να πάνε στην τουαλέτα, η ουρά θα βγει στη λεωφόρο Ποσειδώνος. Καφέ πίνουν οι άνθρωποι, στην τουαλέτα θέλουν να πάνε. Βουλευτής που είχε πάει πριν από λίγες ημέρες στο μαγαζί, μου είπε ότι περίμενε δεκαπέντε λεπτά να έρθει η σειρά του. Τα πράγματα είναι απλά. Ο αριθμός των τουαλετών καθορίζεται από τον αριθμό των καθισμάτων. Για όλα αυτά η Νομαρχία Αθηνών κάνει ελέγχους με τις υγειονομικές υπηρεσίες. Νομάρχη μου, άντε καμιά βόλτα γιατί οι εντελλόμενοι υπάλληλοι μάλλον χάνουν τον δρόμο.

*** Μια σημαντική πρωτιά εξασφάλισε ο Δήμος Μεταμόρφωσης, αφού κατάφερε να αξιοποιήσει στο έπακρο την ψηφιακή τεχνολογία για την εξυπηρέτηση των δημοτών, αλλά και την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του. Την προηγούμενη εβδομάδα έγινε ειδική συνεδρίαση στο δημοτικό συμβούλιο, όπου ο εκπρόσωπος της ΕΕΤΑΑ, όπου χειρίζεται αυτά τα προγράμματα, Θανάσης Έξαρχος, έδωσε συγχαρητήρια στους διοικούντες τον δήμο, αφού από τους 1.020 περίπου δήμους όλης της χώρας μόνο 5-6 έχουν καταφέρει την απορρόφηση της ψηφιακής τεχνολογίας όπως η Μεταμόρφωση. Ωραία πράγματα. Όλα αυτά μας δίνουν μια ελπίδα ότι η Αυτοδιοίκηση δεν είναι μόνον οι κάδοι για τα σκουπίδια, αλλά και οι μέθοδοι τεχνολογίας του νέου αιώνα.

Ρωτάω τον δήμαρχο Χολαργού, κ. Νικολάου, αν αληθεύει η πληροφορία ότι θα κάνει παγοδρόμιο στο έλος; Και ότι το παγοδρόμιο θα το εκμεταλλεύεται ιδιωτική εταιρεία και το εισιτήριο θα είναι 10 ευρώ;

Ο Εξορκιστής

ΥΓ.: Όταν ο Θεόδωρος ήταν στα πάνω του όλοι έτρεχαν στα πόδια του. Τώρα που μπήκε στη γωνία δεν τον ξέρει κανένας. Αυτός είναι ο Έλληνας. Δεν πρόκειται να αλλάξει ούτε στη Δευτέρα Παρουσία.


Σχολιάστε εδώ