Και τώρα η μπάλα στο RTL

Τα ηνία στο RTL. Το απόγευμα της περασμένης Τρίτης στα γραφεία του Alpha έφτασε η πολυπόθητη θετική απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Ο Όμιλος RTL, όπως είχε αποκαλύψει το «Π», αποκτά το 66,66% του ραδιοτηλεοπτικού ομίλου Alpha, αντί ποσού 125,7 εκατ. ευρώ.

Πρακτικά, το RTL αποκτά το 66,66% των τηλεοπτικών σταθμών Αlpha και Cosmo TV (Θεσσαλονίκη), των ραδιοφωνικών Alpha 9,89 και Παλμός (Θεσσαλονίκη), καθώς και της εταιρείας τηλεοπτικών παραγωγών Plus Production.

Εκτός συμφωνίας προς το παρόν είναι το Channel Nine, ενώ δεν περιλαμβάνονται οι εκδοτικές δραστηριότητες Κοντομηνά σε «SportDay», «City Press» και «Free Sunday». Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως καμία από τις δύο πλευρές δεν προέβη σε επίσημη ανακοίνωση, χωρίς όμως ο Alpha να διαψεύδει την ύπαρξη της θετικής απόφασης.

Η επόμενη ημέρα υπό τον γερμανικό έλεγχο είναι αδιευκρίνιστη. Οι αναφορές για τα μελλοντικά σχέδια είναι μάλλον γενικού περιεχομένου, για ένα κανάλι ψυχαγωγίας που θα κινείται πιο κοντά στη λογική του Star. Ο φόβος για περικοπές είναι μεγάλος, αλλά ο αντίλογος έρχεται από το παράδειγμα του ΟΤΕ, εκεί όπου οι Γερμανοί της Deutsch Telecom ακολουθούν πολιτική χαμηλών τόνων.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, γίνεται λόγος για τον κ. Χένιγκ Τίγουεϊς, για να αναλάβει θέση μάνατζερ στο κανάλι.


Σχολιάστε εδώ