Με διχασμένο το συνδικαλιστικό κίνημα η απεργία της Τετάρτης

Με παραταξιακές συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις διοργανώνει η ΓΣΕΕ την απεργία στον ιδιωτικό τομέα, ενώ πιο ομαλή είναι η εσωσυνδικαλιστική εικόνα στην ΑΔΕΔΥ.

Ξεχωριστές και αυτήν τη φορά οι συγκεντρώσεις και οι πορείες στην Αθήνα και τις μεγάλες πόλεις της χώρας. Έτσι:
• Στο Πεδίον του Άρεως στις 11 το πρωί θα γίνει η συγκέντρωση ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – Αυτόνομη Παρέμβαση).
• Στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Ομονοίας, η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Οι απεργιακές εκδηλώσεις αναμένεται να δημιουργήσουν προβλήματα στις μεταφορές, στα εκπαιδευτικά ιδρύματα, στη λειτουργία τραπεζών, δημόσιων νοσοκομείων, σε εφορίες, τελωνεία, λιμάνια, εμπορικά καταστήματα, οικοδομές, βιομηχανίες κ.λπ.

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ με ανακοινώσεις τους, αλλά και εγγράφως προς τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες, διατυπώνουν τις διεκδικήσεις των εργαζομένων και ζητούν τη λήψη μέτρων για ενίσχυση των χαμηλόμισθων, των συνταξιούχων και των ανέργων, προκειμένου να αντεπεξέλθουν στη δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Στις συγκεντρώσεις, οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών παρατάξεων θα καταθέσουν τις -διαφοροποιημένες- μεταξύ τους πολιτικές θέσεις και προτάσεις. Σημειώνεται ότι στη ΓΣΕΕ το κλίμα είναι «παγωμένο», καθώς η ΠΑΣΚΕ βρίσκεται σε κόντρα με ΔΑΚΕ και Αυτόνομη Παρέμβαση.

• Το ΠΑΜΕ σε δική του ανακοίνωση καλεί σε συσπείρωση και μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια της παράταξης, ενώ μεταξύ των αιτημάτων που διατυπώνει είναι και η ανάγκη «αποδυνάμωσης του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού…».


Σχολιάστε εδώ