Λίγη σοβαρότητα, κύριοι της ΝΕΤ…

Κύριε Διευθυντά,
Εδώ στην ξενιτιά παρηγοριά μας είναι η τηλεόραση, η οποία πρέπει να είναι και αντικειμενική και σοβαρή και μάλιστα όταν είναι κρατική και συντηρείται από τον οβολό των ελλήνων πολιτών, όταν αυτοί είναι πελάτες της ΔΕΗ.

Στις 14/11/08 και στην «Πρώτη Γραμμή» της ΝΕΤ, από καλεσμένη του προγράμματος (κ. Π. Διαμαντάκου) εισέπραξαν ηχηρό ράπισμα, όταν τους τόνισε:
«Η τηλεόραση πρέπει να είναι σοβαρή και να μην ασχολείται με τα εσώρουχα της Μπεζαντάκου!» κάτι που σε καθημερινή βάση κάνει το «δίδυμο» Λυριτζή – Οικονόμου όταν παρουσιάζουν τον Τύπο και διαθέτουν πολλαπλάσιο χρόνο για την «Espresso» από ό,τι για τις καθημερινές εφημερίδες, σχολιάζοντας ταυτοχρόνως τα προσόντα των καλλίπυγων δίμετρων, οι οποίες εμφανίζονται στις φωτογραφίες.

Στις 15/11/08 και στο δελτίο των 21.00 αφουγκραζόμαστε στις 21.40 ολιγόλεπτη είδηση, λες και επρόκειτο για παρωνυχίδα, τη δραστηριότητα του νορβηγικού σκάφους ανοικτά του Καστελλόριζου, συνοδεία τουρκικής φρεγάτας, για εντοπισμό κοιτασμάτων πετρελαίου.

Συμπληρώθηκε η είδηση με την πληροφορία ότι «εστάλη μία κανονιοφόρος, ο ʽʽΠολεμιστήςʼʼ, για απομάκρυνση των παρανόμων εισελθόντων», πλην δεν τα κατάφερε.

Στις 17/11/08 και πάλι στην «Πρωινή Γραμμή» ακούγεται ο Λυριτζής να λέγει: «Η ώρα είναι οκτώ! Πάμε σε διάλειμμα». Αλλάζω πρόγραμμα και στον ΣΚΑΪ έδειχνε 08.23. Στις 08.15 (ΝΕΤ) βλέπουμε 08.35 (ΣΚΑΪ). Και ο τηλεθεατής αναρωτιέται: Ποιο κανάλι δείχνει σωστά την ώρα;

Την ίδια μέρα αφουγκραζόμαστε τον Λυριτζή να λέγει:
«Ρε παιδιά, αυτά είναι τρίχες κατσαρές!»

Περιμένει κανείς σοβαρότητα από την κρατική τηλεόραση όταν μάλιστα αυτή ως ERT World, δήθεν μου και τάχατες, είναι ο κύριος ενημερωτής του απόδημου Ελληνισμού;

Ιωάννης Γ. Κιτσολάμπρος,
συνταξιούχος εκπαιδευτικός
Βράτσα Βουλγαρίας


Σχολιάστε εδώ