Οι καλύτερες περιφερειακές εφημερίδες

Γεγονός τα βραβεία περιφερειακών εφημερίδων για το 2007 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας – Ενημέρωσης. Καλύτερες περιφερειακές εφημερίδες αναδείχθηκαν η «Πρωινή Γνώμη των Πατρών» (Αχαΐα) και η «Κρητική Επιθεώρηση».

Η «Άποψη του Νότου» (Ηράκλειο) και ο «Εορδαϊκός Παλμός» (Κοζάνη) έλαβαν το βραβείο για την περιφερειακή εβδομαδιαία εφημερίδα της χρονιάς και τιμητικούς επαίνους απέσπασαν η «Ευβοϊκή Γνώμη» (Εύβοια) και η «Πρώτη Σελίδα» (Κιλκίς).

«Η Γνώμη του Βαρικού» (Φλώρινα) και η «Φωνή των Καλαβρύτων» (Αχαΐα) απέσπασαν το βραβείο για την περιφερειακή 15ήμερη, μηνιαία και μικρότερης συχνότητας έκδοσης εφημερίδα της χρονιάς.

Η εφημερίδα «Θάρρος» (Έβρος) και η εφημερίδα «Πολιτικά» (Λέσβος) απέσπασαν το βραβείο της καλύτερης περιφερειακής εφημερίδας που εκδίδεται σε ακριτική περιοχή. Το βραβείο για το καλύτερο άρθρο ή ρεπορτάζ σε περιφερειακή εφημερίδα έλαβαν η Ελένη Κοντιζά της εφημερίδας «Mykonos News» για τα άρθρα της με τίτλο «Φάρος Αρμενιστής – Παραδομένος στη φθορά και την εγκατάλειψη» και

«Ο Άγιος Nικόλας του Αγέρα εκπέμπει SOS» και η Σοφία Πλουτινάκη της εφημερίδας «Αντίλαλος της Μεσαράς» του Ηρακλείου Κρήτης με έδρα τις Μοίρες Ηρακλείου για τα άρθρα της «Ο εφιάλτης των πλαστικών απορριμμάτων» και «Τροπικό δηλητηριώδες ψάρι στον κόλπο της Μεσαράς». Η Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα την απονομή του βραβείου «Παναγιώτης Δημητρακόπουλος» στον κ. Νικόλαο Κανή, δημοσιογράφο-εκδότη της εφημερίδας «Μαχητής» για την αρθρογραφία του, ιδιαίτερα για το άρθρο του «Ο απροστάτευτος Βας-Βας και η κοινωνία του δήθεν πολιτισμού». Ταυτόχρονα επιβράβευσε τη συνεχή εκδοτική προσπάθεια για την εβδομαδιαία εφημερίδα «Μαχητής» του Νομού Αιτωλοακαρνανίας με έδρα το Αγρίνιο και έτος πρώτης κυκλοφορίας της εφημερίδας το 1961.


Σχολιάστε εδώ