Νέα αντιπαράθεση για τα δημοτικά ραδιόφωνα

Υποσχέσεις χωρίς θεσμικό αντίκρισμα οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης και της ΚΕΔΚΕ για το καθεστώς που διέπει τους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Το ζήτημα επανήλθε στη μιντιακή επικαιρότητα με τη νέα αντίδραση των εργαζομένων στους σταθμούς «Αθήνα 9,84», «Ξένιος» και «Επικοινωνία», οι οποίοι συγκεντρώνονται πάλι σε γενική συνέλευση μεθαύριο Τρίτη. Τι έχει συμβεί ως τώρα: Ο υπουργός Δημόσιας Διοίκησης Προκόπης Παυλόπουλος υποσχέθηκε ότι η εφαρμογή των διατάξεων του νέου Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων δεν θα ισχύει για τα δημοτικά ραδιόφωνα ως τις 31 Δεκεμβρίου 2009. Θυμίζουμε ότι σ’ αυτόν τον Κώδικα προβλέπεται ότι οι δημοτικές επιχειρήσεις ΑΕ που δεν παρουσιάζουν κερδοφόρους ισολογισμούς για δύο χρόνια θα πρέπει να βάλουν λουκέτο.

Υποσχέθηκε επίσης ότι σε συνεργασία με την ΕΣΗΕΑ θα αναζητηθεί λύση βιωσιμότητας για τους δημοτικούς σταθμούς. Οι εργαζόμενοι είχαν δηλώσει ότι η αναβολή εφαρμογής των διατάξεων δεν λύνει το πρόβλημα. Κάτι που αποδείχθηκε την περασμένη εβδομάδα. Η ΚΕΔΚΕ συνέταξε σχέδιο νομοθετικής ρύθμισης στο οποίο αναφέρεται ότι οι εταιρείες ειδικού σκοπού Ραδιοφωνίας – Τηλεόρασης

«Ανώνυμες Εταιρείες ΟΤΑ» εκπληρώνουν τους στόχους της δημόσιας υπηρεσίας αλλά την ίδια ώρα διατηρούνται οι διατάξεις του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων που προβλέπουν κλείσιμο αυτών των εταιρειών, εφόσον ύστερα από δύο χρόνια εμφανίσουν ζημίες σε τρεις οικονομικές χρήσεις!

Οι εργαζόμενοι καλούν πάλι την ΕΣΗΕΑ να υπερασπιστεί τα δικαιώματά τους, να καταργηθούν οι διατάξεις του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων που επιβάλλουν την εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών των δήμων και να αποσυρθεί η διάταξη του «νόμου Ρουσόπουλου», που υποχρεώνει τους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς ν’ αλλάξουν το νομικό καθεστώς λειτουργίας τους για να πάρουν άδειες λειτουργίας ως μέσα ενημέρωσης.


Σχολιάστε εδώ