Λαδώματα και δωροδοκίες Ι

lΟ κ. Θ. Πάγκαλος έκανε μια σπουδαία δήλωση: «Θεωρώ ότι οποιοσδήποτε δωροδοκούμενος είναι δύσκολο να δωροδοκηθεί με παραπάνω από 10 εκατ. ευρώ, αν αφήσω τη φαντασία μου να οργιάσει. Δεν μπορείς να φας 10 εκατ. ευρώ στη ζωή σου! Άρα, αν υπάρχει πέραν των 10 εκατ. ευρώ, προφανώς αφορά θεσμούς και όχι πρόσωπα, δηλαδή πολιτικό χρήμα που κατευθύνεται στο κόμμα…».

lΟ πρώην υπουργός (που στις αρχές του έτους είχε δηλώσει ότι πολλοί «σύντροφοι» απεδείχθησαν λαμόγια και πλούτισαν) καθορίζει πλαφόν κορεσμού αρπαχτής, ενώ παράλληλα υπονοεί ότι τα περισσεύματα πήγαιναν στο κόμμα.

lΤέλος πάντων, στους εξοπλισμούς, που όλα είναι γνωστά με κάθε λεπτομέρεια, το Παγκάλειο πλαφόν, μερικώς ή εν συνόλω, έχει ξεπερασθεί πλειστάκις.

lΟ αγαθός Θεόδωρος δεν γνωρίζει, ή κάνει πως δεν γνωρίζει, τις αβύσσους της απληστίας, της αδηφαγίας, της ακόρεστης τάσης για πολυκτημοσύνη, τον κυνισμό, τον ελδοραδισμό και την ασυνειδησία συναδέλφων του;

l«Διαρκώς ζητούσαν…». είχε καταθέσει ο Άρχων της Ζήμενς, κ. Σίκατσεκ για τους έλληνες πολιτικούς…

Λαδώματα και δωροδοκίες ΙΙ

lΠρο εβδομάδας άρχισε στο Μόναχο η δεύτερη δίκη που αφορά το σκάνδαλο Ζήμενς και το δίκτυο μιζών που είχε στήσει παγκοσμίως.

lΣτο εδώλιο οι κ. Βόλφγκανγκ Ρούντολφ και Κάιλ φον Γιάγκερμαν.

lΤο κατηγορητήριο για την Ελλάδα, χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένα ονόματα μιζοληπτών, στέκεται σε τρία εμβάσματα, συνολικού ύψους 3,7 εκατ. ευρώ (εδώ έχει δίκαιο ο Πάγκαλος), που στάλθηκαν στην Ελλάδα για να «λαδωθούν» τέσσερα υπουργεία για το σύστημα ασφάλειας των Ολυμπιακών C4Ι.

lΤα δύο υπουργεία ευχαρίστως να σας τα πούμε. Είναι το Άμυνας και Δημόσιας Τάξης. Τα άλλα δύο να τα βρείτε μόνοι σας…

lΑν ήρθαν κι άλλα εμβάσματα για τη ΝΔ, για την παραλαβή του συστήματος, δεν ξέρουμε…

lΑξίζει να σημειώσουμε τις δηλώσεις του αξιότιμου φον Γιάγκερμαν. Είπε: «Θεωρούσαμε ότι το σύστημα της μίζας ήταν το καλύτερο για να κερδίσουμε τα έργα… Πολλές φορές έρχονταν στο Μόναχο ολόκληρες «αντιπροσωπείες» κρατών για να παραλάβουν τις μίζες τους. Τους προσφέραμε φιλοξενία και ένδυση (ΣΣ: μοντελάκια δηλαδή). Γίνονταν υπερβολές, αλλά εγώ τι να κάνω, υπέγραφα…».

lΠρο ετών κυκλοφορούσε μια ιστορία μʼ έναν έλληνα ανώτατο αξιωματικό, που η γυναίκα του ξεσήκωσε τις μπουτίκ μεγάλου ξενοδοχείου ευρωπαϊκής πρωτεύουσας…

lΣημειώνω επιπλέον ότι στη δίκη αναφέρθηκαν ονόματα λαδωμένων της Ρωσίας και της Νιγηρίας. Για τους Έλληνες κυριαρχεί η ομερτά. Οι «λαδωμένοι» φαίνεται ότι λάδωσαν για να εξασφαλίσουν το θάψιμο… Όπως έγινε με τις μίζες των TOR-M1, όπου οι λαδωμένοι πλήρωσαν τεράστια ποσά για να ταφούν τα ονόματά τους στην Ελβετία. Και το επέτυχαν…

Η Νορβηγία επέλεξε
το μαχητικό F-35

lΜεγάλο πλήγμα υπέστη το ευρύτερο σκανδιναβικό σύμπλεγμα με την απόφαση της νορβηγικής κυβέρνησης να επιλέξει το F-35 της Lockheed, παραμερίζοντας το σουηδικό Gripen της SAAB.

lΗ απόφαση αναστάτωσε την σουηδική κυβέρνηση και η μετοχή της SAAB έπεσε, πρόσκαιρα, κατά 12%.

lΗ απόφαση εξέπληξε τους πάντες και για να δούμε πώς θα δικαιολογηθεί.

lΕμείς πάλι, περίεργοι και αφελείς, διερωτόμαστε: Τι τα θέλει τα μαχητικά η Νορβηγία; Από ποιον απειλείται; Ο Αλαβάνος, και ο ΣΥΡΙΖΑ, που θέλουν την Ελλάδα, άοπλη, τι να λένε;

lΆκουσα ότι στην παράκληση του Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Γράψα για την άμεση ανάγκη προμήθειας πυρομαχικών αρμάτων Leo, η απάντηση του αρμόδιου Γενικού Διευθυντή ήταν: «Γιατί βιάζεσθε, κ. Αρχηγέ; Θα γίνει πόλεμος;»

lΟι αξιωματικοί, όμως, του Στρατού, για να περιορισθώ σε έναν κλάδο, και οι πολίτες τούτης της χώρας, που πληρώνουν 1,7 δισ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένων των μιζών) για τα άρματα, διερωτώνται γιατί ο κ. Α/ΓΕΕΘΑ, αρματιστής, που η υπηρεσία του πλησιάζει τα 40 χρόνια καταλαμβάνοντας το ύπατο αξίωμα, δεν έσπευσε να υποβάλει την παραίτησή του στον κ. Μεϊμαράκη, μήπως τον συγκινήσει.

lΘα σταθώ στον ηλεκτρονικό πόλεμο. Τι έγινε μʼ αυτό το σύστημα, το εκ των ων ουκ άνευ για τον Στρατό, που το παρήγγειλε ο κ. Τσοχατζόπουλος την ημέρα που αποχωρούσε από το υπουργείο και κατέβαλε ως προκαταβολή 80 δισ. δρχ. στην ευτυχή ανάδοχο εταιρεία, που έπρεπε να το έχει παραδώσει από το 2004;

lΠώς θα πολεμήσει, αν χρειασθεί, ο Στρατός αύριο; Φέρετε βαρύτατες ευθύνες.

Βαφτίσια

lΚαι μια και αναφέραμε το όνομα του θαυματοποιού των εξοπλισμών κ. Άκη Τσοχατζόπουλου, μάθαμε ότι οργανώνει μεγαλοπρεπή βαφτίσια του γιου του στο Φανάρι.

lΗδη κυκλοφόρησαν πολυτελείς μπομπονιέρες με χρυσό μονόγραμμα.

lΈνας γάμος στο Παρίσι πρέπει να ακολουθηθεί με ανάλογα… βαφτίσια.

lΟ κ. Πάγκαλος, άραγε, έχει προσκληθεί;

lΟι ευχές της στήλης ειλικρινείς.


Σχολιάστε εδώ