Μετριοπαθής, υπεύθυνη και σύγχρονος εταίρος η Τουρκία, δηλώνει ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ!

Περίεργη έως και επικίνδυνη, πολύ περισσότερο αν το ΠΑΣΟΚ κι ο αρχηγός του υιοθετούν απόψεις σαν τις παρακάτω, τις οποίες εξέφρασε η γνωστή ευρωβουλευτής στη συζήτηση για την Τουρκία στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου:

•… Η ΕΕ δίνει συγκεχυμένα, ανάμεικτα μηνύματα στην Τουρκία. Η λέξη «ένταξη», φυσικά υπό τον όρο της εκπλήρωσης των προϋποθέσεων, ως τελικός στόχος απουσιάζει από τα ευρωπαϊκά κείμενα και από το συγκεκριμένο που εξετάζουμε… Αν η στρατηγική μας είναι «μαστίγιο και καρότο», ποιο είναι το καρότο εδώ; (…) Η γνώμη μου είναι ότι η Τουρκία χρειάζεται την ευρωπαϊκή προοπτική για να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις. Αλλά και η Ένωση χρειάζεται την Τουρκία για να εξασφαλίσει την παρουσία ενός υπεύθυνου, μετριοπαθούς, σύγχρονου εταίρου»!

Καταλάβατε;

Σύμφωνα πάντα με την κ. Κοππά, στενή συνεργάτιδα, επαναλαμβάνουμε, του Γιώργου και… υποψήφια υπουργό, εγκαλείται η ΕΕ επειδή δεν… προσφέρει και… καρότο στην Τουρκία, δηλαδή τη δέσμευση για την πλήρη ένταξή της στο τέλος των διαπραγματεύσεων ΕΕ – Τουρκίας!

Διατυπώνει, μ’ άλλα λόγια, η κ. Κοππά μια θέση που εκφράζεται στο Ευρωκοινοβούλιο απ’ το λόμπι των ευρωβουλευτών των φιλικά διακείμενων στην Τουρκία, οι οποίοι πιέζουν για ένταξη και όχι για «ειδική σχέση», που είναι η θέση του Γάλλου Προέδρου Ν. Σαρκοζί.

Και κάτι ακόμα, ίσως και χειρότερο και πιο επικίνδυνο.

Σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα της Μ. Κοππά, η ΕΕ χρειάζεται την Τουρκία για να εξασφαλίσει την παρουσία ενός εταίρου… «υπεύθυνου, μετριοπαθούς και σύγχρονου»!

Δηλαδή για την κ. Κοππά η Τουρκία είναι ένα… κελεπούρι για την ΕΕ, «υπεύθυνο, μετριοπαθές και σύγχρονο», και… δεν πρέπει να το χάσει!

Μάλιστα!

«Υπεύθυνη» η Τουρκία των διαρκών προκλήσεων σε βάρος της Ελλάδας, με πιο πρόσφατη αυτήν στο Καστελλόριζο!

«Μετριοπαθής» η Τουρκία των διαρκών αμφισβητήσεων και της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και των ελληνικών βραχονησίδων και των νησιών ακόμα!

«Σύγχρονη» η Τουρκία της εισβολής στην Κύπρο, των εποίκων και του casus belli, αν η Ελλάδα, ένα μέλος της ΕΕ, τολμήσει να επεκτείνει στα 12 μίλια τα χωρικά της ύδατα, όπως έχει κάθε δικαίωμα!

Το μόνο που μας έκανε τη χάρη και… δεν μας είπε η κ. Κοππά είναι πως φταίει η Ελλάδα για τις τουρκικές διεκδικήσεις!

Εμείς για άλλη μια φορά θα ρωτήσουμε αν η ευρωβουλευτής εκφράζει και την επίσημη θέση του ΠΑΣΟΚ, για να ξέρουμε τι μας γίνεται. Κι αν όχι, όπως ελπίζουμε και ευχόμαστε, αναμένουμε απ’ τη Χαρ. Τρικούπη την αποδοκιμασία τους.

Χωρίς υπεκφυγές και επικοινωνιακά κόλπα!

Επισημαίνουμε μάλιστα ότι αυτή η τοποθέτηση της ευρωβουλευτού του ΠΑΣΟΚ έρχεται μετά την τοποθέτηση του πρωθυπουργού, την οποία μόνο «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» απ’ όλα τα ΜΜΕ ανέδειξε και καταδίκασε, σύμφωνα με την οποία οι τουρκικές προκλήσεις είναι… απλά πταίσματα!

Και σημειώνουμε ότι για το θέμα αυτό, την επικίνδυνη δηλαδή τοποθέτηση του Καραμανλή που στην ουσία ανοίγει κερκόπορτα, δεν πήραν θέση ούτε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Γ. Κουμουτσάκος, ούτε όμως κι ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου, αν και ρωτήθηκαν απ’ το «ΠΑΡΟΝ»! Παυλόπουλος:

Όχι στους παραβάτες!

Σε αντίθετο εντελώς μήκος κύματος, ο υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Πρ. Παυλόπουλος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό την Πέμπτη προειδοποίησε την Τουρκία ότι δεν θα πρέπει να ελπίζει σε ευρωπαϊκή πορεία, όσο συνεχίζει να παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Μάλιστα ο κ. Παυλόπουλος -και έχει αυτό τη σημασία του- επεσήμανε πως την παραπάνω τοποθέτηση θα την κάνει ο πρωθυπουργός στο προσεχές Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Τόνισε συγκεκριμένα ο Πρ. Παυλόπουλος:
– «Στη Σύνοδο Κορυφής ο πρωθυπουργός θα τονίσει αυτό που τόνισα κι εγώ: Πρέπει ο καθένας ν’ αναλάβει τις ευθύνες του και ιδίως οι χώρες εκείνες που θέλουν να γίνουν μέλη της ΕΕ. Δεν είναι δυνατόν να παραβιάζουν τόσο κατάφωρα τα δικαιώματα του ανθρώπου και ταυτοχρόνως να μη σέβονται τις διεθνείς τους υποχρεώσεις. Και μιλάω ευθέως για την Τουρκία, γιατί πολλαπλασιάζονται, αντί να μειώνονται, τα φαινόμενα κάλυψης όλων εκείνων των δουλεμπόρων οι οποίοι ξεκινούν από την Τουρκία και φτάνουν στην Ελλάδα. Σ’ αυτό δεν μπορεί να μείνει απαθής η ΕΕ και δεν μπορεί να μην υπάρχουν κυρώσεις απέναντι σε μια χώρα που, το τονίζω, δεν σέβεται ουσιαστικά το ίδιο το κοινοτικό κεκτημένο».


Σχολιάστε εδώ