Οριστική η αποχώρηση του Γκαγκάτση

Όλα δείχνουν ότι ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας αποχωρεί εντός των αμέσως ημερών και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, αυτό θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου, ημέρα κατά την οποία έχει οριστεί συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ.

Η 11η Δεκεμβρίου 2008 λοιπόν, αναμένεται σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις να είναι η ημέρα της αποχώρησή τους Βασίλη Γκαγκάτση. Μια αποχώρηση την οποία έχουμε προαναγγείλει εδώ και καιρό, αμέσως μετά την επανεκλογή του την 4η Οκτωβρίου 2008. Στο διάστημα αυτό, το ρεπορτάζ εκείνο επιβεβαιώθηκε από τις ραγδαίες εξελίξεις στην ομοσπονδία του ποδοσφαίρου, οι οποίες οδηγούν στην αποχώρηση του Βασίλη Γκαγκάτση και την επόμενη ημέρα στην ΕΠΟ.

Το χαρτί της παραίτησης

Πολύ σημαντικός στην αποχώρηση του Βασίλη Γκαγκάτση είναι ο ρόλος του προέδρου του Παναθηναϊκού Νίκου Πατέρα, ο οποίος ήταν εξ εκείνων που πίεσαν τα μέγιστα τον πρόεδρο της ΕΠΟ και έως ενός σημείου τον ανάγκασαν να αποχωρήσει.

Ο κ. Πατέρας συναντήθηκε, μάλιστα, με τον κ. Γκαγκάτση την προηγούμενη Πέμπτη στο ξενοδοχείο «Χίλτον», παρόντων των Σοφοκλή Πιλάβιου που είναι εκ των υποψηφίων για να αναλάβουν την προεδρία της ΕΠΟ και του προέδρου της Super League και Α’ αντιπροέδρου της ΕΠΟ Κώστα Πηλαδάκη, ο οποίος τάσσεται υπέρ του κ. Πιλάβιου. Σε αυτή τη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η αποχώρηση του κ. Γκαγκάτση ο οποίος επίσης είναι υπέρ της εκλογής Πιλάβιου στη θέση του προέδρου και μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Βασίλης Γκαγκάτσης έδωσε το χαρτί της παραίτησής του στον πρόεδρο του Παναθηναϊκού, ως αποδεικτικό στοιχείο του ότι θα τηρήσει τα συμφωνηθέντα.

Το σημαντικότερο ραντεβού για την αποχώρηση του προέδρου της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, όμως, έγινε το βράδυ της 24ης Νοεμβρίου, την παραμονή του δικαστηρίου που τελικά έπαιξε τον πλέον καθοριστικό ρόλο στην αποχώρηση του κ. Γκαγκάτση.

Σε αυτό το ραντεβού επιτεύχθηκε η τελική συμφωνία και έτσι δόθηκε αναβολή στο δικαστήριο που υπήρχε την επόμενη ημέρα, την Τρίτη 25 του μήνα για τις 9 Ιανουαρίου 2009 και στο οποίο ο πρόεδρος και άλλα πέντε μέλη του ΔΣ της ΕΠΟ πρόκειται να λογοδοτήσουν για την απιστία που αφορά στη διάθεση το 2004 650.000 ευρώ σε δύο σωματεία της Φλώρινας, τη στιγμή που δεν δικαιούνταν να λάβουν πάνω από 5.000 ευρώ. Η ΕΠΟ έδωσε τα χρήματα για λογαριασμό του υφυπουργείου Αθλητισμού, υφυπουργός τότε ήταν ο εκ Φλώρινας Γιώργος Λιάνης, με ΓΓΑ τον Νίκο Έξαρχο, αμφότεροι μάρτυρες υπεράσπισης της ΕΠΟ σε αυτή τη δίκη!

Η αναβολή της δίκης αυτής ήταν το πρώτο μέρος της συμφωνίας. Το δεύτερο είναι η αποχώρηση του Βασίλη Γκαγκάτση και περί αυτού δόθηκε και το χαρτί της παραίτησης στον Νίκο Πατέρα, ενώ για να ολοκληρωθεί η συμφωνία θα πρέπει ο κ. Γκαγκάτσης να φύγει στο διοικητικό συμβούλιο της ερχόμενης Πέμπτης 11 Δεκεμβρίου.

Η επόμενη ημέρα

Το θέμα που πλέον απασχολεί και ζητά λύση, είναι το ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου. Η περίπτωση ανάληψης της προεδρίας από τον πρόεδρο της ΕΠΑΕ Θανάση Κανελλόπουλου έχει εξασθενήσει σημαντικά και πλέον τα φαβορί είναι δύο. Ο επίσης πρώην πρόεδρος της ΕΠΑΕ Βίκτωρας Μητρόπουλος, εξ εκείνων που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο να προχωρήσει το δικαστήριο που στην ουσία αναγκάζει τον Βασίλη Γκαγκάτση να παραιτηθεί και το μέλος του ΔΣ και ο Γ΄ αντιπρόεδρος του σημερινού ΔΣ της ομοσπονδίας Σοφοκλής Πιλάβιος.

Αυτοί είναι οι δύο που πλέον φέρονται να είναι υποψήφιοι για την προεδρία της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και να διαδεχθούν τον Βασίλη Γκαγκάτση. Πληροφορίες από το περιβάλλον του κ. Μητρόπουλου αναφέρουν ότι ο ίδιος θα είναι σίγουρα υποψήφιος για την προεδρία της ΕΠΟ, ακόμη και αν χρειαστεί να αναμετρηθεί με τον Σοφοκλή Πιλάβιο ή με κάποιον άλλον που θα θελήσει να θέσει υποψηφιότητα για τη θέση.

Το τρίτο πρόσωπο που πρόκειται να θέσει υποψηφιότητα, φέρεται να είναι ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ Βασίλης Χατζηαποστόλου, ο οποίος θα ασκήσει έτσι και αλλιώς καθήκοντα προέδρου μέχρι την ανάδειξη του νέου. Πρέπει να σημειωθεί, πως ο νέος πρόεδρος μπορεί να προέλθει και εκτός του παρόντος διοικητικού συμβουλίου, αφού το νέο καταστατικό της ΕΠΟ προβλέπει ότι ο πρόεδρος εκλέγεται απευθείας από τη γενική συνέλευση και όχι από το διοικητικό συμβούλιο.

Αρα, οι υποψήφιοι πρόεδροι μπορούν να προέλθουν και εκτός του σημερινού ΔΣ, περίπτωση που αφορά κυρίως τον Βίκτωρα Μητρόπουλο.

Ένα πολύ σημαντικό πάντως, ραντεβού που έλαβε τις προηγούμενες ημέρες για την ανάδειξη του νέου προέδρου ήταν πέραν αυτού που προαναφέραμε στο ξενοδοχείο «Χίλτον», ένα ραντεβού που έλαβε χώρα στο Καραϊσκάκη, πριν τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Μπενφίκα για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Εκεί συναντήθηκαν και μίλησαν μετά από πολύ καιρό, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Σωκράτης Κόκκαλης, ο οποίος θα παίξει σημαντικότατο ρόλο στην εκλογή του νέου προέδρου της ΕΠΟ με τον Βίκτωρα Μητρόπουλο.

Ο πάγος που υπήρχε στις σχέσεις των δύο ανδρών απʼ ό,τι φαίνεται άρχισε να λιώνει, κάτι που σίγουρα θα επηρεάσει τις εκλογές της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου.


Σχολιάστε εδώ