ΟΛΠ: Παραχώρηση ορισμένου χρόνου και όχι εκχώρηση

Αυτά τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Νίκος Αναστασόπουλος, την Τετάρτη, σε ενημερωτική συνάντηση που είχε με τους ναυτιλιακούς συντάκτες.

Ο κ. Αναστασόπουλος διευκρίνισε ότι δεν μιλάμε για εκχώρηση του λιμανιού αλλά για παραχώρηση ορισμένου χρόνου, στη διάρκεια του οποίου θα γίνουν έργα ύψους 320 εκατ. ευρώ μόνον την πρώτη πενταετία, τα οποία θα παραμείνουν στο λιμάνι και μετά την αποχώρηση των Κινέζων. Θα αποτελούν δηλαδή, περιουσία του ΟΛΠ.

Στις τρέχουσες επενδύσεις της πενταετίας που θα γίνουν από την ΟΛΠ ΑΕ, περιλαμβάνεται ο εκσυγχρονισμός των πλωτών δεξαμενών, η κατασκευή νέων εγκαταστάσεων ΣΙΛΟ, η δημιουργία εκθεσιακού-συνεδριακού κέντρου στο Παλατάκι, η μετατροπή της πέτρινης αποθήκης σε επιβατικό σταθμό, η αξιοποίηση της παγόδας ως τρίτου σταθμού για τα κρουαζιερόπλοια, έργα στο κεντρικό λιμάνι κ.λπ.

Όσον αφορά τις προσλήψεις ο κ. Αναστασόπουλος είπε ότι ο ΟΛΠ είναι σήμερα η μόνη εταιρεία που μπορεί να κάνει -και θα κάνει- 800 προσλήψεις προσωπικού, το οποίο θα είναι, αυτήν την εποχή, το μόνο, ίσως, που δεν θα έχει τον φόβο της απόλυσης!

Ο κ. Αναστασόπουλος τόνισε επίσης ότι οι απεργίες είχαν οδυνηρά αποτελέσματα που απεικονίζονται στα αποτελέσματα του εννεάμηνου και είναι μειωμένα κατά 70% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Μαζί με τον διευθύνοντα σύμβουλο στη συνάντηση ήταν και ο πρόεδρος του ΟΛΠ Διονύσης Μπεχράκης, ο οποίος σε συζητήσεις που είχε με δημοσιογράφους έκανε συνεχώς παρατηρήσεις όπως ότι η «επόμενη μέρα» στον ΟΛΠ θα πρέπει να τοποθετηθεί τον Οκτώβριο του 2009 γιατί τότε θα αναλάβουν οι Κινέζοι. Θα υπάρξει δε και μια περίοδος συγκατοίκησης 8 μηνών.

Πολύ σημαντικό, όπως είπε, είναι και το γεγονός ότι η σύμβαση είχε ολοκληρωθεί πριν από την κρίση γιατί τώρα κανένας δεν γνωρίζει αν θα επένδυαν τόσα χρήματα οι Κινέζοι για τον ίδιο σκοπό.


Σχολιάστε εδώ